Kapandıktan Sonra Açılmak Günah Mı?

1

Kapandıktan Sonra Açılmak Günah Mı? Tesettüre uygun kapanmak istiyorum ama tekrardan açılma korkusu yaşıyorum bu durumda ne tavsiye edersiniz? Tesettüre girdikten sonra açılmamak için neler yapılmalıdır? Sorusunu cevaplandıran Alparslan Kuytul Hocaefendi tesettürün kadının fıtratına uygun olduğunu kapandıktan sonra açılmanın daha zor olduğunu söyledi.

Korku ve Vesvese Şeytandandır

Korku şeytandandır. Şeytan birçok insanı korkutur. Tekrar açılma korkusu yaşayan kişi; şu an zaten açıksın. Bundan korkmuyorsun da tekrar açılmaktan mı korkuyorsun? Açılmaktan korkuyorsan zaten şu anda da açıksın. O halde ondan korkmalısın. ‘Açılırsın, işte o yüzden örtünme!’ gibi bir vesvese şeytandandır ve onu yenmek icap eder.

‘Ben zaten şu anda o günahın içerisindeyim. Tekrar açılsam da daha büyük bir günah işlemiş olmayacağım’ demeli ve kapanmalıdır. Yani sanki şu anda haram işlemiyormuş da kapanırsa sonra tekrar açılırsa haram işlemiş olacak zannediyor. Hâlbuki farkı yok. (Ha şimdi açılmışsın, ha kapandıktan sonra tekrar açılmışsın. İkisinin günahı aynı.Kadının açılmasının günahı aynı günahtır. Ha bugün ha yarın fark etmez. Ha örtünmeden önce ha örtünmeden sonra tekrar açılınca fark etmez.) Günah aynı günahtır. Dolayısıyla, sanki daha büyük bir günah işlemiş olacak gibi bir korkuya kapılmanın gereği yoktur. Bu korkuyu veren şeytandır. Belki de kapanması çok da hoşuna gider.

Tesettür Kadın Fıtratına Uygun Mudur?

Ben bugüne kadar çok kapanan gördüm ama açılan hiç görmedim. Belki duydum bir iki tane ama çok kapanan gördüm. Açılan hiç görmedim. Demek ki örtü aslında kadının fıtratına uygundur ve kadın örtünme konusunda daha sonrasında bir sıkıntı yaşamamaktadır. İlk anda sıkıntı yaşıyor alışmadığı için ama daha sonra alışıyor ve aslında ondan sonra açılmak ona çok zor geliyor.

Kapanmış bir kadının tekrardan saçının bir telini göstermesi bile ona çok ağır gelir. Böyleleri çok oldu. Önceleri açık olduğu halde sonra kapandı ve kapandıktan sonra örtünün mücadelesini verdi. Bunun için kavga etti, okul hayatını bıraktı, iş hayatını bıraktı. Demek ki örtüyü sevdi. Öyle bir bırakma olayı söz konusu olmadı. Baskı yapıldığı halde bile bırakmayanlar oldu.

Örtündükten Sonra Tekrar Açılmamak İçin Neler Yapmalıyız?

Ancak böyle bir korku varsa (örtündükten sonra tekrar açılmaması gibi bir olayın olmaması için)

  1. İnsanın imanını kuvvetlendirmesi şarttır. Örtünüp tekrar açılma gibi bir olayın olmaması için de evvela bol bol tefekkür etmelidir. Kâinata bakmalı, varlıklara bakmalı, marifetullaha ulaşmalı, muhabbetullaha ulaşmalıdır.
  2. Tefekkür, tefekkür, tefekkür sonucunda hakiki imana ulaşmalıdır. İşte o zaman hakiki imana ulaşmış olan bu insan, Allah’ın kendisini gördüğünü hisseder ve imanı kuvvetlendiği için haramlardan kaçınmak kendisine kolay gelir, örtünmek kendisine kolay gelir.

Eğer iman zayıfken öyle bir şey yaparsa belki o zaman böyle bir tehlike vardır. Böyle bir tehlikeyi hissediyorsa o zaman imanı kuvvetlendirir. İmanı kuvvetlendirme çalışmaları yapmıyor, ondan sonra da ‘işte ben bu korkudan dolayı örtünüyorum’ derse kendisini aldatır. Bu şeytandandır. Kendisini bu şekilde ikna etmeye çalışıyor olabilir. Bu ya nefsinden ya şeytandandır.

Böyle bir korku kabul edilemez. O zaman herkes şöyle düşünebilir; “O halde ben namaza hiç başlamayayım. Belki de namazı bırakırım. İyisi mi oruca hiç başlamayayım. Belki de bırakırım, o yüzden hiç başlamazsam daha iyi. Zekât içinde bu öyledir, cihat için de bu böyledir. Aklınıza gelen bütün her şey için bu böyledir. O zaman hiçbir hayırlı işe başlamayalım belki de bırakırız. Hiçbir kötü şeyi de bırakmayalım, belki de tekrar başlarız. Vallahi bu güzel bir yol. Güzel bir kaçamak yolu.

Allah’ın Yardımı Seninle!

Bu soruyu soran belki iyi niyetle sormuş olabilir. Kaçmak için sormamış olabilir ama kendi farkında değil, nefsi kaçmak istiyor. Peygamberimiz bir gün birine İslam’ı anlatmış. Adam demiş ki; “Ben, kendimi Müslüman olma hususunda istekli görmüyorum” demiş. Efendimiz buyurmuş ki; “İstemesen de Müslüman ol. Bazı şeyler olur ki istemediğin halde senin için hayırlı olur. Yani, hele bir iman dairesine gir. Belki de lezzetini almaya başlayacaksın. O zaman isteyeceksin.” demek istiyor.

Benim de bu hanım kardeşime tavsiyem: ‘Ya Allah!’ de başla. Göreceksin, Allah yardım edecek. Böyle korktuğun gibi de olmayacak. Bunca bayan örtülü, hangisinde bu kadar korku gördün ya da kaç tanesinin başını açtığını gördün de böyle bir korkuya kapıldın?

1 Yorum

  1. Bir kaç aydır kapalıyım,ailemin zoru ile kapandım normalde hiç öyle olmadığım halde yobazlaşmaya başladığımı fark ettim ve bunun psikolojinin üzerinde oldukça ciddi etkileri var hatta ailem bile bunu fark etti sürekli olarak bir şeylerin olup olmadığını sorduğum için küçük kardeşim benden etkilenip benim gibi davranmaya başladı kendimi tutmasam açık arkadaşlarımı kapanmaya zorlayacağım iyiden iyiye psikolojim bozulmaya başladı artık açılmak istiyorum yoksa olay psikoloğu kadar gudecek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here