İlim Adamı Alparslan Kuytul Hocaefendi 1 Yıldır Tutuklu!

0

1 yıldır haksız bir şekilde tutuklu yargılanan Alparslan Kuytul Hocaefendi ömrünü İslam davasına adamış, gençliğinden bu yana yalnızca Tevhid davasının savunucusu olmuştur. Kamuoyunca bilinen hayatı bunun en büyük ispatıdır.

Alpaslan Kuytul Hocaefendi’nin 1994 yılından beri nuzül sırasına göre yaptığı Cuma Tefsir Dersleri, www.furkanvakfi.org sitesinden canlı olarak yayınlanmakta ve binlerce kişi tarafından izlenmektedir.  Hocaefendi’nin Soru-cevaplar bölümünde; fıkhî, siyasî ve güncel olaylara yönelik verdiği 4162 tane analiz ve cevap ile sosyal medyada büyük bir kitle tarafından takip edilerek beğeni almakta ve her kesimden birçok insan tarafından kabul görmekteydi.

Alparslan Kuytul Hocaefendi, yıllardır gerçekleştirdiği Cuma Tefsir Derslerinde, Kur’an-ı Kerim’in 41 suresinin tefsirini yapmıştır. Bunun yanı sıra 100 ayrı konuda çeşitli derslerle beraber yurt içi ve yurt dışında halkın yoğun katılımı ile 256 konferans programı gerçekleştirmiştir. Yüzbinlerce kişinin katıldığı yüzlerce konferansta hiç bir olay yaşanmamıştır.

Hocaefendi, talebelerine âlim sıfatı kazandıracak Hadis, Siyer, Fıkıh, Usul, Arapça gibi ilmi derslerle birlikte, aydın sıfatı kazandıracak Ortadoğu Gerçeği, Beşeri İdeolojiler, Çağdaş Kavramlar ve Dünya Siyaseti gibi dersler de yapmaktaydı.

Üniversite ve Üniversite hazırlık öğrencilerine yönelik düzenlenen sayısız söyleşi programlarına konuşmacı olarak katılmıştır.

Yine geçtiğimiz yıl, Ramazan ayı boyunca Türkiye’nin çeşitli illerinde her gün bir camide teravih namazı sonrası sohbet programları düzenlemekteydi.

Müslümanlara yapılan hiçbir zulme sessiz kalmayarak çeşitli mitingler düzenlemiştir.

Tüm bunlarla birlikte Hocaefendi, unutulmuş sünnetlerden olan akrabayı uyarma ve akraba ile ilgilenme sünnetini yeniden ihya ederek akraba grupları başlatmış ve bu şekilde cemaat mensuplarının yüzlerce akraba sohbet grubu başlatmasına vesile olmuştur.

Ayrıca 2011 yılında ‘Öncü Neslin Sesi’ sloganıyla yayın hayatına başlayan Furkan Nesli Dergisi’nin başyazarlığını yapmaktadır. Furkan Nesli Dergisi’nde çeşitli ilmi konularda 100’e yakın makalesi bulunmaktadır. Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin hayatınıza ışık tutabilecek makalelerine www.furkannesli.net sitesinden ulaşabilirsiniz.

Hocaefendi’nin en büyük amacı; Rabbani metotla İslami hizmetler yapan, tüm meselelere sahabiler gibi Kur’an ve sünnet penceresinden bakan, Kur’an’da bulunan iman, ibadet, ahlak ve cihad gibi tüm vitaminlerden alınması gerektiği kadar alabilen öncü bir neslin yetiştirilmesidir. Alparslan Kuytul Hocaefendi, bu özlemini gerçekleştirebilmek amacıyla tüm mesaisini eğitim ve hizmet çalışmalarına vakfetmiştir.

Hocaefendi’nin yapmış olduğu tefsir dersi, konferans, soru cevaplar ve çeşitli binlerce videoya www.alparslankuytul.com internet sitemizden ulaşabilirsiniz…

Toplumun ihyası için çalışan İlim Adamı Alparslan Kuytul Hocaefendi 1 Yıldır Tutuklu!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here