Alparslan Kuytul Hocaefendi 9 Yıl Hapis İstemiyle Yargılanıyor İddiaları Hakkında Basın Bildirisi

0

9 Haziran 2022 (Bugün) tarihinde başta devletin resmi ajansı olan Anadolu Ajansı ve diğer tetikçi medya yoluyla Alparslan Kuytul Hocaefendi hakkında “savcı ve hakimleri hedef gösterme” iddiası kapsamında davada yer alan savcı ve iki hakimi hedef gösterme gerekçesiyle 9 yıla kadar hapis istemi olduğu haberi servis edilmiş ve yeni bir algı operasyonuna imza atılmaya çalışılmıştır.
Alparslan Kuytul Hocaefendi hakkında; hakimleri ve savcıları hedef gösterdiğinden ötürü 9 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır.
Söz konusu suç “Terörle Mücadelede Yer Alan Hakimleri ve Savcıları Hedef Gösterme” suçu olup, TMK md. 6/1’de düzenlenmiştir. Suçun cezası ise; bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasıdır. Müvekkil hakkında suçun yasal unsurlarının oluşmadığı dosya kapsamında açıkça ortadadır.
Alparslan Kuytul Hocaefendi hakkında yapılan haberlerin tamamı ASPARAGAS haberler olup amaçları yapmış olduğu hayırlı hizmetleriyle ve kime yapılırsa yapılsın zulme ve zalime karşı dik duruşuyla halkın teveccühünü kazanan hocaefendiyi itibarsızlaştırmaktan başka bir şey değildir. Suçun alt ve üst sınırına dahi bakılmadan yapılan haberler ise bunun en bariz göstergesidir.
Bir ayı geçen delilsiz tutuklamadan bir şey çıkaramayacığını anlayan derin güçler Hocaefendi’ye muhalif olmanın bedelini ödetmek için daha önce onu ailesinden kilometrelerce uzakta bulunan Ağrı Patnos L tipi cezaevine sürgün ettiği gibi şimdi de içerde tutulduğu süre boyunca eski konuşmalarından yeni suçlar üretmeye çalışmaktadır.
Muhalif olan her sese büyük damgalar vurarak susturacağını zannedenler boş bir çaba içersindedirler! “Yerimiz zindan dahi olsa adaletli yaşamanın şerefine talibiz. Korkakça rahat yaşayacağıma şereflice zindanda yaşamayı tercih ederim.” diyen Alparslan Kuytul Hocaefendinin talebeleri olarak şerefli ve haklı mücadelemizden asla taviz vermeyeceğimizi bildirerek yapılan haberleri şiddetle kınıyoruz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here