Furkan Vakfı Operasyon Süreci (Gün Gün Yaşananlar)

    0

     Furkan Vakfı Operasyonu

    OPERASYON SÜRECİ (GÜN GÜN YAŞANANLAR)

    30.01.2018 SALI

    Furkan Vakfı Genel Merkezine Baskın Yapıldı

    30 yılı aşkındır toplumun ihyası için çalışan, yaptığı ilmi çalışmalarla halkın teveccühünü kazanan Furkan Vakfı’na 30 Ocak Salı sabahı saat 5.30 sularında Adana Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi tarafından baskın düzenlendi.

    TEM, Asayiş, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM), Çevik Kuvvet ve Özel Harekât şubelerinden polislerin de katıldığı baskında hiçbir direnişin olmadığı vakfın genel merkez binasına demir kapılar koçbaşlarıyla kırılmaya çalışılarak girildi. Terörle hiçbir ilgisi olmadığı tüm Türkiye tarafından bilinen Furkan Vakfına yönelik  operasyona  ağır silahlarla yüzlerce polisin katılması dikkat çekti. O an için vakıf binasında olan Furkan Gönüllüsü iki kişi gözaltına alındı.

    Terörle mücadele ekiplerinin postalları ile girdiği vakıf binasında yapılan aramalar gece geç saatlere kadar sürmesine rağmen suç unsuru olabilecek hiçbir delil bulunamadı. Toma, akrep ve onlarca polisle çevresinde adeta kuş uçurtulmayan vakfa kimsenin girmesine izin verilmedi, Furkan gönüllülerine vakfa giriş engeli konuldu.

    https://furkanvakfi.org/vakfimiz

    Furkancı(!)lar kimdir? Furkan Vakfı’nın Amacı Nedir? Semra Kuytul’un Kaleminden…

    https://www.youtube.com/watch?v=TnqaTy8pehs

     Alparslan Kuytul Hocaefendi Gözaltına Alındı

    İslam’a adadığı tertemiz hayatı ile tanınan Furkan Vakfı’nın hocası Alparslan Kuytul Hocaefendi ve Furkan Gönüllüsü 24 kişi saat 05.30 civarında özel harekât timlerinin evlerine yaptığı operasyonla gözaltına alındı.

    Hayatı boyunca terörü lanetlemiş ve hiç bir zaman hiç bir terör örgütü ile alakası olmamış Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin evine bir teröristin evine girer gibi girildi. Eşi, beş çocuğu ve yaşlı annesiyle birlikte yaşayan Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin evine ağır silahlar ve tabancalarla giren özel harekatçılar postalları ile evin her yerine dağılarak arama yaptılar. Arama sonucunda suç unsuru olabilecek hiçbir şey bulamamalarına rağmen Alparslan Kuytul Hocaefendiyi göz altına aldılar.

    Hocaefendi’nin gözaltına alındığı haberini Saat 07.45’te eşi Semra Kuytul Hocahanım sosyal medyada Twitter hesabı ile duyurdu.

    http://alparslankuytul.com/home-test/alparslan-kuytul-hocaefendi

    https://www.youtube.com/watch?v=IrXlEKcBB1M&feature=youtu.be

     Tetikçi Medya İş Başında

    Gece yapılan baskının ardından henüz kimse ne olduğunu anlamadan tetikçi medya asılsız haberlerle vakfı yıpratma çalışmalarına başladı. Gizlilik kararı olan ve vakıf mensuplarına hatta avukatlara dahi bilgi verilmeyen operasyon hakkında Emniyet veya savcılık içinden Akit TV ve Milliyet’in içinde bulunduğu bazı basın kuruluşlarına bilgi sızdırıldığı ortaya çıktı. Bu yalan yanlış hatta karalama amaçlı bilgilerden yola çıkarak neredeyse tüm medya kuruluşlarında Furkan Vakfı ile ilgili aynı tarzda haberler çıkmaya başladı.

    Vakfın kasasında bulunan 360 bin lira’yı ‘milyar dolarmış’ gibi göstermekten, Vakfın zemin katında bulunan SODES kapsamında izinli olarak gençlerin üniversiteye hazırlanmasını sağlayan derslikleri ‘gizli mahzen’ olarak haber yapmaya varıncaya kadar her türlü iftiraya başvuruldu.

    Semra Kuytul Hocahanım iftira atan yayın kuruluşları ve gizliliği ihlal ederek onlara malzeme verenler hakkında twitter üzerinden savcılığı göreve çağırdı.

    • Furkan Vakfı’na Atılan İftiralara Cevaplar | Operasyonların Asıl Sebebi Nedir?

    Furkan Vakfı’na Atılan İftiralara Cevaplar | Neden Hükümeti Tenkit Ediyorsunuz?

    3- Furkan Vakfı’na Atılan İftiralara Cevaplar | Başka Hangi Konularda Tenkitte Bulunuldu?

    4- Furkan Vakfı’na Atılan İftiralara Cevaplar | Operasyonların Başladığı Günden Bugüne Özet

    5- Furkan Vakfı’na Atılan İftiralara Cevaplar | Haberlerde Çıkan Mahzen Konusu Hakkında Açıklama

    6- Vakfın Yurtdışı İle Bağlantısı Olduğu Söyleniyor, Ne Söylemek İstersiniz?

    7- Furkan Vakfı Kapatıldı mı? Vakfın Yol Haritası Nedir?

    8- Sosyal Medyadaki Destek Mesajları Okundu

    9- Furkan Vakfı’nın BAE ile Bağlantısı Var mı?

    10- Emniyet Önünde Bekleyiş Ne Kadar Sürecek?

     Furkan Vakfı Sitelerine Engel

    Tetikçi medya basın yoluyla operasyonu sürdürmeye devam ederken baskın günü Furkan Vakfı resmî sitesine, islamidersler.com sitesine, Furkan Vakfı ve Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin resmi Facebook adreslerine BTK tarafından erişim engeli konuldu. Böylece Furkan vakfı operasyonu ve arka planı ile ilgili halkın gerçek bilgiye ulaşması ve Furkan Vakfı sevenlerinin haber alma imkânı kısıtlanmış oldu.

    Bunun üzerine Furkan gönüllülerini ve sevenlerini haberdar etmek için sosyal medya kullanılarak merak edilen sorular cevaplandı. Tetikçi medyanın karalama kampanyası ile bu şekilde mücadele edilerek atılan iftiralara cevap verildi. Aynı zamanda Muhterem Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin talebeleri ve binlerce seveni Twitter’ da #AlpaslanKuytulHocamYanınızdayız etiketine destek vererek hocalarını yalnız bırakmadılar. Günlerce desteklenen etiketlerle yaşanan durum ilk günden itibaren Türkiye gündemine taşındı. Sosyal Medya’da yoğun destek hiç eksik olmadı.

    Emniyet Önünde Bekleyiş

    Adana’da Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin gözaltına alındığı gecenin hemen sabahında, tutulduğu emniyet binasının önünde talebeleri ve sevenleri toplanarak büyük bir kalabalıkla beklemeye başladı. Maksatları nezarette tutulan hocalarını yalnız bırakmamak ve ona manevi destek olmaktı. Bu bekleyişi adeta nöbete çeviren Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin talebeleri ve sevenleri emniyet önünü mesken edindiler. Bebekli,çocuklu bayanların, genç- yaşlı her kesimden insanın katılarak destek verdiği kalabalık soğuk hava şartlarına rağmen Hocaefendi adliyeye sevkedilene kadar 10 gün boyunca gece-gündüz yerinden ayrılamadı.

    Namazlarını yakın camilerde ve hastanelerin mescidlerinde kılan kalabalık, gecelerini emniyet önüne park ettikleri arabaların içinde geçirdiler. Yakın bir hastahanenin kafeteryasında yere battaniye sererek orada geceleyen gençler ise adeta destan yazdı. Furkan gönüllülerinin bekleyişlerini Kur’an okuyarak, dua ederek, Allah’ı zikrederek ve sosyal medya üzerinden seslerini duyurmaya çalışarak değerlendirdikleri görüldü. Grubun bekleme esnasında çevreye herhangi bir zarar gelmemesi için gösterdikleri hassasiyet çevredekiler tarafından takdirle karşılandı. Bayan ve erkekler tarafından yapılan canlı yayınlarla bu süreçte yaşanan mağduriyetler anlatıldı.

    Bekleyişin nedenini ilk etapta anlamayan ve kalabalığın olay çıkarmasından tedirgin olan emniyet güçleri başta bekleyişi engellemeye çalışsa da bekleyen kalabalığın olay çıkarmak istemediğini, destek amaçlı beklediklerini anlayınca hiçbir müdahalede bulunmadılar. Furkan Vakfı mensuplarının itidalli davranmaları sonucunda bekleyiş devam etti. Bu arada emniyet Adana dışından gelerek Hocaefendi’ye destek olmak isteyen talebeleri ve sevenlerinden bir kısmının şehre girişini engellemekten de geri kalmadı.

     31.01. 2018 ÇARŞAMBA

    Valilik’ten Karar Üstüne Karar!

    Furkan Vakfı’nın Tüm Faaliyetlerine Men

    Vakıf binasında arama bitmesine rağmen vakfa giriş engeli devam etti. Vakfın kapısı kilitlenmekle kalmadı akrep ve tomalarla polisler çevresinde bekleyerek Furkan Vakfı sevenlerine korku yaymaya çalıştılar.

    Valilik’ten yapılan açıklama ile Furkan Vakfı’nın tüm faaliyetlerinin geçici olarak men edildiği bildirildi. Bu şekilde Furkan Vakfının yaptığı bütün İslami dersler, yardım koluyla gerçekleştirdiği fakir, yetim ve yurtsuzlara yardım faaliyetleri, hayır kermesleri ve gençleri ıslah için yapılan tüm gençlik çalışmaları ve daha nice hayırlı çalışmalar durduruldu.

     Furkan Gönüllülerine Saymakla Bitmeyen Yasaklar!

    Yine valilik tarafından Furkan Vakfı üyelerinin protesto amaçlı olarak park ve bahçede bile bir arada bulunmalarına, genel yollar, kamu binaları önleri, STK önleri, umuma açık ve kapalı alanlarda umuma açık veya kapalı yer toplantıları, basın açıklaması, stand açma, oturma eylemi, açlık grevi, imza stantları, çadır kurma vb. tüm etkinliklere yasak getirildi.

    Bunun sonucunda şehirde bir-kaç vakıf gönüllüsü bir yerde bir araya gelse resmi ve sivil polislerle karşılaşır hale geldi.

    01.02.2018 PERŞEMBE

    Vakfa Kayyum!

    Arama sonucunda yanlış veya tehlikeli hiçbir delil bulunamamasına rağmen yıllarca halkın emeği ve bir çok insanın fedakârlıklar ile kurulan Furkan Vakfına kayyum atandı.

    02.02.2018 CUMA

    Yandaş Medyanın İftiraları Devam Ediyor

    Yandaş medya tarafından Alparslan Kuytul Hocaefendi hakkında “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” ve “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlarından 7 yıl hapis cezası istendiği şeklinde yalan haberler yayınlandı.  Bu haberler Semra Kuytul Hocahanım tarafından gerek Furkan haber aracılığıyla gerek sosyal medya aracılığıyla gerekse emniyet önünde yapılan canlı yayın söyleşileriyle yalanlandı.

    Alparslan Kuytul Hocaefendi Olmadan İlk Cuma

    Alparslan Kuytul Hocaefendi nezarette olduğu için hayatında ilk kez Cuma namazını camide kılamadı.

    Ayrıca Furkan Vakfı genel merkezinde 20 yıldır halka açık olarak gerçekleştirdiği, internette de canlı olarak yayınlanan Cuma tefsir dersini bu Cuma gerçekleştiremedi. Hocaefendi tefsir derslerinde Kur’an’ın mesajını anlatır ve özellikle Allah’ın dünyasında, Allah’ın dediği olması gerektiğini vurgulardı. Bunun dışında iman, ibadet, ahlak ve cihadla ilgili diğer konuları da anlattığı dersleri onlarca kişi tarafından sevilerek takip ediliyordu.

    Bunun yerine Tefsir Dersi saatinde vakfın hocalarının konuşmacı olarak katıldığı “Alparslan Kuytul Hocaefendi’ye Destek” konulu forum programı gerçekleştirildi.

    Furkan Gönüllüsünün Evi Mühürlendi

    Tüm bunlar yaşanırken olaylara bir skandal daha eklendi ve baskın yapılarak eşleri gözaltına alınmış Furkan Vakfı mensuplarının evleri ‘vakfa ait temsilcilik’ denilerek mühürlenmeye başlandı. Evi mühürlenen aile video çekimi ile olayı sosyal medyaya taşıdı. Olayın sosyal medyada ses getirmesi üzerine yetkililer durumun yanlışlıkla olduğunu bildirerek özür dilediler.

    Evi mühürlenen Furkan gönüllüsü Hanımefendi’nin dilinden olay şu şekilde yorumlandı :

    “Evimizi mühürlediler artık biz evimize giremeyeceğiz. Bunun ne kadar süreceğini bilmiyoruz bu zulüm kaç gün sürecek ne kadar sürecek hiç bilmiyoruz bu kış günü ben nerede kalırım çocuklarım nerede kalır bilmiyorum nasıl bir uygulamadır bunu da anlamış değilim. Göz var izan var dedim kendilerine, Bütün odaları gezdirdim normal bir ev hali olduğu O kadar belli ki. Fakat bunu ispat etmek istemediler böyle bir görüntü almak da istemediler. Resim de çekmek istemediler.

    Bu şekilde böyle bir zulüm yaşamış olduk. Böyle bir pazar sabahında maalesef misafirlerimizle birlikte… misafirlerimiz kimliklerini gösterdiler gerçekten akşam geldiklerini uykusuz olduklarını uzun süre oturduklarını ve bu sebeple hala yatakta olduklarını, ama her şeye rağmen misafirlerimiz de bavullarını aldılar apar topar toparlandılar. Biz de elimize ne geçirdiysek hangi kıyafetlerimizi alabildiysek onlara çıktık elimizden. Evimizi terk ettik. Gerçekten şuan şoktayım. Bütün bu yapılan uygulamayı kınıyorum. Kesinlikle hakkımı helal etmiyorum. Onlara da bu şekilde söyleyerek gönderdim. Biz emir kuluyuz diyen emniyet mensuplarına Allah’ın kulu olun dedim. Siz emir kulu olabilirsiniz ama yarın ahiret gününde bu elleriniz şahitlik yapacak dedim. Yalan yazdınız dediğimde de bir kelime cevap veremedi emniyet memuru… Yalan yanlış bilgilerle tutana doldurup alıp gittiler.

    “Peki çocuklarınızın şu anda psikolojisi nasıl?

    Evet Çocuklarımda çok tedirginler ben de çok tedirginim. Gerçekten yapılan bu uygulamayı asla beklemiyorduk. Yani namus denen bir şey var Türkiye’de evet eşler belki sıkıntıda olabilirler ama Türk halkı hanımlarına kadınlarına sahip çıkan bir topluluktur halktır. Polis memurlarına bir kadın olarak ben çadır mı kurayım sokakta mı yaşayayım dedim bu nasıl bir namus kavramıdır anlamış değilim evinden atmak demek bir kadını… Ben nereye gideyim benim annem babamda yok nerede yaşayayım? Bu sorularıma cevap veremediler çadır mı kurayım..! Bu nasıl bir uygulamadır ben anlamış değilim gerçekten anlam veremediğin bir şeyle karşı karşıya kaldık. Bütün halkımıza duyuruyorum gerçekten bu yapılan şeyi kabul edilir değil. Bir insan evinden nasıl olur da hiçbir şekilde ispat edilmiş bir şey yokken çıkartılabilir ve kapısı mühürlenebilir… “

     Semra Kuytul Hocahanım Şüpheli Bir Kaza Geçirdi

    Gözaltı sürecinin 5. Gününde saat 01.00 sularında Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin eşi Semra Kuytul Hocahanım şüphelerle dolu bir kaza geçirdi.  Hocahanım kaza ile ilgili şüpheli bilgileri sosyal medya üzerinden duyurarak sevenlerini bilgilendirdi.

    Kazaya ait ayrıntılar ise şu şekilde;

    Kaza Hocahanım’ın evinin yakınlarında gerçekleşmiş olup kaza anından birkaç dakika önce Semra Kuytul Hocahanım’ın içinde bulunduğu arabaya ana yolda aralıklı sarı ışık yanarken ara yolda kırmızı ışık yandığı halde ağır hareket eden bir çöp arabası önlerini kesmiş ve daha sonra da Doblo tipi bir araç Hocahanım’ın oturmuş olduğu ön sağ koltuğa çok şiddetli bir hızla çarpmıştır. Kaza sonrası Semra Kuytul Hocahanım’ın oturmuş olduğu kapı çökmüş ve camı kırılmıştır.

    Olayı Semra Kuytul Hocahanım yaralanmadan atlatırken arabada ciddi hasar meydana geldi. Semra Kuytul Hocahanım kaza sonrası savcılığa giderek kazayla ilgili ifade verdi.

    Furkan gönüllülerinin zor günler geçirdiği o günlerde yaşanan kaza hadisesi akıllara birçok soru işareti bırakmış olup yaşanılan şüpheler henüz cevap bulmadı.

    http://www.furkanhaber.net/semra-kuytul-hocahanim-dun-gece-supheli-kaza-gecirdi/17904/

    06.02.2018 SALI

    Vakıf Binası Usulsüz Şekilde 2. Kez Arandı

    Emniyet mensuplarının hiçbir suç unsuru bulamadığı Furkan Vakfı Genel Merkezi baskının üzerinden sekiz gün geçtikten sonra kanuna aykırı bir şekilde tekrar arandı.

    Vakfın Avukatı, bu yapılan aramanın hukuka aykırı olduğunu belirtip; “(bu arama sonucu ) Öne sürecekleri hiçbir belge ya da delil güven arz etmiyor…” diyerek olası bir tuzağa karşı dikkatleri çekti.

    Furkan Nesli Dergisi’ne Algı Operasyonu

    Süreç devam ederken Hürriyet gazetesi, Sözcü, Karar, A Haber ve içinde Akit’in de bulunduğu haber siteleri vicdansız, izansız ve algı operasyoncu yaklaşımlarıyla karalama ve iftiralarına yenisini ekleyerek bir habere daha imza attılar. “Bir otomobilde Furkan Vakfından kaçırılan dokümanlar yakalandı “diyerek başlık atıp arabada çıkan ve her ay binlercesi basılan Furkan Nesli dergisine suç unsuru muamelesinde bulundular. İslami içerikli olup her ay düzenli olarak basılan, halkımızın da severek takip ettiği Furkan Nesli dergisini ‘kaçırılan gizli dokümanlar ’olarak adlandırmak tertemizlikleri her geçen gün ispatlanan Furkan gönüllülerine herhangi bir suç isnat edemediklerinin ve çaresizliklerinin açıkça göstergesi oldu.

    Yapılan bu asılsız suçlamaları ve algı operasyonlarını Furkan Nesli dergisinde yazarlık yapan Semra Kuytul Hocahanım da şiddetle kınayarak  “Resmi olarak yayımlanan bir dergiye doküman diyen alçak algıcıların gerçek yüzü çok yakında görülecek ve bunlar hem bu dünyada hem de ahirette alınlarına iftiracıların kara lekesiyle dolaşacaktır ” diyerek sert bir dille eleştirdi.

    Ayrıca yalan haberlerle halkı Furkan vakfı aleyhinde yönlendirmeye çalışan haber sitelerine sadece Furkan gönüllülerinden değil sosyal medya üzerinden büyük tepki geldi.

     07.02.2018 ÇARŞAMBA

    Adı ‘Furkan’ Olan Vakıf ve Derneklere Mühür Vuruldu

    İslami faaliyetlerin engellenmesi bunlarla kalmadı. Furkan Vakfı ile aralarında organik hiçbir bağı bulunmayan Türkiye genelinde adı Furkan olan yaklaşık 30 ildeki vakıf ve derneğe de faaliyetten men kararı getirildiği duyuruldu. Bu vakıf ve dernek binalarının kapılarına mühür vuruldu. Alınan bu kararın hangi hukuksal dayanaklara göre alındığı ise anlaşılamadı. Bu ülkede haramların işlendiği mekanlara bir gün olsun karışılmamış iken, İslami çalışmalar düzenleyen bu mekanların kapatılması büyük bir zulüm olarak tarihe geçti.

    Mühürlenen derneklerin bulunduğu il ve ilçeler;

    Kadirli, Karaisalı, Dörtyol, Kozan, İmamoğlu, Mersin, Osmaniye, Kayseri, Uşak, Gaziantep, Ankara Merkez, Sincan, Şanlıurfa, Konya, Elâzığ, Kahramanmaraş, Erzurum, Adıyaman, Malatya, Diyarbakır, Siirt , Bursa, Niğde, Kırıkhan

    Alparslan Kuytul Hocaefendi’den merak edilen haber geldi. Avukatlarından ertesi sabah saat 08.00 sularında mahkemeye çıkacağı bilgisi alındı.

    08.02.2018 PERŞEMBE

    Furkan Gönüllüleri Adliye Önünde

    Alparslan Kuytul Hocaefendi ve arkadaşları gözaltı süresinin 10.gününde mahkeme olmak üzere Adana Adliyesine sevk edildi. 10 gün boyunca emniyet önünde bekleyen Furkan gönüllüleri bu seferde sabahın erken saatlerinden itibaren adliyenin önünü mesken edindiler. Alparslan Kuytul Hocaefendi’den gelecek hayırlı haberi bekleyen binlerce seveni Adana Adalet Sarayı önünde toplandı. Emniyet, adliyenin önünde görenleri hayrete düşürecek bir şekilde had safhada güvenlik tedbirleri aldı. Adliye ve çevresinde görülmemiş bir denetim uygulanırken, diğer şehirlerden de takviye edilen binlerce polis ağır silahlarla çevreyi kuşattı. Sadece adliyede değil şehrin belirli yerlerinde de güvenlik tedbirleri alınarak adeta tüm şehir tutuldu. Adliyenin önü ise adeta bir polis yığınağına dönüşerek kimsenin adliyeye girmesine izin verilmedi.

    Adana Adliyesinin önündeki İnönü parkını beklenmemesi için kapatan emniyet güçleri, kalabalığı kaldırımda beklemeye mecbur bıraktı. Bu seferde kaldırımı kapattıkları gerekçesi ile sık sık ikaza ve dağıtma tehdidine maruz bırakılan Furkan Gönüllüleri çevreye hiçbir zarar vermeden hocalarını ve kardeşlerini yalnız bırakmadılar.

    Emniyet ile çatışmaya da girmek istemeyen itidalli kalabalık kaldırımı kapatmadan tek sıra olarak uzun kuyruklar halinde ve sıkışık bir vaziyette bekleyişlerini sürdürdü. Bu şekilde hamile, genç, yaşlı, çocuklu tüm sevenler sabahtan gece yarısına kadar ayakta alacakları müjdeli haberi beklediler.

    Alparslan Kuytul Hocaefendi Ve 4 Arkadaşına Tutuklu Yargılanma Kararı Verildi

    Uzun ve gergin süren bekleyişin ardından gece 23.00 sularında Alparslan Kuytul Hocaefendi ve 4 arkadaşına tutuklu yargılanma kararı verildiği açıklandı. Mahkemesi görülen diğer 20 kişi ise denetimli serbestlik ile serbest bırakıldı. Hâkimin bile dosyanın boş olmasına şaşırdığı mahkemeden çıkan bu adaletsiz karar sonucunda Twitter’da #AdaletYerleYeksan etiketi Türkiye gündemine oturdu. Çünkü devleti devlet yapan adalet sistemi olup adalet sisteminin sarsılması devletin ve devlete itibarın sarsılacağı anlamına gelmektedir.

    Alınan kararın ardından Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin avukatı “Gerekli itirazlarımızı yapacağız” açıklamasında bulundu.

    Bütün gün kaldırımlarda sorun çıkarmadan bekleyen halk mahkeme sonrası yapılan açıklamanın ardından adaletin bir gün yerine geleceğine inanarak yine sorun çıkarmadan ayrıldı.

    09.02.2018 CUMA

    Alparslan Kuytul Hocaefendi Cezaevinde

    Hocaefendi’nin Bolu F Tipi Kapalı Cezaevine diğer arkadaşlarının ise İzmir/ Ödemiş T Tipi Kapalı Cezaevine nakledildiği öğrenildi.

    Yıllardır her Cuma Alparslan Kuytul Hocaefendinin yaptığı tefsir dersi için, Furkan vakfı sevenleri yılların geleneğini bozmadı ve Hocaefendinin 10 yıl önce yaptığı Yusuf suresi tefsir dersi canlı yayında tekrar olarak verildi.

    10.02.2018 CUMARTESİ

    Tutuklu yargılanan Hocaefendi avukatı ile görüştü; sağlık durumunun ve moralinin iyi olduğu haberi geldi.

    Ayrıca Mutad olarak her cumartesi vakıf binamızda gerçekleştirilen bayanlara yönelik tefsir dersi, vakıf binasına giriş yasağı getirilmesi ve resmi sitelere de erişim engeli sebebiyle Semra Kuytul Hocahanım tarafından canlı yayında yapıldı.

    FURKAN VAKFI OPERASYONUYLA İLGİLİ SONRASINDA YAŞANAN ÖNEMLİ OLAYLAR

     05.04.2018

    ÖĞRENCİ EVLERİ FURKAN VAKFINA AİT YURT GİBİ GÖSTERİLEREK MÜHÜRLENDİ

    5 Nisan Perşembe günü sabah saatlerinde Adana’da ikamet eden öğrencilerin ve iki ailenin evlerine, Furkan Vakfının yurdu olduğu iddia edilerek mühür vuruldu. İçlerinde biri üç çocuklu iki ailenin de olduğu 17 dairenin kapısına vurulan mührün ardından öğrenciler eşyalarıyla sokağa atıldı.

    Yaşanan büyük skandalla öğrenciler ve aileler paralarıyla tuttukları evlerinden atıldı ve evsiz bırakıldı. Vakıf ile tek bağlantılarının, ara ara sohbetlere katılmak olduğu bilinen aile ve öğrenciler kapılarına gönderilen TEM, Çevik Kuvvet, Akrepler ve hatta bazı karelerde uzun namlulu silahlarla bir saat içinde alabildikleri eşyalar ile evlerinden dışarı atıldı.

    Mağdur aile ve öğrencilerin İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim ettikleri tüm itiraz dilekçeleri, talepler ve istekler reddedildi. Mühür kalkmadan evlerinin önünü terk etmeyeceklerini sosyal medyadan tüm Türkiye’ye duyuran öğrenciler aylarca mühürlenen evleri önünden bir an olsun ayrılmadan nöbet tutarak haksızlığa rıza göstermeyeceklerini tüm Türkiye’ye gösterdiler. Buna rağmen yetkililer bu skandal olay ile ilgilenmeyerek içeride kalan eşyaların alınmasına dahi olanak sağlamadı.

    Evlerinden alabildikleri bir-kaç eşyayla sokağa atılan başörtülü öğrencilerin oluşturduğu manzara bilenlere’28 Şubat da bile bu kadarını görmedik’ dedirttirdi. Skandal olay sosyal medyada geniş yankı bularak tepkilere neden oldu. Yaşanan zulme razı olmayan halk ise öğrencilere kucak açarak evlerinde ağırlamak için birbiriyle yarıştı.

    HUKUKSUZ GÖZALTILARI!

    Duvara Kömürle ‘Alparslan Hocama Özgürlük’ Yazan Gençlere Gözaltı/Elâzığ

    Elazığ’da Alparslan Kuytul Hocaefendi’yi seven liseli gençler duvara kömürle ‘Alpaslan Hocama Özgürlük’ yazdıkları için gözaltına alındılar. Emniyette ifade veren gençler ayrıca ifade için savcılığa da çağrıldı.

    Üzerinde ‘Alparslan Kuytul’a Özgürlük’ Yazan Balonları Uçurmak İsteyen Gençler Gözaltına Alındı /Erzurum

    Erzurum’da kendi el yazıları ile balonların üzerine ‘Alparslan Kuytul’a Özgürlük’ yazarak uçurmak isteyen 5 kişi gözaltına alındı. Gençlere bu yazıyı neden yazdıkları, hangi kalemle yazdıkları ve kalemi hangi çöpe attıklarının sorulması ise tam bir komedi ortaya koydu.

     Lokum Dağıtıp Alparslan Kuytul Hocaefendi İçin Dua İsteyenler Gözaltına Alındı /BOLU

    Bolu’da Cuma namazı çıkışı halka lokum dağıtarak Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin özgürlüğü için dua isteyen bir grup kişi gözaltına alınarak 6 saat nezarette tutulduktan sonra ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

    Farklı tarihlerde 3 ilde gerçekleştirilen gözaltına alma sebebi olarak, emniyette dosyaya terörü ya da suçluyu destekleme suçu yazıldı. Halbuki henüz yargılanma aşamasında olan Hocaefendi’nin suçluluğuna dair bir sonuç bulunmamaktaydı. Terörü destekleme meselesi ise dosyadan düşmüş ve henüz mahkeme görülmemişti.

    07.05.2018

    FURKAN GÖNÜLLÜLERİNE 2. ŞAFAK OPERASYONU

    7 Mayıs tarihinde Furkan Vakfı yönetim kurulundan ve gönüllülerinden oluşan 23 Kişi gözaltına alındı. Şafak operasyonuyla evleri basılanlar arasında 30 Ocak operasyonunda evi basılıp, gözaltına alındıktan sonra denetimli serbestlik ile serbest bırakılanlar da vardı.

    Gözaltına alınanlardan 5 kişi 11 Mayıs’ta ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve nitelikli dolandırıcılık’ suçlamaları ile tutuklanarak Kürkçüler F Tipi Cezaevine sevk edildi. Yapılan itirazlar sonucunda 2 kişi serbest bırakıldı.

    7 Haziranda ise ‘Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak ve nitelikli dolandırıcılık’ suçlamalarıyla tutuklanan bir kişi de Adana E tipi Cezaevinde bulunmaktadır.

    Son olarak 30 Ocak ve 7 Mayıs operasyonlarında gözaltına alınan toplam 43 kişiden 9 kişi tutuklu geriye kalan 34 kişi ise adli kontrol şartı ile tutuksuz 60 gündür yargılanmaktadır.

    Kayyuma Emanet Edilen Furkan Vakfı’na Hırsız Girdi

    Mahkeme tarafından Furkan Vakfı’na atanan Kayyum zamanında vakıf binamıza hırsız girdi. Ne zaman yaşandığı bilinmeyen soygun girişimi, kapıda bekleyen iki polis ekibinin nöbet tuttuğu esnada gerçekleşti. Soygunda Vakıf binasında bulunan tv, bilgisayar, kamera gibi değerli elektronik aletlerin ve şahıslara ait eşyaların da çalınmasıyla ciddi kayıp yaşandı. Nice insanın mali desteğiyle alınan ve İslam’a davet için kullanılan eşyaların çalınması Furkan Vakfı mensuplarınca büyük bir üzüntüyle karşılandı. Olaya sosyal medyada da büyük bir tepki gösterildi.

    Öğrenci Evi Denilerek Mühürlenen Ailenin Evine de Hırsız Girdi

    5 Nisan’da mühürlenen öğrenci evleriyle aynı binada oturdukları için evleri mühürlenen yeni evli çiftin oturduğu daireye de hırsız girdi. Evin her tarafını dağıtan hırsızlar televizyonu çalıp kaçtılar. Evli çiftin mühürlerinin açılması için daha önce yaptığı başvurular reddedilmiş ve valilik taleplerini kabul etmemişti.

    ALPARSLAN KUYTUL HOCAEFENDİ’NİN İLK MAHKEMESİ BELLİ OLDU

    Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin uzun zamandır beklenen iddianamesi hazırlandı. Adana Cumhuriyet Savcılığı tarafından dosyanın sunulduğu terör mahkemesi iddianameyi geri iade etti. Ancak savcının bir daha itirazı sonucunda mahkeme iddianameyi kabul etti.

    Mahkeme Günü Belli Oldu!

    Terör mahkemesi, dosyada Alparslan Kuytul Hocaefendi ve iki kişi hakkında tefrik kararı verdi. Tefrik kararı verilen dosyadaki suçlamalar ise şu şekildedir: Alparslan Kuytul Hocaefendi için FETÖ’ye yardım etmek (!) ve PKK terör örgütünün propagandasını yapmak(!) M.Ç ve G.Y. hakkında ise FETÖ’nün propagandasını yapmak(!)

    Üç kişinin yargılanacağı bu dosyanın duruşma günü ise 08.11.2018 olarak bildirildi.

    Mahkeme, Alparslan Kuytul Hocaefendi de dâhil 41 kişinin, esas dosyası hakkında terör dosyası olmadığını belirterek görevsizlik kararı verdi.

    24.07.2018

    ALPARSLAN KUYTUL HOCAEFENDİ İLE AYNI SAATTE ÇAY VE KAHVE İÇME ETKİNLİĞİ

    Her hafta Çarşamba günü on binlerce sevenin katılmış olduğu çay kahve etkinliği 24.07.2018 tarihinde ilk olarak şu şekilde başlamıştır.

    Bilindiği üzere Bolu F tipi Cezaevinde tecrit altında tutulan Alparslan Kuytul Hocaefendi, zindandan göndermiş olduğu son mektubunda yaşadığı derin yalnızlığı şu sözlerle ifade etmişti:

      “Necip Fazıl şiirinde; ‘çaycı, getir ilaç kokulu çaydan’ diyor. Demek ki o zindanda yalnız değilmiş, çay isteyebileceği birisi varmış. Burada benim çay isteyebileceğim birisi de yok. Zaten arkadaşsız ve tek başına içilen çayın da tadı yok. “

    Bu sözler üzerine Hocaefendi ile 24. Kez görüşen Semra Kuytul Hocahanım, Hocaefendi’nin yaşamış olduğu yalnızlığı bir nebze paylaşabilmek adına görüş sonrası sosyal medya hesabından şunları paylaşmıştı: “Alparslan Kuytul Hocaefendi son mektubunda ‘Tek başına içilen çayın tadı yok’ demişti. Benim de bugün aklıma geldi, ‘bana bir saat verin ben de o saatte çay ya da kahvemi hazırlayayım, beraber içelim’ dedim. O da ‘tamam yarın saat 10.00’ dedi. “

     “Bize katılmak isteyen; yarın Çarşamba saat 10.00 da kahvesini hazırlasın, hep beraber içelim. İster çay ister kahve… Hocaefendi türk kahvesi içecek. İsteyen herkes davetlidir. Çaylar şirketten  kahve sizden… “

    Bu paylaşımlar üzerine her hafta Çarşamba günleri mutat olarak düzenlenen etkinliğe Hocaefendi’nin yurtiçi ve yurtdışından binlerce seveni ve talebesi katıldı. Etkinliği sosyal medyaya da taşıyan sevenlerin açmış oldukları etiketler, her hafta Türkiye gündemine taşındı.

    https://alparslankuytul.com/2018/alparslan-kuytul-hocaefendi-ile-cay-icme-etkinligi.html

    ALPARSLAN KUYTUL HOCAEFNDİNİN EVİNİN ÖNÜNDE KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİ

    Yapılan etkinliklere bir yenisi daha eklendi. Her pazar günü Hocaefendi’nin evinin önünde kitap okuma etkinliği başladı.

    Günde 12 saat kitap okuyarak cezaevinde ki her anını kıymetlendiren Hocaefendi, kendisiyle birlikte kitap okumak isteyen herkesi kitap okumaya devam etti. ‘Mürekkebin akmadığı yerde kan akar’ fikrini benimseyen ve her daim okuyarak aydın alim vasfını kazanan Hocaefendi, talebelerini de sürekli okumaya, anlatmaya ve yaşamaya teşvik etmiştir.

    Evinin önünde Hocaefendi’yi bekleyen Furkan gönülleri, etkinliği her hafta devam ettirerek zulme karşı tepki çekmeye devam ettiler.

    Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin Evinin Önünde Kitap Okuma Etkinliği – Alparslan Kuytul

    YANDAŞ MEDYANIN ALPARSLAN KUYTUL HOCAEFENDİ HAKKINDA ‘41 YIL CEZA İSTEMİ’ HABERİ

    Alparslan Kuytul Hocaefendi hakkında İddianamenin hazırlandığını vakfımız tarafından 30 temmuzda duyurmuş olmamıza rağmen, İddianame yeni hazırlanmış gibi son dakika haberi veren bazı haber siteleri Hocaefendi hakkında ‘41 yıl hapis cezası’ istendiğine dair yalan haber yaptılar. Yapılan bu asılsız haberlere Hocaefendi’nin sevenleri ve talebeleri büyük tepki gösterdi.

    Başta Semra Kuytul Hocahanım ve Furkan gönüllüleri, sosyal medya üzerinden bu haberlerin ALGI ve SİYASİ bir oyunun parçası olduğunu vurguladı.

    https://alparslankuytul.com/2018/tetikci-medyanin-yalan-haberleri-yine-tutmadi.html

     ALPARSLAN KUYTUL HOCAEFENDİ İÇİN ÖZGÜRLÜK KONVOYLARI

    Furkan gönüllüleri haksız tutuklamalara ve zulümlerle tepki çekmek adına ‘Alparslan Kuytul’a Özgürlük’ konvoyları gerçekleştirdiler. Ancak Furkan gönüllüleri,  özgürlük konvoylarının birçoğunda polis müdahalesi ile karşılaştı. Neredeyse her konvoyda polisler tarafından durdurulan araçlara türlü bahanelerle ceza kesildi.

    14.09.2018

    ALPARSLAN KUYTUL HOCAEFENDİ İÇİN ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞLERİ

    Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin sevenleri,14.09.2018 tarihinden itibaren haksız tutuklamalara karşı özgürlük yürüyüşü gerçekleştirmektedirler. Her sabah düzenli olarak gerçekleştirilen ve Atatürk caddesinde başlayan özgürlük yürüyüşü, 8 kasım sonrası Adana da 3 ayrı noktada gerçekleşmektedir.

    Adana’da başlayan ve Türkiye’nin çeşitli illerine dalga dalga yayılan özgürlük yürüyüşleri vesilesiyle Furkan gönüllüleri, bir taraftan halkla aralarına konulan engelleri kaldırıyor, haklarında oluşturulmaya çalışılan olumsuz algıların önüne set çekiyor, diğer taraftan ise attıkları her bir adımla Müslümanların zulme karşı tepkisiz kalmayacaklarını göstermiş oluyorlar.

    Furkan gönüllüleri tarafından başlatılan adalet ve ÖZGÜRLÜK yürüyüşleri her sabah polis engeline takılıyor. Yürüyüşe katılan sevenler her sabah düzenli olarak kimlik kontrolünden geçiyor. Ayrıca yürüyüş sonrası bir çok kişi  ifade vermek için emniyete çağrılıyor.

    Her geçen gün seslerini biraz daha uzaklara duyurmaya çalışan Furkan gönüllüleri, rutin kimlik kontrollerine aldırış etmeden sessizce yürümeye devam ediyorlar.

    https://alparslankuytul.com/2018/ozgurluk-simgeli-atki-ile-yurumek-suc-mu.html

     ALPARSLAN KUYTUL HOCAEFENDİ’NİN SUÇSUZLUĞUNUN ORTAYA KOYAN İSTİHBARAT RAPORLARI YAYINLANDI

    30 Ocak itibariyle gün gün yaptığımız her  faaliyet, Emniyet güçleri tarafından incelenmesine rağmen, hiçbir terör örgütüyle ilişkimizin olmadığı istihbarat raporuyla ortaya konmuş ve bu rapor, ilk günden itibaren yalan haber yapan iftiracı tüm medya kuruluşlarına iyi bir cevap olmuştur. 

    Ancak İstihbarat raporlarında terörle hiçbir bağlantısının olmadığı açıkça beyan edilmesine rağmen Hocaefendi, cezaevinde teröristlere dahi uygulanmayan ve insan hakları dilinde  ‘işkence’ olarak adlandırılan ‘TECRİT’ cezasına maruz kalmaya devam etmektedir.  Üstelik kendisine zoraki verilen bazı haklara da tekrardan kısıtlama getirilmiştir.

    Belgelerin tamamına ulaşmak için;

    https://alparslankuytul.com/2018/furkan-vakfi-ve-alparslan-kuytul-hocaefendiyi-aklayan-emniyetin-belgelerine-ulasmak-icin.html

    09.10.2018

    SEMRA KUYTUL HOCAHANIM GÖZALTINA ALINDI!

    09.10.2018 günü  Alparslan Kuytul Hocaefendi için görüş günü olması sebebiyle Bolu’da bulunan Semra Kuytul ve Hocaefendi’nin yeğenlerinin de aralarında olduğu 4’ü bayan 14 kişi haksız bir şekilde gözaltına alındı.

    14 kişi yolda yürürken herhangi bir yasaklama olmaksızın Alparslan Hocam’a Özgürlük yazılı atkı takmaları sebebiyle “suçu ve suçluyu övmek’ iddiasıyla haksız bir şekilde gözaltına alındılar.

    Yaşanan haksız gözaltına ilk andan itibaren sosyal medyadan çok büyük bir tepki gösterildi. İlk saatlerden itibaren açılan #SemraKuytulGözaltında etiketi Semra Kuytul Hocahanım gözaltından çıkıncaya kadar Türkiye gündeminde kaldı.

    Farklı kesimlerden etikete yazan katılımcılar, hukuksuz gözaltının biran önce sona ermesi çağrısında bulundu.

    https://semrakuytul.com/2018/semra-kuytul-yazdi-boluda-anlam-veremedigim-o-gozalti-ile-ilgili-degerlendirme.html

    12.10.2018
    RAHİP BRUNSON’UN TAHLİYESİNİ PROTESTO EDEN ‘ÖNCÜ NESİL GECEYİ DIŞARIDA GEÇİRDİ’!

    Rahip Brunson tahliyesi üzerine 9 aydır haksız şekilde tutuklu bulunan Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin sevenleri düzenledikleri dev özgürlük konvoyunun ardından Adana/Sabancı Merkez Camiinde tepkilerini göstermek için toplandı!

    12.10.2018 günü gerçekleşen Rahip Brunson davası hakkında ellerinde ajan olduğuna dair belgeler olduğu iddia edilmesine rağmen, yaklaşık 2,5 aydır ev hapsinde tutulan rahip Brunson’a 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi. Ev hapsi ve yurt dışı çıkış yasağı da kaldırılan Brunson, yattığı süre göz önünde alınarak serbest bırakıldı.

    Ancak 30 Ocak itibariyle hakkında hiç bir suçlama bulunmamasına rağmen 246 gündür tecrit altında tutulan, üstelik tutuklanmasına sebep olarak gösterilen iddialarin MİT eliyle bir bir aklandığı ortaya konan Alpaslan Kuytul Hocaefendi ise hala terörist muamelesi görmeye devam etmektedir.

    Furkan Gönüllüleri, Rahibin tahliye edilmesini,  Hocaefendi’nin ise tecrit altında tutulmasını çifte standart olarak görüyor, buna tepki olarak geceyi dışarıda geçirirdiler.

    https://alparslankuytul.com/2018/furkan-gonulluleri-12-ekim-gecesi-neler-yasadi.html

    ETKİNLİK SONRASI FURKAN GÖNÜLLÜLERİ, POLİSİN SERT MÜDAHALESİ İLE KARŞILAŞTI!

    Parkta gösterdikleri zararsız tepkinin ardından Fuzuli Cad. kaldırımından sessizce yürümeye başlayan kalabalığın yolunu polisler, coplar ve tomalarla kesip, ellerindeki coplarla, aralarında kadınların ve çocukların da bulunduğu kalabalığı dağıtmaya çalıştı.

    Yolu kapatmamaya çalışan kalabalığa, polisin sert müdahalesi çevreden de tepkilere neden olmuş ve  müdahale sonucu Furkan Gönüllülerinden yaralananlar oldu.

    https://alparslankuytul.com/2018/furkan-gonullulerine-polis-mudahalesi.html

    ALPARSLAN KUYTUL HOCAEFENDİ’NİN BEKLENEN 2. MAHKEME TARİHİ BELLİ OLDU!

    Hiçbir haklı gerekçe olmaksızın 9 aydır Bolu F Tipi Cezaevinde tutuklu yargılanan Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin tutuklu yargılandığı davanın 2. mahkeme tarihi belli oldu.

    İddianamenin hazırlanmasının ardından dosya ikiye bölünmüş Hocaefendi ile beraberindeki 3 kişiyi kapsayan dosyanın bir kısmı terör mahkemesinde görülmek üzere 8 Kasım 2018 tarihine gün verilmişti.

    Mahkeme, Alparslan Kuytul Hocaefendi ve 41 Furkan Gönüllüsünün, esas dosyası hakkında terör dosyası olmadığını belirterek görevsizlik kararı vermişti. Görevsizlik kararı verilen dosyanın ise aylar sonra hangi mahkemede ve ne zaman görüleceği belli oldu.

    Hiçbir haklı gerekçe olmaksızın 9 aydır Bolu F Tipi Cezaevinde tutuklu yargılanan Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin tutuklu yargılandığı davanın 2. mahkeme tarihi 22.01.2019 olarak belirlendi.

    https://alparslankuytul.com/2018/alparslan-kuytul-hocaefendinin-9-aydir-beklenen-asil-mahkeme-tarihi-belli-oldu.html

     17.10.2018

    6 FURKAN GÖNÜLLÜSÜ TAHLİYE OLDU!

    30 Ocak operasyonu sonrası gözaltına alınarak tutuklanan Muhterem Alparslan Kuytul Hocaefendi, Ali Alagöz ve Veysel Dörtgöz haricinde 17.10.2018 günü Furkan Vakfı davasından yargılanan tüm tutuklular tahliye edildi…
    Ceza evinde tutuklu yargılanan Taha Yasin Demir, İdris Birer, Erol Ardıç, Koray Sarısaçlı, Yaşar Dağhan, Gürbüz Kara bugün tahliye edildi.

    https://alparslankuytul.com/2018/furkan-gonulluleri-tahliyesinde-buyuk-sevinc.html

     FURKAN GÖNÜLLÜLERİNİN TAHLİYESİ SONRASINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN ÖZGÜRLÜK KONVOYUNA PARA CEZASI KESİLDİ!

    Adana Kürkçüler cezaevinden tahliye olan Furkan gönüllülerini cezaevinden alıp korna çalarak heyecanla evlerine götürmek isteyen Furkan gönüllülerine, polis BİR KEZ DAHA müdahale etti. Furkan gönüllülerini cezaevinden almanın heyecanı ile büyük bir konvoy yaparak yola çıkan Furkan gönüllülerinin tahliye heyecanı. polisin anlamsız engeli ile zehir oldu. Polislerin rutin kimlik kontrolü bahanesiyle yol kenarına çektiği bütün araçların sadece Furkan gönüllülerinin olduğu ortaya çıktı.

    https://alparslankuytul.com/2018/furkan-gonullulerinin-tahliye-sevinci-zehir-oldu.htm

     18.10.2018

    TAHLİYE EDİLEN FURKAN GÖNÜLLÜLERİNE ‘HOŞGELDİNİZ’ PROGRAMI

    Aylarca haksız bir şekilde tutuklu yargılanan ve tahliye edilen 6 Furkan gönüllüsü için 18.10.2018 günü Adana Merkez Park’ta büyük bir hoş geldiniz programı düzenlendi.

    Kur’an tilaveti ile başlayan program şiir, ezgi ve vakıf eski başkanı Hasan Demir beyefendinin önemli açıklamaları ile devam etti.

    Programda Tahliye edilen kardeşlerimiz de hazır bulundu ve bu vesile ile birbirinden kıymetli duygularını paylaştılar.

    https://alparslankuytul.com/2018/tahliye-edilen-furkan-gonullulerinden-ilk-aciklama.html

     20.10.2018

    AVRUPA ALPARSLAN KUYTUL HOCAEFENDİ’YE ÖZGÜRLÜK İÇİN YÜRÜDÜ

    AVRUPA’da yaşayan Furkan gönüllüleri ve sevenleri 20.10.2018 tarihinde Almanya’nın Hamburg kentinde ‘ALPARSLAN KUYTUL İÇİN DEV ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜ’ gerçekleştirdiler.

    Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin Avrupa’da yaşayan talebeleri ve sevenleri 37 gündür Türkiye’de engellerle yapılmaya çalışılan ‘ALPARSLAN KUYTUL’A ÖZGÜRLÜK’ yürüyüşünü Almanya’da gerçekleştirdi. Yapılan yürüyüşe Avrupa’nın dört bir yanından katılımlar gerçekleşti.

    Avrupa’dan gelen bu destek, Türkiye gündemine oturarak dünyanın dört bir yanında büyük yankı uyandırdı.

    Yürüyüş boyunca Hocaefendi’nin talebe ve sevenleri, özgürlük pankartları açarak sloganlar ve tekbirler eşliğinde büyük bir yürüyüş gerçekleştirdiler.

    https://alparslankuytul.com/2018/avrupa-alparslan-kuytul-hocaefendiye-ozgurluk-icin-yuruyor.html

    22.10.2018

    ‘ÖZGÜRLÜK SİMGELİ ATKI’ SEBEBİYLE İSTANBUL’DA 79 GÖZALTI

    22.10.2018 günü İstanbul’da vapur seferiyle yolculuk yapmak isteyen bir grup Furkan gönüllüsü, özgürlük simgeli atkı takmaları sebebiyle haksız bir şekilde saatlerce bekletildikten sonra gözaltına alındı.

    16.30 sularında Eminönü vapuruyla İstanbul’u gezintiye çıkan yaklaşık 79 vatandaş Üsküdar’ı da gezmek için vapurdan inmek istediler. Ancak İstanbul Emniyeti tarafından üzerinde “Alparslan Kuytul’a Özgürlük” yazılı atkılarının çıkartılması istendiği Furkan gönüllerinin ise atkı takmanın suç olmaması sebebiyle çıkarmak istemedikleri dile getirdiler.

    Eminönü iskelesine vardıklarında karşılaştıkları muamele daha korkunçtu. Çevik kuvvet ve birçok polis ekibi tarafından vapurun kapıların kilitlendiği,  gönüllülere yüzlerce İstanbullu arasında ‘atkılılar çıkamaz’ diye bağırıldı ve geçici süreliğine vapur seferi iptal edildi.

    Daha sonra vapurdan çıkartılan ve sadece hafta sonu münasebetiyle İstanbul’u gezmek isteyen 79 kişi saatlerce etrafları polislerce çevrilmiş bir vaziyette bekletildikten sonra gözaltına alındı.

    Ayrıca soğuk hava şartlarında bebekli ve çocuklu ailelerin ise zor durumda kaldılar. Namaz kılmalarına  dahi izin verilmeyen Furkan gönülleri ile beraber yüzlerce İstanbullu da bu hukuksuz muamele sebebiyle mağdur edildi.

    Aralarında 18 çocuk ve 21 bayanın da olduğu “özgürlük simgeli” atkı takan vatandaşların uzun süre bekletildikten sonra polis araçlarına bindirilerek emniyete götürüldüler.

    https://alparslankuytul.com/2018/bu-ne-atkiymis-boyle-dedirten-gozalti.html

    1 Kasım 2018

    Alparslan Kuytul’a Özgürlük İçin Sevenleri Ankara’dan Bolu’ya Yürüdü!

    3 üniversiteli genç 9 buçuk aydır büyük bir hukuksuzlukla Bolu cezaevinde tutuklu yargılanan Alparslan Kuytul Hocaefendi’ye özgürlük için Ankara’dan Bolu’ya yaklaşık 180 km yürüdüler.

    https://alparslankuytul.com/2018/alparslan-kuytula-ozgurluk-icin-sevenleri-ankaradan-boluya-yuruyor.html

    2 Kasım 2018

    13 İlde Cuma Namazı Sonrası Alparslan Kuytul Hocaefendi İçin Lokum Dağıtıldı,Dua İstendi

    9,5 aydır tecrit zulmüne maruz bırakılan Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin, Türkiye’nin dört bir tarafında bulunan sevenleri eş zamanlı bir araya geldi. Hocaefendi’nin Adana, Mersin, Mardin, Diyarbakır, Erzurum, Elazığ, Kahramanmaraş, Kocaeli, Malatya, Hatay, Osmaniye, Konya, Kayseri, Ankara, Gaziantep, Dörtyol, Karaisalı ve Ceyhan’da bulunan sevenleri Cuma namazı çıkışında “Alparslan Kuytul Hocaefendi’ye” tahliye talebiyle toplandı.

    https://alparslankuytul.com/2018/13-ilde-cuma-namazi-sonrasi-alparslan-kuytul-hocaefendi-icin-lokum-dagitildidua-istendi.html

    FİKİR VE DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜNE “GÖZALTI” DARBESİ

    Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin Sevenlerine Bir Günde 24 Gözaltı!

    Furkan Gönüllüleri 9,5 aydır Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin tahliye edilmesi için çeşitli etkinlikler düzenledi. 8 Kasım mahkeme gününe yaklaşırken etkinliklerini arttıran Furkan Gönüllülerine emniyetin müdahalesi de günden güne arttı.

    Cuma namazı çıkışı halka lokum dağıtan Osmaniye’den 5 üniversite öğrencisi, Mersin’den 5 kişi, Şanlıurfa’dan 4 kişi gözaltına alındı. Ayrıca Mersin’deki 5 kişiye gözaltının yanı sıra idari para cezası kesildiği öğrenildi.

    Ankara’da ise 10 üniversiteli bayan Alparslan Kuytul’a özgürlük simgeli atkı takmaları sebebiyle gözaltına alındı.

    https://alparslankuytul.com/2018/alparslan-kuytul-hocaefendinin-sevenlerine-bir-gunde-24-gozalti.html

    Türkiye’de Atkı Bilançosu(!) 14 Ayrı Bölgede Tam 463 Kişi Gözaltına Alındı

    ‘Alparslan Kuytul’a Özgürlük’ simgeli atkılarla kaldırımda yürüyen Furkan gönüllüleri, taktıkları atkılarla ‘suçu ve suçluyu’ övmekten şüpheli bulunarak emniyete götürülmektedirler. Bugüne kadar özgürlük simgeli atkı takmaları sebebiyle toplam 14 farklı bölgede 463 kişi gözaltına alındı.

    https://alparslankuytul.com/2018/turkiyede-atki-bilancosu-14-ayri-bolgede-tam-463-kisi.html

    3 Kasım 2018
    Avrupa İkinci Kez Özgürlük Yürüyüşü Gerçekleştirdi

    AVRUPA’da yaşayan Furkan gönüllüleri ve sevenleri, Almanya’nın Dortmund kentinde ikinci kez ‘ALPARSLAN KUYTUL İÇİN ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜ’ gerçekleştirdiler.

    https://alparslankuytul.com/2018/avrupa-ikici-kez-ozgurluk-istedi.html

    Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin Sevenleri Türkiye’nin Dört Bir Yanında Sabah Namazında Buluştu!

    Adana, Mardin, Diyarbakır Antakya, Şanlırfa, Dörtyol, Elazığ,  Kayseri ,Hatay, Nevşehir, Ankara, Kırıkhan’da bulunan Furkan gönüllüleri, camilerde bir araya gelerek, sabah namazının ardından tesbihat, zikir, sohbet ve dua ile etkinliklerine devam ettiler.

    https://alparslankuytul.com/2018/alparslan-kuytul-hocaefendinin-sevenleri-turkiyenin-dort-bir-yaninda-sabah-namazinda-bulustu.html

    Mahkeme Öncesi Alparslan Kuytul Hocaefendi’ye Son Anda Bir Kısıtlama Daha Getirildi!

    Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin mahkemeye katılarak kendini savunma hakkı, son anda iptal edildi. Kendisine gönderilen tebligatta mahkemeye SEGBİS yöntemi ile katılacağı bildirildi.

    https://alparslankuytul.com/2018/alparslan-kuytul-hocaefendiye-bir-kisitlama-daha.html

    Avrupa ‘Alparslan Kuytul’a Özgürlük’ İçin 3.Kez Yürüyüşte!

    Almanya’nın başkenti olan Berlin’in en merkezi caddesinde şiddetli soğuğa rağmen ‘ALPARSLAN KUYTUL İÇİN DEV ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜ’ ve basın açıklaması gerçekleştirdiler.
    Avrupa’dan gelen bu destek Türkiye gündemine oturarak dünyanın dört bir yanında büyük yankı uyandırdı.

    https://alparslankuytul.com/2018/almanyanin-baskenti-alparslan-kuytula-ozgurluk-icin-yuruyor.html

    6 Kasım, 2018

    8 Kasım Mahkemesine sayılı günler kala Alparslan Kuytul Hocaefendi’ye Adalet İsteyen Öncü Nesil, bir kez daha bir araya geldi. Bayan, erkek, yaşlı, genç, çocuk her kesimden insanın bir araya geldiği ‘Ahde Vefa Gecesinde’ birbirinden anlamlı etkinlikler yer aldı.

    https://alparslankuytul.com/2018/ahde-vefa-gosterenlere-selam-olsun.html

    7 Kasım, 2018

    Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin Avukatı Adem Tural’dan Açıklama

    8 Kasım mahkemesine 2 gün kala Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin avukatı Adem Tural ve av. Osman Avcıl iddianamede yer alan suçlamalar ve süreçle ilgili merak edilen tüm soruları yanıtladı.

    https://alparslankuytul.com/2018/teror-orgutune-uye-olmayan-propagandasini-yapabilir-mi.html

    8 Kasım, 2018

    Alparslan Kuytul Hocaefendi Terör Mahkemesinden Tahliye Edildi!
    Alparslan Kuytul Hocaefendi 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki Terör Davasından  TAHLİYE EDİLDİ!
    Tutuklu yargılanmasını gerektirecek bir delil bulunmadığı için tutuksuz yargılama kararı verildi, ancak dava karar mahkemesi için 10 ocak 2018 tarihine ertelendi.
    Alparslan Kuytul Hocaefendi Tutuklu Yargılanmaya Devam Edecek!

    Alpaslan Kuytul Hocaefendi için  11. Ağır ceza mahkemesinden tahliye kararı çıkmıştı. 4. Ağır cezaevi mahkemesinden de ara karar bekleniyordu. Ancak şuan itibariyle mahkemeden çıkan karara göre, Alpaslan Kuytul Hocaefendi  11. Ağır ceza mahkemesinden tahliye edilmesine rağmen 4. Ağır ceza mahkemesinden tutuklu yargılanacak.

    https://alparslankuytul.com/2018/teror-mahkemesinden-tahliye-karari-ancak-tutuklugu-devam-ediyor.html

    Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin 8 Kasım 2018 Tarihindeki Savunma Metninin Tamamı

    Alparslan Kuytul Hocaefendi 8 Kasım 2018 tarihli mahkemedeki savunmasında hakkında yöneltilen tüm suçlamalara delilleriyle cevaplar verdi. Verdiği açık ve net cevaplar mahkeme kararının seyrini değiştirerek hâkimin tahliye kararı vermesine vesile oldu.

    https://alparslankuytul.com/2018/alparslan-kuytul-hocaefendinin-8-kasim-2018-tarihindeki-savunma-metni.html

    Alparslan Kuytul Hocaefendi, İddianamesini Hazırlayan Savcı Hakkında İlk Kez Konuştu!

    Alparslan Kuytul Hocaefendi, 8 Kasım’da “terör propagandası” suçlamasıyla çıkarıldığı ve tahliye edildiği mahkemedeki savunmasında YARGISIZ İNFAZA uğradığını, kendilerine bir kumpas kurulduğunu, savcının hazırladığı iddianamenin kötü niyetli olduğunu açıkladı.

    https://alparslankuytul.com/2018/alparslan-kuytul-iddianamesini-hazirlayan-savci-hakkinda-ilk-kez-konustu.html

    11 Kasım, 2018
    İzmir’de Tutuklu Bulunan Furkan Vakfı Başkanı’na Hukuksuz Muamele!

    Furkan Vakfı Başkanı Ali Alagöz’ün birlikte kaldığı üç Furkan gönüllüsünün cezaevinden tahliye olmasının ardından kaldığı koğuş değiştirilerek, müebbet yada disiplin cezası alanların bulunacağı tek kişilik bir koğuşa koyuldu. Ve bu değişiklik sanki tutuklu değil de müebbet hüküm giymiş tehlikeli bir mahkum gibi 9-10 gardiyanla birlikte yapıldı.

    Ayrıca eşinin ifade ettiğine göre Ali Alagöz, ağırlaştırılmış müebbet cezası alanlarla aynı muameleyi görüyor. Avluya günde 1 saat çıkabiliyor ve çamaşırlarını dahi kurutamıyor. Sıcak su verilmediği için bütün ihtiyaçlarını soğuk suyla karşılıyor.

    https://furkanvakfi.org/baskanimiz-ali-alagozun-hukuksuz-bir-sekilde-hucreye-atilarak-haklarindan-mahrum-birakilmasini-siddetle-kiniyoruz.html

    Tutuksuz Yargılama İçin Verilen İtiraz Dilekçesi Reddedildi!

    Alparslan Kuytul Hocaefendi, 8 Kasım 2018 günü Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan duruşmada “terör örgütüne yardım ve terör propagandası” suçlamalarından tahliye edilmişti. Ancak 4. Ağır Ceza Mahkemesinde bir başka suç iddiasından dolayı da tutuklu olduğu için serbest bırakılmamıştı. Hocaefendi’nin terörden tahliye edildiği duruşma ile aynı gün (8 Kasım),  4. Ağır Ceza Mahkeme tarafından her ay yapılan tutukluluk incelemesi yapılmış ve tutukluluk halinin devamına karar verilmişti.

    Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin avukatları bu karara 9 Kasım’da itiraz etmiş ve dosya üst mahkeme olan 5. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmişti. Üst mahkemenin verdiği kararla avukatların itirazı reddedildi ve Hocaefendi’nin tutukluluk halinin devamına karar verildi.

    22 Kasım, 2018

    Dilekçenin Reddi Üzerine Basın Açıklamaları Yapıldı
    Adana’da Anlamlı Basın Açıklaması

    Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin talebe ve sevenleri Adana’nın en işlek yerlerinden biri olan Atatürk Parkında sessiz bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

    https://alparslankuytul.com/2018/alparslan-hocaefendi-icin-adanada-anlamli-basin-aciklamasi.html

    Danimarka’da Basın Açıklaması!

    Danimarka’da bulunan Furkan gönüllüleri, Alparslan Kuytul Hoca’nın haksız tutukluluğuna karşı basın açıklaması düzenledi.Danimarka’da basın açıklaması yapan gönüllüler, Alparslan Kuytul Hoca’ya adalet ve özgürlük istedi.

    Alparslan Kuytul Hocaefendi İçin Binlerce Kişi Basın Açıklaması Gerçekleştirdi!

    Adana Merkez Camiinde binlerce vatandaşın katılımıyla özgürlük çağrılarının yapıldığı büyük bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

    https://alparslankuytul.com/2018/alparslan-kuytul-hocaefendi-ile-ayni-saatte-kitap-okuma-etkinligi-ve-basin-aciklamasi.html

    Türkiye’nin Dört Bir Yanından Alparslan Hocanın Haksız Tutukluğuna Kınama!

    Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin haksız bir şekilde tutuklu yargılanmasına karşılık avukatları tarafından yapılan itiraz reddedilerek haksız tutukluluğun devamına karar verildi. Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin haksız tutukluğunun devam etmesi üzerine, Türkiye’nin birçok şehrinde bulunan talebe ve sevenleri basın açıklaması gerçekleştirdi.
    Kalabalık gruplar tarafından gerçekleştirilen basın açıklamalarında Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin haksız tutukluluğunu kınayan pankartlar açıldı.

    https://alparslankuytul.com/2018/turkiyenin-dort-bir-yaninda-alparslan-kuytul-hocaefendinin-haksiz-tutuklugu-kinandi.html

    Ankara’da Hukuksuz Bir Gözaltı Daha!

    Başkent Ankara’da eylem maksadı olmaksızın bir araya gelen 7 bayan ve 2 çocuk, alışveriş yaptıkları bir mağazada gözaltına alınmıştı. Alışveriş yaparken TEM tarafından hukuksuzca üst aramasına ve emniyette türlü engelleme ve zorbalığa maruz kalan mağdurlar, savcılığa suç duyurusunda bulundular.

    https://furkanvakfi.org/ankara-emniyetinden-haksiz-gozalti.html

    2 Aralık,2018
    Furkan Vakfının 24. Yıl dönümüne Özel Program Düzenlendi!

    30 Ocak operasyonu sonrası haksız bir şekilde kayyum atanan, kapanmadığı halde kapısına kilit vurularak kullanımına engel olunan Furkan Vakfı, ‘Peygamberi Metodla İslam Davasına Hizmetle’ geçen 24. yılı özel bir programla kutladı. 24 yıl önce Alparslan Kuytul Hocaefendi öncülüğünde kurulan Furkan Vakfı gönüllüleri ise kayyum atanan vakıflarını ve haksızca cezaevine gönderilen hocalarını yalnız bırakmadı.

    https://alparslankuytul.com/2018/furkan-gonullulerinden-24-yil-ozel-programi.html

    SÜREÇ BOYUNCA HER GÜN YAŞANANLAR

    Alparslan Kuytul Hocaefendi’ye Tecrit Zulmü!

    30 Ocak’ta şafak operasyonu ile evinden alınan, 8 Şubat 2018’de çıkarıldığı mahkemede verilen tutuklu yargılanma kararı ile 10 aya yakın bir süredir Bolu F Tipi cezaevinde bulunan Alparslan Kuytul Hocaefendi tecrit zulmüne maruz bırakılıyor.

    Hiçbir suçu olmadığı ve henüz mahkemeye bile çıkarılmadığı halde yargısız infaz ile cezası kesilen Alparslan Kuytul Hocaefendi ‘Dirilerin mezarı’ olarak adlandırılan zindana atıldı. Bu da yetmezmiş gibi Avrupa İnsan Hakları Örgütü tarafından işkence olarak görülen tecrit ile cezalandırıldı.

    Tecrit, Avrupa cezaevi standartları bakımından bir işkence yöntemidir ve insan sağlığı bakımından getirdiği sonuçlar da işkencenin getirdiği sonuçlarla aynıdır. Tecrit, tek bir kişinin kapalı bir mekan da, ortak alanlardan yararlanmaksızın ve günün makul bir bölümünü başka mahpuslarla sosyal ve kültürel iletişim kurmaksızın geçirdiği durumdur. Tecrit, tek bir odada yapayalnız kalmaktır. Yalnızlık ise Allah’a mahsustur.

    İşte Alparslan Kuytul Hocaefendi yaklaşık 9 aydır üç kişilik odada tek başına bırakılarak tecrit zulmüne maruz bırakılmış ve kimseyle irtibat kurması istenmemiştir.

    Muhterem Alparslan Kuytul Hocaefendi;

    -Delil ve hüküm olmaksızın ‘terör örgütü üyesi’ muamelesi görmektedir.

    -İddianamesi henüz hazır olmadığı halde medyada türlü suçlarla iftiralara uğramıştır.

    -Vefat eden abisinin cenazesine katılamamıştır.

    -Çok yaşlı olan annesini, zor şartlarda annesinin cezaevine götürülmesi suretiyle bir defa görebilmiştir.

    -Diğer tutuklulara sağlanan spor saati, kütüphaneye çıkma, ortak havalandırmayı kullanma ve sohbet grubuna katılma gibi birçok haktan mahrum bırakılmaktadır.

    -4 ay süren avukatlarıyla görüş kısıtlaması ise uzun çabalar sonrası ancak kaldırılabilmiştir.

    -Üç kişi ile görüşme hakkı verilmemektedir. Ailesi; onu görebilmek, sesini duyabilmek ve binlerce sevenine kendisiyle ilgili haber ulaştırabilmek için her hafta Adana-Bolu arasında saatlerce süren yolculuk yapmaktadır.

    Sevenleri olarak Muhterem Hocamıza bu zulmü reva görenleri yüce Rabbimizin mahkemesine havale ediyor ve bu günlerin bir an önce geçmesini niyaz ediyoruz.

     Furkan Gönüllerinden Bir Ekip Ve Semra Kuytul Hocahanım Çeşitli Stk Ve Kanaat Önderleriyle Süreç Hakkında Görüşmeler Yaptılar 

    Semra Kuytul Hocahanım ve Furkan gönüllülerinden oluşan bir grup hem yapılan hukuksuzluklara çözüm bulabilmek hem de Furkan Vakfı üzerinde oynanan algı operasyonlarının başarıya ulaşmaması için tecrübeli kişilerden fikir alma amacıyla bir ay boyunca yoğun bir şekilde birçok STK ve kanaat önderleriyle görüşmeler yaptılar. Gittikleri yerlerde bir yandan hukuksuzluklara çareler ararken diğer yandan da kendilerini tanıtarak karalama kampanyalarına ve atılan iftiralara açıklık getirdiler.

    Semra Kuytul Hocahanmın Yapılan Görüşmeler Hakkındaki Değerlendirme Yazıları:

    https://semrakuytul.com/2018/yapilan-gorusmeler-hakkinda-degerlendirmeler-1.html

    https://semrakuytul.com/2018/yapilan-gorusmeler-hakkinda-degerlendirmeler-2.html 

    https://semrakuytul.com/2018/yapilan-gorusmeler-hakkinda-degerlendirmeler-3.html

    Tetikçi Haber Siteleri Her Fırsatı Değerlendirerek Yoğun Bir Karalama Kampanyası Sürdürdü

    Sürecin başından itibaren soruşturma hakkında netlik kazanmayan bilgiler iftiralar ile takviye edilerek toplum üzerinde yanlış algı oluşturulmaya ve Furkan hareketine leke sürülmeye çalışıldı. Bu şekilde bir taraftan halkın Furkan Vakfına ve Alparslan Kuytul Hocaefendi’ye teveccühü kırılmaya çalışılırken, diğer taraftan Furkan mensupları yıpratılmak istendi.

    https://furkanvakfi.org/2017-2018-medya-odulleri.html

    Bekleyiş ve Dualar Aralıksız Devam Etti

    Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin talebeleri ve sevenleri soğuk hava şartlarına rağmen emniyetin önünde, sıkışık ve tek sıra halinde adliyenin önünde gece gündüz kaldırımlarda Hocasını bekledi. O günden bu yana Furkan Gönüllüsü binlerce kişi gözlerinde yaş, dillerinde dua ile Hocaları hakkında gelecek müjdeli haberi beklemektedir.

    Gelen Binlerce Destek Mesajları

    Yurtiçi- yurtdışından Furkan Vakfı gönüllülerinden desteğe gelenlerin yanı sıra objektif bakabilen vicdan sahibi halk bu yaşananları kınayarak destek mesajları gönderdi. Yaşanılan bu zor süreç her gün farklı etiketler ile Türkiye gündemine taşındı.

    Her Çarşamba ‘Çay İçme Etkinliği’ ve Her Pazar ‘Kitap Okuma Etkinliği’ Devam Etti!

    Furkan Gönüllüleri her çarşamba günü ‘Alparslan Kuytul Hocaefendi ile aynı saatte çay içme etkinliği’ ve yine her pazar günleri ‘Aynı saatte kitap okuma etkinliğine’ devam ettiler.

    Olumsuz Hava Şartlarına Rağmen Özgürlük Yürüyüşleri Devam Etti!
    Furkan gönüllülerinin Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin 10 aydır süren haksız tutukluluğuna karşı tepki göstermek ve toplumda zulme karşı farkındalık oluşturmak amacıyla 15 Eylül 2018’de Adana Atatürk caddesinde başlattıkları ve özgürlük yürüyüşleri başladığı günden bu yana Ankara, İstanbul, Erzurum, Elazığ, Malatya, Kocaeli, Mardin, Batman, Niğde, Mersin, Osmaniye, Gaziantep, Bingöl, Bursa, Bolu, Diyarbakır, Adıyaman, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Ceyhan, Hatay (Dörtyol, Kırıkhan), Aydın, Rize, Samsun, Siirt, Manisa, İzmir, Konya’ da yapıldı. Ayrıca yurt dışında da yankıları süren yüyüşler, Hamburg, Dortmund, Münih, Danimarka ve Katar’da da yapıldı.

    Avukat Adem Tural ile YAPILAN OPERASYON ÜZERİNE DEĞERLENDİRME :

    http://www.haksozhaber.net/av-adem-turalla-furkan-vakfina-yapilan-operasyon-uzerine-106958h.htm

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here