Çarpıtmanın Belgesi! | Haber-Yorum | Alparslan Kuytul | Türkiye

0

ÇARPITMANIN BELGESİ!

Her fırsatta İslam aleyhinde haberler yapan Cumhuriyet Gazetesi yine bu amacını gerçekleştirebilmek için Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin yaptığı bir açıklamayı çarpıtarak, Hocaefendi üzerinden İslam’a saldırdı. cumhuriyet.com.tr: “Ensar Vakfı hakkında Alparslan Kuytuldan Skandal Sözler” şeklinde attığı manşette Hocaefendi’nin konuşmasında “peygaberimizin cemaatinde de vardı” dediği kısmı cımbızlayarak çarpıttı. Bunun üzerine aldığı tepkiler sonucu ise hemen başlığı  “Ensar Vakfı Skandalına cevap” şeklinde değiştirdi.

Hocaefendi’nin Müslümanlara karşı hüsnü zan besleyerek verdiği cevab çarpıtarak yapılan bu talihsiz haberi şiddetle kınıyoruz. Bu vesileyle tüm halkımızın İslam’a düşman olan bu kimseleri net bir şekilde tanımasını temenni ediyoruz.

Muhterem Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin Ensar Vakfı’nda yaşanan olaylar hakkında yaptığı yorumun tamamını veriyoruz ve cumhuriyet.com.tr’nin yaptığı çarpıtmayı belgeliyoruz:

“Elbette her yerde bir takım olaylar olabilir. Bu gibi olaylar bir partide de olur, bir vakıfta da olur, bir dernekte de olur. Herkes aynı değil. Birtakım insanlar yanlış işler yapabilirler. O suçu işleyen kişiye gerekli ceza verilmelidir ama bunu bütün bir vakfa mâl etmek iftira olur, zulüm olur. O vakıftan birkaç kişi bir edepsizlik yapmışsa yapmış, sonuçta bu kişi vakfın başkanı değil, üst düzey biri de değil. Bundan dolayı bir camiayı suçlamak haksızlık olur. Eğer bu şekilde tüm kurumu suçlamak doğruysa o zaman devleti de suçlamak icap eder. Bu devlette bir sürü günahlar işlenmiyor mu?

Her gün binlerce günah işleniyor. Bu gibi olaylara karşı insanlar elini vicdanına koyarak bakmalı ve bütün bir camiayı suçlamamalı. Mesela diyelim ki, bize de ne olduğunu bilmediğimiz birisi gelip gidiyor, bir gün ‘öğrenci evinizde kalabilir miyim’ demiş ve kalmış.  Ondan sonra orada bir günah işlemiş. Şimdi bu durumda adamın ne olduğunu nereden bilelim? Peygamberimiz dahi bilemedi biz mi bileceğiz. Yahudi bir kadın Peygamberimizin önüne zehirli yemek koydu, Efendimiz bilmedi yedi. Allah haber ettikten sonra bıraktı. Herkesin ne olduğunu ne Ensar Vakfı ne Furkan Vakfı ne başka bir vakıf bilir. Önemli olan şudur: 1- Bu kötülüğü, edepsizliği yapanlar vakfın büyükleri mi? 2- Bu edepsizlik her gün yapılan yaygın bir günah mı?  Bundan dolayı bir camiayıyı suçlamak doğru olmaz.”

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here