Cezaevi Telefon Görüşmeleri – 39 – 05 Nisan 2019

0

05 nisan 2019 tarihinde ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde önemli konulara değinen Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin her haftaki ses kaydında verdiği mesajlar büyük yankı uyandırıyor.

Bu haftaki telefon konuşmasında yerel seçimleri de değerlendiren Hocaefendi, özgürlük yürüyüşlerinin 200.sünü gerçekleştiren Furkan Gönüllülerine de teşekkür etti. Kendisi içerde bir mücadele verdiğini sevenlerinin ise dışarda mücadele verdiğini belirten Hocaefendi, dışardaki mücadelenin daha önemli olduğunu ifade etti. Tutukluluğundan önce gündeme dair yaptığı analizler sıkça takip edilip büyük beğeni topluyordu. En son yapılan yerel seçimlerle ilgili de merakla beklenen yorumunu 5 Nisan günü tutuklu bulunduğu Bolu Cezaevi’nden gerçekleştirdiği telefon konuşmasında yaptı. İşte seçimle ilgili merak edilen o yorum:

“Bu seçimle ilgili bir şey söylemek istiyorum. Bütün medyayı, aydınları ve âlimleri susturdular. Bu şekilde kitleleri her zaman uyuturuz, uyandırmaya çalışanlar olursa onları da hapse atarız olur biter diye düşündüler. Ancak herkesi susturdular da kendilerini susturamadılar. Konuştukça oy kaybını arttırdılar. Çünkü güçlendikçe daha tehditkâr ve aşağılayıcı konuşmaya başladılar. Hiç konuşmasaydılar bu kadar belediye kaybetmezlerdi. Demek ki nefse hâkim olmak memlekete hâkim olmaktan daha zor.

Bu zamanda bütün medyayı ele geçirmekle olmuyormuş. Çünkü artık insanlar belli bir seviyeye geldiler ve internet diye bir şey var. Sonuçta büyük ve tahsilli bir kitle sürekli internette. Ve televizyonları, gazeteleri hakimiyet altına alsanız da konuşanları hapse atsanız da yine de insanlar farkına varıyor çünkü kendilerinin konuşmaları değişiyor. Artık alenen tehdit ederek ‘Bize oy vermeyenler bedelini öderler’ diyorlar.

AKP’de olmayan belediyeleri topal ördeğe benzetiyorlar yani artık biz sizin çalışmanıza her türlü engeli çıkartacağız manasında sözler söylüyorlar. Bunların hepsini halk duyuyor. Yani herkesi susturdular ama kendilerini susturamadılar…”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here