ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞLERİ 200. GÜNÜNDE!

0

Furkan gönüllüleri, Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin dün ( 04.04.2019) gerçekleşen mahkemesinin ardındanÖzgürlük yürüyüşlerinin 200. gününde bir kez daha büyük bir yürüyüş gerçekleştirdi. Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin 8 Kasım’da gerçekleşen ve ilk duruşmada tahliye aldığı terör mahkemesinin dün görülen 3.duruşması bir kez daha ertelendi. Mahkemeden beraat bekleyen Furkan gönüllüleri bu haksız tutukluluk ve moral bozucu ertelemenin ardından 200. kez tekrar meydanlarda yürüyüş gerçekleştirdi .



“Zulüm bitene kadar” vurgusuyla yürüyen Furkan gönüllüleri mahkemenin beklenmedik kararının ardından yeniden sokak ve caddelerde bu zulmün son bulması için yürüyüş gerçekleştirdi.

Adana’da başlayan özgürlük ve adalet mücadelesi tüm Türkiye’ye “özgürlük yürüyüşleriyle” yayılıyor. Türkiye ve Avrupa’nın bazı ülkelerinde büyük yankı bulan yürüyüşler ile Alparslan Kuytul Hocaefendinin tahliyesinden saatler sonra tekrar tutuklanmasına karşı farkındalık oluşturmayı amaçlıyor. Alparslan Kuytul Hocaefendi ve bazı Furkan gönüllülerine uygulanan haksız ve hukuksuz uygulamalar son bulana kadar bu yürüyüşlerin devam etmesi bekleniyor.

200.gününe ulaşan “Özgürlük Yürüyüşleri’nden bugüne yansıyan kareler;

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin 3. Kez ertelenen mahkemesinin detayları ise şu şekilde;

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin mahkemesinin ertelenmesinin ardından eşi Semra Kuytul Hocahanım, kendisiyle gerçekleştirilen röportajda mahkemeyle ilgili açıklama yaptı. Hocaefendinin mahkemede yeni bir suçlamayla karşı karşıya kaldığını dile getiren Hocahanım , Alparslan Kuytul Hocafefendi’nin buna karşılık savunmasını yaptığını söyledi. Kırpılan videoları sebebiyle oluşan yanlış algıları sık sık dile getiren Hocaefendi yine böyle bir videoyla karşı karşıya kaldı.

Bu açıklamada Semra Kuytul Hocahanım, Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin 15 Temmuz gecesi masum askerin boğazını kesenlere cani dediği konuşmasıyla ilgili savunmasını yaptığını söyledi. Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin hukuk bilen insanların bu konuşmayı nasıl mahkemeye taşıyabildiğine hayret ettiğini dile getirdi.

Semra Kuytul Hocaefendi’nin verdiği röportajda yaptığı konuşmanın tamamına ulaşmak için;

Özgürlük yürüyüşleri 200. Gününde Yurt geneline de yansıyarak Gaziantep, Erzurum, Kırıkhan gibi bir çok şehirlerde de sürdürüldü . İşte o yürüyüşden kareler;

BİNGÖL

OSMANİYE

KIRIKHAN

ERZURUM

AYDIN

GAZİANTEP

DORTMUND


CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here