Furkan Vakfı’ndan Hatay’da 2 Konferans

1
Reklam

Yıl içerisinde birçok konferanslar düzenleyerek toplumu bilinçlendirmeyi amaçlayan Furkan Vakfı, Hatay konferansları ile konferanslar zincirine iki yeni halka daha ekledi. Dörtyol Atatürk Parkı Düğün Salonunda gerçekleştirilen “Allah’ın Hükmüne Sarılmak” konulu konferansa Dörtyol halkı yoğun ilgi gösterdi. Birçok kişi programı ayakta seyretmek zorunda kalırken Emniyetin engellemelerine rağmen Hatay Semt Pazarı Üstü Hatmek Konferans Salonunda gerçekleştirilen “İmanın Tadını Almak” konulu konferansta da yoğun katılım vardı.

Her iki konferansa da konuşmacı olarak Furkan Vakfının kurucu lideri Alparslan Kuytul Hocaefendi katıldı. Programlarda Kur’an tilaveti, şiir dinletisi, konuya özel hazırlanan sinevizyon gösterimleri yer aldı. Ayrıca Grup Furkan da ezgi ve marşlarıyla salondaki coşkuyu arttırdı.

 

Alparslan KUYTUL Hocaefendi, konferans bölümünde tekbirler, sloganlar ve açılan pankartlarla karşılandı. Dinleyiciler, İslam davasını ve Alparslan KUYTUL Hocaefendi’yi terk etmeyeceklerini dile getirdiler. 5 yıl aradan sonra Dörtyol’da ikinci bir konferansın gerçekleştirilmesi sevinçle karşılandı

Hatay Dörtyol’da gerçekleştirilen “Allah’ın Hükmüne Sarılmak” konulu konferanslarında Muhterem Alparslan Kuytul Hocaefendi şu konulara değindi:

·        Tarih boyunca Allah’ın hükmüne sarılan nesiller yeryüzüne hakim olmuştur.

·        Toplumların huzuru, Allah’ın hükmünün hakim olması ile mümkündür. Tevhidin olmadığı bir toplumda şirk hakim olur, şirkin hakim olduğu toplumda da terör ve anarşi kaçınılmazdır.

·        Bu toplumdaki terörün bitmesi, silahların susması, kardeşliğin olması yalnızca Allah’ın hükmüne sarılmakla mümkün olabilir. Çünkü Allah, Türk’ün de Allah’ıdır, Kürt’ün de Allah’ıdır, Arap’ın da Allah’ıdır ve Allah, adaletsizlik yapmaz.

·        Allah’ın hükümleri toplumu parçalamak için değil, bilakis toplumu birleştirmek içindir.

·        Hz. Peygamber (s.a.v) Allah’ın hükmüne sarılmak ve ondan asla ayrılmamak suretiyle cahiliye devrinden asr-ı saadet devrine geçişi sağlamıştır.

Hatay Merkez’de gerçekleştirilen “İmanın Tadını Almak” konulu konferanslarında ise Muhterem Alparslan Kuytul Hocaefendi şu konulara değindi:

·        İman kalbine girmedikçe kişi, Allah’ın rızasını kazanmak için harekete geçemeyecektir. İmanın tadını alan kişiler hareketli olurlar.

·        Allah, İslam’a ilgi duymayanlara iman nasip etmez. Başka ihtimaller arasından bilinçli olarak İslam’ı seçmek, ilgili olmaktır. Hayatını Allah’ın kanunlarına göre düzenlemek istemeyenlere nasıl olur da Allah, hakiki bir imana nasip eder?

·        Hayat imtihanında sonuna kadar gidebilmek için imanın tadını almak gerekir. Aksi takdirde Allah’ı sevmeden, imanın tadını almadan Allah yoluna girilmiş olur ki bu şekilde yolun sonuna kadar devam edilmesi mümkün değildir.

·        Allah merhametlidir, kullarına zulmetmez, onlara hidayet yolunu göstermesi için peygamberlerini ve kitaplarını göndermiştir. Bu rehberler kişinin hakiki imana ulaşması ve Allah’ın vermiş olduğu halifelik görevinin hakkıyla yerine getirilebilmesi içindir.

·        İman, kainatı tefekkür etmeyenlere, Kur’an’ın mucizelerini görmeyenlere nasip olmaz. Kainata bakmak suretiyle Allah’ın kudretini, ilmini, sanatını tefekkür edenler ancak hakiki bir imana ulaşabilirler.

·        İman adamı cesur yapar. Yalnızca Allah’tan korkan, Allah’ın yarattıklarından asla korkmaz.

·        Sahabeler imanlarını Allah Rasulü’nün davasına sadık kalarak göstermişler, hayatları boyunca da bu uğurda mücadele etmişlerdir. İşte imanın tadını alan kimselere Allah böyle bir hayat nasip eder.

·        İmanın lezzetini alanların sevgileri de Allah için, nefretleri de Allah içindir.

Konferansların ardından halktan gelen sorulara cevap verildi. Soru-cevapların ardından konferanslar sona erdi.

HATAY-DÖRTYOL KONFERANSINDAN KARELER

HATAY-MERKEZ KONFERANSINDAN KARELER

 

1 Yorum

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here