“Çoğunluk Olursanız Hoşgörülü Olmazsınız” Diyenlere…

0

İslam’a davet çalışması esnasında Almanya’da “Siz şimdi azınlık olduğunuz için böyle hoşgörülüsünüz çoğunluk siz olursanız hoşgörülü olmazsınız” diyorlar. Böyle söyleyenlere nasıl cevap vermeliyiz?

Güç Eline Geçince Değişenler, Zalimleşenler Kutsalı Olmayanlardır

Bizim davranışlarımızı, sayımızın çokluğu-azlığı belirlemez. Bizim davranışımızı, Kuran ve sünnet belirler. Dolayısıyla ha azınlığız ha çoğunluğuz.

Peygamberimiz Medine’de devlet başkanıydı,söz onun sözüydü buna rağmen de kimseye zulmetmedi. Herkese de hoşgörülü davrandı. Orada yaşayan kim varsa; Hristiyan’ı, Yahudi’si, putperesti hepsi de kendi dinine göre yaşayabildi. Yani güç eline geçince değişenler; zalimleşenler kimlerdir?Kutsalı olmayanlardır.

 Kutsalı Olmayanlar Değişiyor

Kutsalı olmayanlar kendi kafasına göre davranabilmektedirler. Ama bir kutsala dayanıyorsanız o kutsal buna müsaade etmez. Bizim kutsalımız diyor ki: ‘’Dinde zorlama yoktur.’’ Dolayısıyla ben güçlü olsam da buna uymak zorundayım, güçsüz olsam da uymak zorundayım. Bu güç ile alakalı değil çünkü bizim kutsalımız var. Kutsalımız müsaade etmiyor!

Bir avukat hapishanede beni ziyarete gelmişti.Sürekli bana mahkeme açılıyor. Odanın kapısı her çalındığında, odamın kapısını her açtıklarında ya da o mazgalı -küçük pencereyi- açtıklarında anlıyorum ki yine bir mahkeme kâğıdı gelmiş.Her cuma böyle mahkeme, mahkeme, işte bir günde kızlarımın mahkemeye verildiği ile ilgili haber geldi.  O gün müydü yoksa bir iki gün sonra mıydı; ‘’Hocam, size yaptıkları yetmedi, eşinize 10-15 mahkeme açtılar, onu da gözaltına aldılar, şimdi sıra kızlarınıza geldi. Ki o zaman kızımın yaşı daha 14 buçuktu yani 15 bile değildi. O yüzden de bir tanesinin ifadesini özel psikolog eşliğinde aldılar.Yani yaşı küçük olduğu için savcı alıyor.Bu kadar küçüğe kadar indiler! Bu durum sizi radikalleştirir mi?” dedi.  “Biz hareket metodumuzu, stratejimizi ne yapacağımızı ne yapmayacağımızı;Kur’an’dan ve sünnetten alıyoruz, kafamızdan, hislerimizden değil!Öyle olsaydı belki bu durumlar kafamı bozar belki bir değişiklik yapardım ama ben hareket metodumu, stratejimi Kur’an’dan ve sünnetten alıyorum.O değişmedi ki benim hareket tarzım değişsin!

Onun gibi Almanya’dan gelen bu soru da siz güçlenirseniz sizde yarın hoşgörülü olmazsınız karşılaştırması yapılıyor. Hayır!Peygamberimiz güçlüydü ama hoşgörülüydü. Bizim kutsalımız var kutsalımız olmasaydı haklısınız;belki o zaman değişebilirdik, değişenler hep böyledir. Kutsalı olmayanlar değişiyor.  O zaman kendi kafasına göre davranabiliyor.

İzlemek için;

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here