Harama Bakmaktan Vazgeçemeyenlere Tavsiye ‘İnsan Allah’ı Unuttuğu Zaman Günaha Girer!

0

Alparslan Kuytul Hocaefendi cuma tefsiri sonrası kendisine yöneltilen soruları cevaplandırdı.

“Eşim sohbetlere katıldığı halde kadınlara karşı çok düşkün ve müstehcen videolar izliyor. Bu konuda ne tavsiye edersiniz?” sorusuna “İnsan Allah’ı unuttuğu zaman günaha girer. Allah hep aklında olursa insan günaha giremez. İşte hakiki imana ulaşan sürekli Allah’ı hatırlar. Bu erkeklerin zayıf noktası, bundan kurtulmanın yolu; insanın hakiki imana ulaşmasıdır. Hakiki imana ulaşan Allah’ın kendisini gördüğünü bilir. ‘Allah bana bakıyor, ben nasıl yapayım’ der” dedi.

Ayrıca “Sadece sohbetler değil de bu kardeşimiz, kocasını kitap okumaya sevk etsin. Kur’an okumaya sevk etsin. Allah’ı zikretmeye sevk etsin. Madem sohbetlere geliyor, demek ki en azından bunu yapabilecek (Kur’an, Allah’ı zikir vb.) bir insan demektir.” diyerek bu haramdan kurtulması için tavsiyelerde bulundu.
Sorunun tamamını okumak için;

Eşim sohbetlere katıldığı halde kadınlara karşı çok düşkün ve müstehcen videolar izliyor. Bu konuda ne tavsiye edersiniz?

İnsan Allah’ı Unuttuğu Zaman Günaha Girer!

Benim böyle yapan birine tavsiyem: Allah’ın kendisini gördüğünü unutmasın. İnsan harama bakmadan, Allah ona bakmaktadır. Biz bakmadan Allah bize bakıyor. Böyle düşününce insan harama bakamaz ve harama gitmenin başlangıcı, bakmaktır. Böyle olanların birçoğu harama da gidecektir.

Burada sohbetlere katıldığı halde, diye sorulmuş. Sohbetlere katılmak insanı melek yapmaz. Sohbetlere, buraya herkes gelir. Ben kimin kalbinde ne var, ne bileyim? Sohbetlere katılınca insan melek olmuyor, nefsi de ölmüyor ki. Nefis ölmüyor zaten, nefis terbiye edilir.

Gayret gösterecek, sohbet her şey değildir. Gayret gösterecek ki Allah onun nefsini arındırsın, temizlesin, terbiye etsin. Böyle bir gayret yoksa, yalnız sohbetlerle olmaz. Kur’an okuyor mu? Sohbet haftada 1-2 saat, Kur’an okuyor mu? Kitap okuyor mu? Namazını güzel, uzun uzun kılıyor mu? Uzun uzun secde, uzun uzun rükû yapıyor mu? Oruç tutuyor mu? Nafile oruç tutuyor mu? Kainat kitabını okuyor mu? Tefekkür ediyor mu? Varlıklara bakıyor mu, düşünüyor mu? Bunlar olmadan yalnız sohbet olmaz ki…

Bu erkeklerin zayıf noktası, bundan kurtulmanın yolu; insanın hakiki imana ulaşmasıdır. Hakiki imana ulaşan Allah’ın kendisini gördüğünü bilir. ‘Allah bana bakıyor, ben nasıl yapayım’ der.

İnsan Allah’ı unuttuğu zaman günaha girer. Allah hep aklında olursa insan günaha giremez. İşte hakiki imana ulaşan sürekli Allah’ı hatırlar. Belki hanımı kendisine söylemiyor saklıyorsa, bildiği halde örtbas etmeye çalışıyorsa bunu açıkça konuşmasında fayda vardır. Hanımının bildiğini, çocukları varsa çocuklarının bildiğini bilirse utanır. Bazen insanlar Allah’tan çok, insanlardan utanırlar. Allah’ı görmediği için Allah’tan çok utanmıyorlar ama insanlardan daha çok utanabiliyorlar. Onun için bu durumda hanımı, eğer söylememişse söylemeli ‘böyle yaptığının farkındayım, biliyorum’ demelidir. Öyle bir durumda yanına bazen gitmeli ve ‘utanmıyor musun?’ diyebilmelidir. Yani İslam’da iyiliği emretmek de tavsiye etmek de var. Kötülüklere engel olmak da kınamak da var. İkisinin yeri ayrıdır. Saklarsanız devam eder. Saklamayacaksınız.

Benim tavsiyem; sadece sohbetler değil de bu kardeşimiz, kocasını kitap okumaya sevk etsin. Kur’an okumaya sevk etsin. Allah’ı zikretmeye sevk etsin. Madem sohbetlere geliyor, demek ki en azından bunu yapabilecek (Kur’an, Allah’ı zikir vb.) bir insan demektir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here