Eşi Benzeri Görülmemiş Suç Aletleri!

0

Şimdi sizlerle tarihte eşi benzeri olmayan olaylara şahitlik edeceğiz. Şu anda sizlere göstereceklerim ve anlatacaklarımı başka yerde bulamazsınız! 

21. Yüzyılın Türkiye’sinde meydana gelen komik yada trajikomik yada acınası hadiseler.. Bilemiyorum nasıl tanımlanır ama ben anlatayım yorumu sizlere bırakayım isterseniz..

İşte bu sene ortaya çıkan hatta insanlık tarihi boyunca görülmemiş olan yeni icad suç ve suç aletleri:

  • İlk olarak en büyük suç unsuru(!) olan atkı ile başlayalım.

Görüldüğü yerde durduruldu! Polis tarafından çeşitli cephelerden fotoğrafları çekildi ve masaya yatırılıp enine boyuna incelendi. Onun sebebiyle en az 513 kişi gözaltına alındı. Bu insanların Suçları: Yürümek,  Suç Unsurları ise: Atkı

En tehlikelisi(!) buydu!

Neden çünkü bakanın dikkatini çekiyor ve sessiz durduğuna bakmayın aslında çok sesli! Adalet ve özgürlük diye patlayarak memleketin sessizliğini bozan bir güce sahip!

  • İkinci sırada ise lokumlar geliyor, oldukça tehlikeli.. Zulme farkındalık oluşturuyor..

Dağıtıldıkça zulmü hatırlatıyor asla UNUTTURMUYOR!

Bu lokumlarla yakalananan onlarca kişi de gözaltına alındı.

Burada ise Suç: Lokum dağıtmak Suç Unsuru: Fıstıklı Lokum

  • Uçan Balonlar da lokumdan geri kalmadı. Uçuranlar gözaltına alındı. Bilemiyoruz, belki de içinde patlayıcı olduğu sanıldı, mümkün!

Suç: balon uçurmak, Suç Aleti: Uçan balonlar

  • Ve en çarpıcısı da bu tencere oldu. Memleketi ayrı bir çarptı!

Sabah namazı sonrası üşüyen vatandaşlara çorba dağıtanlar da gözaltına alındı. Olay 3 Şubat’ta Anakara’da yaşandı ve 7 kişi gözaltına alındı. Çorbayı içen vatandaş şaşkın şaşkın soruyor “NE VAR BUNDA” evet biz de soruyoruz “Bunda ne var!” diye ama belki de içinde bizimde bilmediğimiz işler var(!)

Suç: Çorba dağıtmak, Suç aletleri ise bir büyük tencere ve bir kepçe

  • Elazığ’da duvara kömürle “Alparslan Hocama Özgürlük” yazan genç de gözaltı garabetinden kurtulamadı.

Burada ise suç: Özgürlük talep etmek, bunun için kömür kullanmak Emniyette alarmları çaldıran suç aleti ise: Küçük bir mangal kömürü

  • Geçtiğimiz ay Diyarbakır’da 9 kişi pankartlarla fotoğraf çektiği gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.

Suç ne: pankartların fotografını çekmek, Suç Unsuru: Şahsi cep telefonları.. Bu da; yani telefonlarla fotoğraf çekmek de önemli bir suç olarak tarihe geçti.

  • Yine Erzurum’da atkıyla kitap okuyan 27 kişi gözaltına alındı.

Bu Kitapseverlerin işlediği Suç: Atkıyla kitap okumak, Suç Aletleri İse: Kitaplar!!!

Maalesef liste ülkemiz adına utanç verici skandal vakalarla uzamaktadır.

Görüldüğü gibi tüm bu suç aletlerinde asıl itibariyle suç unsuru bulunmamaktadır ancak hepsindeki ortak özellik zulmü ve zalimi teşhir etmek, unutturmamak ve ‘adalete’, ‘özgürlüğe’ dikkat çekmektir. Hepsinin ortak özelliği memleketin sessizliğini bozmak olarak da görülebilir. Takdiri halkımıza bırakıyoruz.

Zulme rıza göstermemek bugünün Türkiye’sinin en büyük suçları arasına mı girdi, maalesef manzara onu gösteriyor. Bu arada şöyle bir gelişme de var ki; Lokum dağıtmaları sebebiyle gözaltına alınarak mağdur edilen vatandaşlar açtıkları tazminat davasını kazandılar ve tekrar lokum dağıttılar. Ayrıca atkılarla yolda yürüyenlerin ilk mahkemesi görüldü ve beraat aldılar. Acaba neden? Gerçekten suç işlemedikleri için olabilir mi?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here