Furkan Nesli Dergisi’ne Kesilen Para Cezasının Kısmen Kaldırılması Hakkında

0

Ramazan ayı ile ilgili asılan brandalar sebebiyle Furkan Nesli Dergisi’ne kesilen para cezasının kısmen kaldırılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Furkan Nesli dergisine kesilen 73 bin lira para cezasıyla ilgili itirazda bulunmuştuk. Geçen gün mahkeme kararı geldi. Adana’da bile partiler yüzlerce branda asarken, bizim astığımız yalnızca 6 tane branda. Brandaya da yazılan nedir? ‘Ramazan ayınız mübarek olsun’ ve oruç ile ilgili ayet yazıyor. Ne var bunda? Her brandaya 12 bin küsur lira para cezası kesmişlerdi. Hâlbuki kanun var. Kanun var ama nefret de var! Mülk suresinde de bahsettiğimiz gibi nefret içerisinde, azgınlık içerisinde inat ediyorlar, direnç gösteriyorlar. Kanun var; kanunda ‘yüz tane brandaya da bin tane brandaya da bir tane ceza verilir çünkü hepsi aynı şeydir’ der. Ve o işin yapılma sebebi duyuru yapmaktır,bu maksat da bir tane branda ile olmaz, o yüzden yüzlerce olması gayet normaldir. Bundan dolayı da bir tanesine ceza verilir. Bizim altı brandanın her birine 12 bin küsur lira ve brandaların üzerinde ‘Furkan Nesli Dergisi’ yazıyor diye Furkan Nesli Dergisi’ne para cezası kesiliyor. Böyle bir brandanın yapıldığından Furkan Nesli Dergisi imtiyaz sahibi arkadaşımın hakikaten haberi yoktu. Diyelim ki birisi branda yaptırdı üzerine emniyet müdürlüğü yazıp astı, emniyete mi ceza kesilecek?

Birisi branda yaptı, mesela ‘Ramazan ayınız mübarek olsun’yazdırdı, altına da emniyet müdürlüğü yazdı,her yere astı. Ne yapacaksınız? Emniyete mi ceza keseceksiniz? Furkan Nesli Dergisi imtiyaz sahibi “Ben asmadım, benim haberim yok” diyor. Sevenlerimiz yapmış, olabilir. Furkan gönüllüleri yapmış, kötü bir şey de yapmamışlar. Ramazan ayını kutlamış, sen neden bundan rahatsızsın? İslam düşmanı mısın nesin? Ne var bu brandada?

Hakikaten arkadaşın haberi yok ama ona ceza kesiliyor. İşte buna itiraz edilmişti. 6 cezanın 5 tanesi iptal edildi.“Bir tanesinden dolayı ceza kesilebilir” denildi, onun içinde ayrıca itiraz edilecek. Bir kere arkadaşın haberi yok vediyelim ki üzerinde Furkan Nesli yazıyor, öyle yazınca Furkan Nesli Dergisi’ne ceza kesme hakkı nereden doğuyor? Furkan Nesli Dergisi mi asmış, sahibi mi asmış? Var mı kamera görüntüleri? Yok. Zaten varsa onun olmadığını görürsün o zaman, incele bak,asanı göreceksin. O zaman ona neden kesiyorsun?

Suçun şahsiliği ilkesi tüm dünyanın kabul ettiği bir gerçektir. Ramazan’la ilgili bir branda asmış, ne olmuş yani? Her tarafta brandalar görmüyor musunuz? Her gün yollarda, kavşaklarda partiler asmıyor mu? Onlara ceza kesiliyor mu? Hayır. Bunda bir suç yok. Hadi kestin diyelim, asan kim ise ona kes, niye Furkan Nesli Dergisi’ne kesiyorsun? İşte o 6 cezadan 5’i iptal oldu, birisi kaldı. Onun için de yine gerekli başvuru yapılacak, itiraz edilecek.

İzlemek için;

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here