9 Kez Ertelenen Terör(!) Mahkemesinden BERAAT ETTİ!

0

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin Terör (!) Propagandası iddiasıyla 11. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandığı davanın 9. Duruşması bugün görüldü. Alparslan Kuytul Hocaefendi Terör(!) Mahkemesinden BERAAT ETTİ! Beraat kararı alınan mahkemeden sonra haklılığı ispatlanan Furkan gönüllüleri kararı tekbirlerle karşıladı. Sürekli ertelenerek uzatılan mahkemeden nihayet beklenen karar geldi ve başlatılan iftira kampanyaları hedefine ulaşamadı.

Furkan gönüllülerinin yaşadığı zulümler

Beraat kararının alınmasıyla adalet yerini bulmuşken bu uzun süreçte Furkan gönüllülerinin yaşadığı zulümleri bir kez daha hatırlamak gerekirse;

  • Alpaslan Kuytul Hocaefendi, 30 Ocak 2018 tarihinde evine yapılan baskınla terör örgütüne üye olmaktan gözaltına alınmıştı. 8 Şubat 2018’de Sulh Ceza Hâkimliğine tutuklanma talebiyle sevk edilmiş, Sulh Ceza Hâkimliği, 4 terör örgütüne birden üye olmakla suçlandı.
  • Ardından Furkan Vakfına kayyım atanmış, başka illerde bulunan ve adı Furkan olan dernekler ve internet siteleri kapatılmış, yurt iddiasıyla evler mühürlenmiş ve öğrenci ve aileler dışarı atılmıştı.
  • Bolu F Tipi Cezaevinde Hocaefendi’nin hakları gasp edilmiş; 3 kişilik koğuşa tek başına konulmuş, kitap okuma, spor etkinliği, avukatıyla görüşme hakları kısıtlanmış, televizyon verilmemişti. Tutuklu yargılandığı “terör örgütüne üye olmak” suçlaması savcılık tarafından “terör örgütü propagandası” olarak değiştirilmiş ve 8 Kasım 2018 tarihinde yapılan ilk duruşmada tahliye kararı verilmişti. Ancak bu kez suç örgütü iddiasından yargılandığı dava dolayısıyla tutukluluğuna devam edildi.
  • 24 Ocak 2019 tarihinde, 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ilk davadan da tahliye oldu. Ne hazindir ki henüz tahliyesinin üzerinden 24 saat geçmeden yeniden tutuklandı. Olağanüstü bir hızla bile okunması incelenmesi mümkün olmayan evraklar 3 gün süren sanık beyanları ve avukat savunmaları ve deliller incelenmeden 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, birkaç saat içinde yeniden tutuklanmasına hükmedildi ve Hocaefendi bir kez daha Bolu F Tipi kapalı cezaevine gönderildi. Alparslan Kuytul Hocaefendi, 22 aylık tutukluluk sonrası 5 Aralık 2019 tarihinde tahliye edildi, ancak mahkeme süreci devam ediyordu.
  • Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin tutukluluğu sürecinde Furkan Gönüllüleri, onun talebeleri ve sevenleri onu asla yalnız bırakmadı, Hocaefendi’nin haksız tutukluğunu her platformda meşru eylemlerle dile getirdiler. Özgürlük yürüyüşleri, Ankara’dan Bolu’ya yürüyüş, basın açıklamaları, sosyal medya çalışmaları; hukukçu, gazeteci, hoca ve STK’lar ile görüşmeler gibi birçok faaliyet ile başta Alparslan Kuytul Hocaefendi’ye, sonra ülkemizde ve tüm dünyada yaşanan haksızlıklara dikkat çektiler.
  • Meşru eylemler suçmuş gibi gösterilerek özgürlük isteyen eşine, babalarına yapılan haksızlığı dile getiren çocuklarına ve yüzlerce Furkan Gönüllüsüne davalar açıldı ve para cezaları kesildi.

Terör ve terör propagandası davası gibi gösterilen ama hakikatte siyasi bir baskıdan ibaret olan bu davadan beraat kararının çıkmasıyla Furkan gönüllülerinin haklılığı bir kez daha ortaya çıkmıştır.

ALPARSLAN KUYTUL HOCAEFENDİ; SİYASİ OLDUĞU APAÇIK BELLİ OLAN, ASILSIZ İDDİALARLA GERÇEK(!) BİR DAVAYA DÖNÜŞTÜRÜLMEYE ÇALIŞILAN, HUKUKİ AÇIDAN ÇELİŞKİLERLE DOLU İDDİANAMENİN, TÜRLÜ KILIFLAR VE BENZETMELERLE, NİYET OKUMA, VARSAYIMLAR VE İHTİMALLER ÜZERİNDEN YENİ SUÇLAR ÜRETİLMEYE ÇALIŞILMAKTA OLDUĞU; “TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASI YAPMA” İDDİASIYLA YARGILANDIĞI 11. AĞIR CEZA MAHKEMESİNDEN BUGÜN BERAAT ETMİŞTİR.

Türkiye’de hakikatlerin konuşulmasına hasret kalınan şu günlerde, doğruları korkusuzca söylediği, hiç kimseye beyat etmediği ve tüm baskılara rağmen ısrarla TEVHİD davasını anlatmaya devam ettiği için hakkında sürekli soruşturma başlatılan Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin hayatının ve fikirlerinin tertemiz olduğu bugün bir kez daha tescillenmiştir.

Alparslan Kuytul Hocaefendi bir dava adamıdır. Onun davası ilay-ı kelimetullah davasıdır. Onun hayatında teröre yakından uzaktan bulaşmışlık yoktur. Söylemleri açık ve nettir. Tertemiz hayatı ortadadır. Binlerce insan onu tanır.

Yüce Rabbimiz Kuran-ı Kerim’de Bakara Suresi 257.Ayette şöyle buyurur. “Allah müminlerin velisidir. Onları karanlıklardan aydınlığa çıkarır. Kafirlerin velisi ise tağuttur onları aydınlıktan karanlıklara götürür.”

Furkan Gönüllüleri olarak; en baştan beri Alparslan Hocamızı yalnız bırakmadık, bundan sonra da onunla birlikte Hocamız gibi HAKKIN arkasında durmaya, Tevhid hakikatini haykırmaya ve zalimin karşısında, mazlumların yanında olmaya devam edeceğiz İnşaallah..

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here