30 Ocak Operasyonu Yapılış Şekli

    0

    Furkan Vakfı’na giren özel harekât polisleri arasında geçen konuşmalar kamera kayıtlarına takılmıştır. İçeride üniformalı polisler bulunmasına ve özel harekât polislerine kapıyı açmalarına rağmen terör yuvasına girer gibi kalkanlar kuşanılmış bir şekilde uzun namlulu ağır silahlarla Furkan Vakfı’na girilmiştir. Bu duruma özel harekâttan bir polis dahi tepki göstererek önde giden meslektaşına, “Girdiler Abi zaten ya, arkadaşlar içeride, girdiler zaten ya!” şeklinde bu şekilde girmenin gereksiz olduğunu belirtmiştir: (VİDEO-61)

    Anlam verilemeyen bu operasyon akıllarda birçok soru işareti bırakmıştır. İşte o görüntülerden bazıları;

    Vakfa sanki bir terör yuvasına girilir gibi TEM ekibi ve uzun namlulu silahlar eşliğinde girildi.

    Vakfa yapılan Operasyon esnasında TEM ekipleri adeta terör örgütü ile çatışır gibi görüntüler verdiler.

    Soruşturmada gizlilik kararı olmasına ve avukatlara dahi henüz bilgi verilmemesine rağmen Operasyonda yapılan aramalar esnasında çekilen fotoğraflar medyaya sızdırılıp algı operasyonu yapılmaya çalışıldı. (VİDEO-62)

    Operasyon bitmesine hatta mahkeme kararı açıklanmasına rağmen Vakfın önünde günlerce TOMA, askeri otobüs ve akrep bekledi. Hiçbir taşkınlık olmamasına ve o cadde esnaflarının birçoğu bu durumdan rahatsız olduğunu belirtmesine rağmen bu durum yaklaşık 1 ay boyunca devam etti.

    Furkan Vakfı’na gidip gelen ve sempati duyan bazı ailelerin ve öğrencilerin evleri “kaçak yurt” oldukları gerekçesi ile Adana Valiliği tarafından süresiz olarak mühürlendi. Evlerin mühürlenme işlemleri sırasında evlerin içinde ve kapılarda bir otobüs dolusu polis bekledi. Ayrıca polislerden bazıları uzun namlulu silahlar eşliğinde beklediler. (VİDEO-63)

    Valilik tarafından yapılan tebligatta eşyaların taşınması için 5 gün süre verilmesine rağmen tebligattan 2 gün sonra evler mühürlendi. Evleri mühürlenen ailelerin ve öğrencilerin eşyaları sokaklarda kaldı.

    Gerekli itirazlar yapılmasına rağmen Valilik evlerin mühürlerini kaldırmadı. Aileler ve öğrenciler iftarlarını dahi sokakta yapmak zorunda kaldı.

    Hala bu hukuksuzluk devam etmekte ve öğrenciler sokakta beklemektedirler.

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here