BASIN BİLDİRİSİ

0

Alparslan Kuytul Hocaefendinin ‘Tutukluluk Sürecinin Devamı’ Hakkında

Furkan Vakfından Kıymetli Basın Mensuplarına

455 gündür Bolu F Tipi Cezaevinde “suç örgütü kurma ve nitelikli dolandırıcılık” suçlamasıyla tutuklu yargılanan Alparslan Kuytul Hocaefendinin mahkemesi, 10 Mayıs’ta 4. ACM’de görüldü.

Alparslan Kuytul Hocaefendi ile birlikte 45 kişinin yargılandığı mahkemenin ilk duruşması 22 Ocak’ta görüldü. 3 gün süren mahkeme sonrası 24 Ocak’ta Alparslan Kuytul Hocaefendi, Ali Alagöz ve Veysel Dörtgöz tahliye edildi.

Mahkemeden saatler sonra duruşma savcısının yaptığı itiraz üzerine Alparslan Kuytul Hocaefendi ve berberinde Ali Alagöz tekrar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bugün( 10 Mayıs 2019) Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen “suç örgütü kurmak ve yönetmek, nitelikli dolandırıcılık” davasının 2. duruşmasında mahkeme heyeti, delillerin toplanmaması gerekçesiyle Alparslan Kuytul Hocaefendi ve Ali Alagöz’ün tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı 22 Ağustos 2019 tarihine erteledi.

2016 yılından itibaren devam eden bir soruşturmada toplanmayan delilin kalmış olma ihtimali yoktur. Ayrıca hangi delil beklenerek mahkemenin tutukluluğun devamına karar verildiği bilinmemektedir.  Bütün bunlar esas itibariyle Alparslan Kuytul Hocaefendi ve Furkan vakfı aleyhinde hiçbir delil bulunmadığının göstergesidir.

Furkan Vakfı Gönüllüleri ve Alparslan Kuytul Hocaefendinin sevenleri olarak, bir buçuk yıldır hiç bir delil bulunmaksızın çeşitli bahaneler öne sürülerek tutukluluk sürecinin uzatılmasını ŞİDDETLE kınar, bu zulmü kıymetli basın mensuplarına ve kamuoyuna saygıyla bildiririz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here