Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin Savunma Metninden Alıntılar

0

Benim hakkımda açılan her dosya siyasidir. Benimle hasım olan bir kişinin ifadesiyle tutuklandım. Bu adalet midir?

Bugün mafyalar serbest, muhalifler ise hapiste. Ben de suç örgütü lideri olduğum için değil muhalif olduğum için tutuklandım.

Bizimle uğraşanlar, suç işlediğimiz için bizden rahatsız değil. Tam tersi suç işlemediğimiz için bizden rahatsız oluyorlar.

Bu ülkede cami baskını gerçekleşti. Bu diktatörlüğün geldiği noktadır. Camide itikafa girmeyi bir suçmuş gibi iddianameye koydular.

Yargının bu kadar baskı altına alındığı bu dönemde onlarca beraat aldık. Çünkü tertemiziz, alnımız ak.

Aynı anda beş dosya açtılar. Bir yerden düğmeye basıldı. İslami faaliyetlerle ilgilenmemi engellemek için beni böyle mahkemelerle uğraştırıyorlar.

22 ay cezaevinde yattıktan sonra beraat ettim. Bu kadar süre cezaevinde tutulduktan sonra beraat alsam ne olur almasan ne olur. Lanet olsun böyle adalete! Lanet olsun böyle hukuka!

20 Mart sonrası savcının müzekkeresine emniyet 10 aydır cevap vermiyor. Artık bu ülkede emniyet, savcıyı dahi adam yerine koymamaktadır. 20 Mart sonrası Soylu ise “Devlet gereğini yapacaktır.” demişti. Bir buçuk ay sonra tutuklandım.

Savcılık aleyhimize olacak şekilde dosyadaki boşlukları dolduruyor. Bu iddianame bir balondur. Bugün bu balonu patlatacağız!

Furkan Vakfının merkez binası dahi kiralıktır. Kendisine ait bir binası bile olmayan vakfı, sanki her yerden para yağıyormuş gibi göstermeye çalışıyorlar.

Son 15 günde cezaevinde bana dünyanın birçok yerinden toplam 400 mektup geldi. Hangi suç örgütü liderine bu kadar mektup gelir? Hangi suç örgütü lideri bu kadar sevilir?

Suç örgütü Kur’an-ı Kerim mi öğretir, konferans mı yapar kermes mi yapar, eğitim çalışması mı yapar? Böyle bir suç örgütü olabilir mi?

Bizim alnımızın aklığı onların kabusu oldu.

Suç örgütleri açığa çıkmak istemezler. Furkan Vakfı ise Türkiye’de faaliyetlerini en şeffaf ve en açık şekilde yapan sivil toplum kuruluşlarından biridir. Yaptığı bütün faaliyetleri internette ve sosyal medyada paylaşır. İnsanlara bunu duyurur.

Savcı iddianamede “Bunlar Türkiye’de Furkan cemaati ve Furkan gönüllüleri olarak tanınıyor” demiştir. Hangi suç örgütü Türkiye’de cemaat ya da gönüllü olarak biliniyor?

Yandaşsanız haklarınızı kullanabilirsiniz. Yandaş değilseniz bu ülke size cehennem!

Bu savcı, özellikle bizim gibi muhaliflerin ifade özgürlüğünü kullanmasını hazmedemiyor! Diktatör bir mantığa sahip.

Ben yasaya itiraz etmiyorum. Ben savcıya itiraz ediyorum. Ben savcıyı yasaya uymaya davet ediyorum. Ben polisi yasaya uymaya davet ediyorum. Polis adım atana gaz sıkıyor, cop vuruyor.

Savcılık tüm Furkan Gönüllülerini potansiyel suçlu gibi göstermeye çalışmaktadır. Bazı güçler Furkan Gönüllülerini bitirmeyi kafalarına koymuşlar. Fakat Allah’ın bitirmediğini kimse bitiremez. Bunu bir türlü anlamadılar.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here