Doğu Perinçek Televizyona Neden Bu Kadar Çok Çıkartılıyor?

0

Alparslan Kuytul Hocaefendi, bir cuma klasiği haline gelen tefsir dersi sonrasında kendisine yöneltilen soruları cevaplandırdı.

“Yıldıray Oğur’un gündeme getirdiği, son 10 ayda Doğu Perinçek’in ulusal kanallara 50 kez çıkarılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” Sorusuna şu şekilde cevap verdi: “Doğu Perinçek’i çocukluğumuzdan beri biliriz. Maocu ve Çin taraftarı bir adamdır. Aldığı oy %0.28. %0.50 bile değil. %1’in dörtte biri kadar az oy alan birisi her gün televizyonda. Akşamları kesin olarak bilebilirsiniz ki Doğu Perinçek bugün mutlaka ya Habertürk’de ya CNN’de ya A Haber’de ya Beyaz TV’de ya NTV’de, mutlaka birinde vardır. Doğu Perinçek televizyona neden bu kadar çok çıkartılıyor?”
Sorunun tamamını okumak için;

Yıldıray Oğur’un gündeme getirdiği, son 10 ayda Doğu Perinçek’in ulusal kanallara 50 kez çıkarılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Son birkaç ay içerisinde 50 defa, artık akşamları kesin olarak bilebilirsiniz ki Doğu Perinçek bugün mutlaka ya Habertürk’de ya CNN’de ya A Haber’de ya Beyaz TV’de ya NTV’de, mutlaka birinde vardır.

Doğu Perinçek’i çocukluğumuzdan beri biliriz. Maocu ve Çin taraftarı bir adamdır. Aldığı oy %0.28. %0.50 bile değil. %1’in dörtte biri kadar az oy alan birisi her gün televizyonda.

Ana muhalefet partisi genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu çıkartılmıyor, bir iki defadan başka çıkmamıştır. Saadet Partisi genel başkanı Temel Karamollaoğlu çıkartılmıyor. İYİ Parti genel başkanı Meral Akşener çıkartılmıyor. HDP zaten hiç çıkartılmıyor. Ama Doğu Perinçek her gün televizyonda. Hatta bazen moderatöre posta koyuyor, “Böyle yaparsan bir daha senin programına çıkmam!” diyor.

Hapisteyken bir kere izliyordum, yine böyle buna benzer bir şey yaptı. Kadını azarladı, ben dedim ki “Kadın herhalde bunu bir daha çıkartmaz.” Ertesi gün yine çıktı. Çünkü patronlara öyle talimat gelmiş. O da onun farkında biliyor o yüzden herkese istediği gibi posta koyuyor. Patronlar, artık Çin ile iş birliği halindeler de o yüzden mi Doğu Perinçek’e muhtaçlar? Devlet ellerine geçmiş de o yüzden mi ona muhtaçlar? Devlet, Perinçek ekibinin eline geçmiş de o yüzden mi her istediğini yapabiliyor? Moderatör bir bayan olduğu halde ona ağır laflar söyledi. “Sen şöyle yapıyorsun, böyle yapıyorsun.” Kadın önce anlamadı, şok oldu. O şoku 10 dakika sonra atlatabildi. 10 dakika sonra aklı başına geldi ve dedi ki “Sayın Perinçek, sizden özür bekliyorum. Ben size şöyle yapmadım, böyle yapmadım sadece soru sordum. Hep sizin istediğiniz gibi sorular sormak zorunda mıyım? Böyle bir soru aklıma geldi, böyle bir soru sordum. Bana böyle laflar dediniz, sizden özür bekliyorum.” “Ne özrü? Özür mü dileyeceğim?” dedi ve devam etti konuşmasına. Ben dedim ki “Bu kadın herhalde bunu bir daha çıkarmaz.” İki gün evvel yine televizyondaydı, aynı kadının programına çıkmış, konuşuyordu. O günden beri devam ediyor.  

Yalan Söylemeyi Bırakın Kimseyi Konuşturmuyorsunuz

Şimdi bunlar “HDP’liler PKK’yı destekliyorlar.” diyerek HDP’lileri çıkartmazken, peki diğerleri de mi böyle? İYİ Parti de mi PKK’yı destekliyor? Saadet Partisi, CHP veya diğer tüm partilerde mi PKK’yı destekliyor? Yalan söylemeyi bırakın! Kimseyi konuşturmuyorsunuz.

Artık Sizin Televizyonlarınız İzlenmiyor!

Belli adamlar, belli gazeteciler, profesörler, her gün aynı adamlar televizyonlara çıkıyor. Her gün aynı adamları görmekten yıldık, usandık.

Yeter artık usandık! Sizin yalakalarınızı dinlemekten usandık. Artık sizin televizyonlarınız izlenmiyor! Bütün televizyonları satın aldınız ama izlenmiyorsunuz. Eskiden televizyona çıkan bildiğiniz birçok entelektüel insan vardı. Onlar nerede? Görüyor musunuz artık?  Hiçbiri yok.  

Bir merkez var, karanlık bir oda ve siyah gözlüklüler, o karanlık oda da kimin televizyona çıkıp çıkmayacağına karar veriyorlar. Oradan onaylanmadan kimse televizyona çıkamaz. Bu anlaşılmasın diye bazen, ara ara farklı insanlar çıkartılıyor. Onlar da ayda, yılda bir çıkınca sözlerinin bir tesiri olmuyor. Diğerleri her gün çıkıyor. Farklı görüşte olanlar ayda, yılda 1 defa veya 2 defa çıksa ne olur çıkmasa ne olur? Bir taktik icabı ara sıra onlara da bir konuşma hakkı veriyorlar. Böylece tarafsız medya olmuş oluyorlar.

Doğu Perinçek Neden Televizyona Bu Kadar Çok Çıkartılıyor?

CNN’in, NTV’nin, Habertürk’ün, Beyaz TV’nin, Akit TV’nin Çin ile işleri var da Perinçek sayesinde Çin ile iş yapıyorlar ve büyük paralar kazanıyorlar acaba ondan mı? Sadece bununla alakalı mı? Ben zannetmiyorum. Bazı televizyonlar için o doğru olabilir ama bütün televizyonlar için böyle olduğunu düşünmüyorum.

Bence başka bir şey daha var. Perinçek; ‘Cumhurbaşkanı’nın yolsuzluğuna dair elimde 38 tane dosya var. Kafamı bozmayın, açıklarım.’ demişti. Bence bu televizyonlarla ve başkaları ile ilgili de elinde çok dosya var. Bunlarla istediği televizyona istediği kadar çıkabiliyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here