Mağlup Olan İslamcılık Değil, Parti Metodudur! Levent Gültekin – Analiz | Alparslan Kuytul

0

İslamcılık geleneğinden geldiğini iddia eden Levent Gültekin’in bir televizyon programında yaptığı açıklamasında; “AKP yenildi, bu yenilgiyi kendi yenilgim görüyorum, Türkiye’nin din ile âbâd olacağını, Müslümanlığın barış getireceğini düşünüyordum. Meğerse Allah’tan en az korkan dindarlarmış, medeni kanun İslam’ın da ihtiyacını karşılıyormuş” sözlerine Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin, 25.08.2017 tarihinde Tefsir Dersi sonrası sorulan soruya verdiği cevap şu şekildedir:

“Bu sözler İslamcı birine ait olamaz. Bir taraftan laikliği savunurken diğer taraftan İslamcı olunamaz. Eğer samimiyse evvela Kur’an’ı ve Efendimiz Sallallahu Aleyhi ve Sellem’in hayatını okuyup İslamcılığın ne olduğunu Kur’an’dan, Sünnetten öğrenmelidir. O zaman bu mantığın doğru olmadığını anlayacaktır.

AKP İslamcı mı? AKP Hiçbir Zaman İslamcı Olduğunu Söylemedi

Öncelikle belirtmek gerekir ki; AKP hiçbir zaman İslamcı olduğunu söylemedi ve Tayyip Erdoğan Mısır’a ve Tunus’a laikliği tavsiye etti. Bir İslamcı laikliği tavsiye eder mi? Yeni anayasa hazırlanırken Meclis başkanının laikliğin anayasadan kaldırılması teklifini Tayyip Erdoğan desteklemedi. İslamcı olsaydı desteklerdi. Anayasayı değiştirdi ama laiklik maddesini değiştirmedi.

AKP İslamcı olsaydı “İsrail dostumuzdur” der miydi? Coca-Cola fabrikasının açılışını yapar mıydı?

Irak’ı işgal ederek milyonlarca Müslümanı şehid eden ABD’ye yardım eder miydi?

Cemaatler üzerinde korku meydana getirip faaliyetlerini azaltmalarına sebep olur muydu? Yaptığımız İslami konferansları engeller miydi?

Bazı İslamcı isimler AKP’de yer almış olabilir. Ancak bu AKP’nin İslamcı olduğunu göstermez. Ayrıca bu isimler yavaş yavaş tasfiye edilmekte ve onların yerine İslamcılıkla alakası olmayan kişiler getirilmektedir. Adliye, ordu ve emniyette önemli makamlara İslam karşıtı kimseler yerleştirilmektedir. FETÖ bahanesiyle dindar olan herkes tasfiye ediliyor.

Bu yıl mayıs ayında Cumhurbaşkanı’na, “İslamcıların devletten tasfiye edildiği” iddiası sorulduğunda, “Tekkeye mürit mi arıyoruz, partiye adam mı arıyoruz?” dedi. Yani ‘Partiye adam arıyorsak vatanını, milletini seven kimseler olsun yeter, İslamcı olmasına gerek yok’ demek istedi. Elbette tekkeye mürit aramıyorlar ama her partinin kendi inancı, siyasi düşüncesi, hedefleri olur, ona uygun insanlarla çalışmak ister. Demek ki birlikte mücadele verdikleri insanların inanç ve hayatları birinci derecede önemli görülmemektedir. Bu açıklamalardan da anlıyoruz ki; AKP’nin kuruluş ideolojisi hiçbir zaman İslamcılık olmamıştır. Ama AKP’ye oy verenler öyle inanmak istediler.

İslamcılık İslam’ın Kendisidir

Allah bizi Müslüman olarak isimlendirmiştir, başka isme ihtiyacımız yok. Ama şimdi ılımlı ve radikal gibi çeşitli isimlendirmeler olduğu için onlardan olmadığını ifade etmek ve İslam Medeniyetini istediğini belirtmek için “İslamcı” tabiri zuhur etmiştir. AK Parti’nin yenilgisi İslamcılığın yenilgisi değildir çünkü İslamcılık İslam’ın kendisidir. İslam yenilmez çünkü Allah’tandır. İslamcılar Kur’an medeniyetini isterken AK Parti ne zaman Kur’an medeniyetinden bahsetmiştir? Bugün, İslam’ı bilmeyen Müslümanlar İslam’ı sadece ibadet ve ahlak dini olarak bilmektedir. İslamcılar ise, Allah’ın kanunlarının yürürlükte olmasını ve İslam Medeniyetinin hâkim olmasını istemektedirler.

Parti Metodu Mağlup Olmuştur, İslamcılık Değil!

İslamcılık aslında İslam’dır ve İslam mağlup olmaz. Mağlup olan, eğitilmemiş insanlarla ve dinden tavizler vererek partiyle İslam’a hizmet edileceği inancıdır, İslamcılık değil! Güya İslamcı olup İslam’ı hâkim kılmak için parti metoduyla çalışarak mücadele ettiğini zannedenler aslında sistemin içinde erimekte ve bozulmaktadırlar. Mağlup olan Peygamberî mücadele metoduna uymayan ve taviz vererek kendi insanını bozan parti metodudur.

Sistem olarak bakıldığında da demokrasi ve laiklik mağlup olmuştur. Çünkü bu ideolojiler huzur getirmediği gibi tüm suçları da çoğaltmıştır. Ak Parti’nin hataları ile İslamcılığın mağlup olduğunu söyleyenler, neden demokrat ve laiklerin yaptığı her türlü haksızlık, namussuzluk, hırsızlığa bakarak demokrasi ve laikliğin mağlup olduğunu söylemiyorlar ama İslam’ın kurallarına uymayan iki tane Müslümanın hatasını görünce İslamcılığın bittiğini söyleyebiliyorlar? Niye aynı tavrı laiklik ve laikler için takınmıyor? Memleketin hem resmî hem derin devleti laik, ayrıca dünyada da laiklik hâkim. O zaman ülkemizde ve dünyada olan biten her şeyden demokratlar ve laikler sorumludur.

İslamcılık Bitti” Demek İçin Bahane Aranmasın!

Sanki ülkeye İslamcılar hâkim ve İslam’la hükmetmişler de sonucu kötü olmuş… Efendimiz İslam ile hükmediyordu ve sonucu güzel oldu. Güzel insanlar İslam’la hükmederse sonucu da ebetteki güzel olur.

Birincisi memlekette hükmedenler İslamcı değiller,

İkincisi İslam’la hükmetmiş değiller. O halde AK Parti mağlup olduysa bunu İslamcılığın mağlubiyeti olarak dillendirmek vicdana sığmaz. Mesela Türkiye’de sosyalistler iktidarda değilken ve sosyalist bir sistem de yokken mevcut sistem çökse sosyalizmin çöktüğünü söylemek doğru olur mu? Tabi ki olmaz. Ama sosyalistler, sosyalist Rusya’da sosyalizmin esaslarına göre hükmedip de başarılı olamazlarsa o zaman sosyalizmin çöktüğünü söyleyebilirsiniz. Türkiye’de böyle bir şey mi var? İslamcılar İslam ile mi hükmettiler? Ortada ne İslamcılar ne de İslam’ın kanunları var. AK Parti de İslamcı olduğunu söylemiyor zaten. Bir an için İslamcı kabul edilse bile İslamcılar İslam ile mi hükmettiler ki mağlup olmuş olsunlar. O halde mağlup olan İslamcılık ve İslam medeniyeti değildir. Kur’an Medeniyeti Efendimizden itibaren 1200 sene kadar hâkimdi. İslam’a sarıldığımız zamanlarda dünya devletiydik, İslam’ı bırakınca mağlup olduk. Doğru bakmak, doğru anlamak, doğru konuşmak lazım… Müslümansak her konuştuğumuzun hesabını Allah’a vereceğimizi unutmayalım.

Ak parti ile birlikte İslamcılık bitti diyenler, İslam’da bir hata mı gördüler? Kur’an medeniyeti çağa uymuyor mu? Allah geleceği bilmeyen bir Allah mı? İnsanların koyduğu esaslar Allah’ın esaslarından daha mı doğrudur?

Ayrıca, Ak Parti’ye bakarak Allah’tan en az korkanların dindarlar olduğunu dile getirilenlere derim ki; dindar; İslam’ı yaşayan, haramlara dikkat eden ve Allah’tan korkan insandır. Onların dedikleri ise aslında dindar olmayan ama dindar görünümlü olan ve dini kullanan, hükümete sokulan menfaat çeteleridir. AK Parti içinde çok zengin, bakanlarla görüşen birisine “Sen içerdin, masada içki yok. İçmiyor musun?” diye sorulduğunda “Şimdi böyle gerekiyor” diye cevaplıyor. AK Parti içerisine sızmışlar, çünkü partiler buna müsaittir. AK Parti çoğunlukla böyle insanlardan oluşurken, içindeki gerçekten dindar olan insanlar da tasfiye ediliyor. O halde AK Parti’yi İslamcı gösterip ”İslamcılık bitti” demek vicdana sığar mı?

Video için https://youtu.be/VTNa7RnphFE

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here