Polisi Öldüreni de, Öldürene İşkence Yapanı da Lanetlerim!

0

Diyarbakır’da dur ihtarına uymayan bir kimsenin kaçarken açtığı ateş üzerine polisin yaşamını yitirmesine ve ateş açan kimsenin gözaltına alındıktan sonra işkence yapılmış haldeki fotoğrafların sosyal medyada paylaşılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Dur ihtarına uymadığı gibi bir de polise kurşun sıkan, hiçbir günahı olmayan bir insanı öldüren o kimse elbette ki lanetlenir, kınanır.

Onu götürüp de kendini hâkim yerine koyan hem hâkim hem cellat rolüne soyunan emniyetçilerinde orda yaptığı işkencede kınanır, lanetlenir.

Kardeşim bu adam suç işlemiş tamam. Zaten hâkim buna yakında ağır muhabbet verecektir. Sen ne karışıyorsun? Sen polisliğini yap. Polis ne zamandan beri böyle kendini hâkim, cellat yerine koymaya başladı. Birde bunu sosyal medyada paylaşıyor. Fotoğraflar da adamı çırılçıplak yere uzatmışlar, yanında jop görüntüleri ‘neler yaptık neler, anlayın’ diyor. Buna ne hakkın var. Her polis böyle istediğini dövecek mi, sövecek mi? Polisi öldüreni lanetlerim ama ona işkence yapanı da lanetlerim. Herkes kendi başına iş yapmaya kalkışmamalıdır. Bir de bunu yayınlıyor, niye yayınlıyorsun?

Sen bunu korku imparatorluğu meydana getirmek için ‘işte böyle yaparız’ demek mi istiyorsun?  İyi bir şey mi yapıyorsun? Bir gün devran değişir, hepsinin hesabını verirsiniz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here