“22 OCAK’TA SİYASET DEĞİL ADALET”

0


8 Şubat tarihinden itibaren haksız bir şekilde 344 gündür Bolu F Tipi Cezaevinde tutulan Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin talebe ve sevenleri bugün Adana Merkez Park’ta bir basın açıklaması düzenledi. 


“22 OCAK’TA SİYASET DEĞİL ADALET”

“Alparslan Kuytul’a Özgürlük” yazılı özgürlüğün simgesi haline gelen atkılarla 22 Ocak mahkemesinden adalet istediklerini vurguladılar.

“Furkandır Adımız Temizdir Alnımız!”, “Alparslan Hocamız Serbest Kalmalı!”sloganlarıyla yapılan açıklamada; “Alparslan Hocamız, hakkı konuşmanın bedelini ödüyor. O daima Tevhidi anlattı, yeryüzü Allah’ındır, o halde O’nun dediği olmalıdır dedi ve bunun için mücadele etti” diyerek Alparslan Hoca 22 Ocak’ta serbest bırakılmazsa adil değil siyasi bir karar verilmiş olacağını belirttiler.

Alparslan Hocaefendi için yapılan basın açıklamasının tam metni ise şöyle;

Elhamdu lillehi rabbil alemin. Vessaletu vesselemu ale Rasuline Muhammed. Ve ale elihi ve sahbihi ecmain. Bismillehirrahmenirrahim.

Değerli Halkımız;

Alparslan Kuytul Hocaefendi ömrünü İslam’a ve ümmetin geleceğine adayan, ülkesinin ve milletinin kurtuluşu için mücadele veren, hiçbir zaman terörü tasvip etmemiş ve teröre bulaşmamış bir İslam âlimidir.

Türkiye tarihine “kara leke” olarak geçen 30 Ocak operasyonu ile bir ilim adamının evine teröristin evine baskın yapar gibi şafak operasyonu yapıldı.  Eş zamanlı olarak Furkan Vakfı binasına da operasyon düzenlendi. Vakfın zaten açık olan kapısında silahlarla ve zırhlı araçlarla görüntü veren güvenlik güçleri tetikçi yandaş medyaya malzeme oldu ve bu görüntüler sanki terör yuvasına baskın yapılıyor gibi yayınlanarak tertemiz hayır kurumumuz hakkında daha ilk günden itibaren iftira kampanyaları başlatıldı.

Bir yıldan beri Hocaefendi’nin ve kapısına kilit vurulan Furkan Vakfının 1994 yılından bu güne kadar yapmış olduğu hayırlı hizmetler sekteye uğramış, ihtiyaç sahibi aile ve öğrenciler mağdur edilmiş, İslamî faaliyetler engellenmiştir.

Devletin resmi kurumları TEM, MİT, BİMER ve VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ tarafından hazırlanan raporlarda, Alparslan Kuytul Hocanın ve Furkan Vakfının halkın yararına hizmetler yaptığı ve illegel yöntemleri reddettiği belirtilmiş ve Hocaefendi 8 Kasım mahkemesinde terör suçlamasından tahliye edilmiş olmasına rağmen kendisi hala tutuklu bulunmamaktadır.

Herkesin malumudur ki Alparslan Hoca, 22 Ocak’ta bu dava ile ilgili ilk defa hâkim karşısına çakacaktır. Umuyoruz ki önceki mahkemelerde olduğu gibi YAŞANAN TEKNİK AKSAKLIKLAR bahane gösterilerek MAHKEME İLERİ BİR TARİHE ERTELENMEZ. Yine umuyoruz ki tutukluluğundan bugüne kadar siyasi olarak ilerleyen süreç 22 Ocak mahkemesi ile son bulur. Muhterem Hocamızın da ifade ettiği gibi “BU DOSYA SUÇ DOSYASI DEĞİL SUS DOSYASIDIR.” Ve bunu herkes çok net görmektedir.

22 OCAK MAHKEMESİNE sayılı günler kala şunu ifade etmek isteriz; Alparslan Hocamız, hakkı konuşmanın bedelini ödüyor. O daima Tevhidi anlattı, yeryüzü Allah’ındır, o halde O’nun dediği olmalıdır dedi ve bunun için mücadele etti. 

Umuyoruz ki 22 Ocak Salı günü görülecek davada hak yerini bulacak, bir yıldır tutuklu olan Hocamız tahliye olarak hayırlı hizmetlerine kaldığı yerden devam edecektir. Bunun aksi bir kararın çıkması kararın hukuki değil siyasi bir karar olduğunu ve Adaletin yerle yeksan olduğunu bir kez daha ispat etmiş olacaktır. Onu Hapishanede tutmak suretiyle susturmak isteyenler onun talebelerinin asla susmayacağını da bilmelidirler.

Furkan Gönüllüleri olarak bir kez daha söylüyoruz:

ALPARSLAN HOCAMIZ VE DAVA ARKADAŞLARI TERTEMİZDİR!

İLİM VE HİZMET YUVAMIZ OLAN FURKAN VAKFI İSE YÜZ AKIMIZDIR!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here