Mevlid Kandili Münasebetiyle Konferans

0
Mevlid Kandili Münasebetiyle Konferans
Mevlid Kandili Münasebetiyle Konferans
22 Aralık Salı’yı Çarşamba’ya bağlayan gece Mevlid kandili. Hz. Peygamber’in doğumu vesilesiyle Mevlid kandili her yıl Müslümanlar tarafından coşkuyla anılıyor. Furkan Vakfı da Mevlid kandili münasebetiyle “Aydınlanmanın Öncüsü Hz. Peygamber” konulu konferans düzenledi.
Reklam

Son zamanlarda konferanslarına yapılan engellemelerle gündeme gelen Furkan Vakfı, konferanslar zinciri halkasına bir yenisini daha ekledi. Mevlit Kandili münasebetiyle İstanbul Ümraniye Princess Düğün Salonunda “Aydınlanmanın Öncüsü Hz. Peygamber” konulu bir konferans düzenledi.

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin konuşmacı olarak katıldığı konferansa İstanbul halkı ve çevre illerden yoğun bir katılımın olması dikkatleri çekti. Program ilk olarak Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından şiir dinletisi ve Hz. Peygamber’in davasını anlatan sinevizyon gösterimi yer aldı. Hemen akabinde sahneye alan Grup Furkan, marş ve ezgileri ile salondaki coşkuyu arttırdı.

Ön programın ardından Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin, ”Aydınlanmanın Öncüsü Hz. Peygamber” konulu konferansları yer aldı. Hocaefendi konferans konuşmalarında bazı satır başları:

– Peygamberimizin yaptığı en büyük devrim insanları şirkten kurtarmasıdır.

– İnsan, Allah’tan başkalarına kulluk yaptığı günden beri, yeryüzünde fesat bitmemektedir.

– Doktor olmayana reçete yazma hakkı vermeyen devletler; nasıl olurda insanı tanımadıkları halde , insanlara kanun koyarlar.

– Her bir peygamberin gönderilmesi Allah’ın yeryüzündeki kötü gidişata bir kez daha müdahale etmesidir.

Hocaefendi, konferansın ardından katılımcılardan gelen soruları cevaplandırdı. Soru-Cevapların ardından konferans sona erdi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here