Alparslan Kuytul Hocaefendi Sevenleri ile Erken Bayramlaştı

0

Ramazan Bayramı boyunca ülke genelinde sokağa çıkma kısıtlaması olacağı için Alparslan Kuytul Hocaefendi, ailesi ve sevenleri ile bayramı erken kutladı.

Koronavirüs kapsamında alınan tedbirler sebebiyle bu sene Ramazan ayında sokağa çıkma kısıtlaması olacak. Bu nedenle sevdikleri ile bayramlaşmak isteyen Furkan Gönüllüleri “Öncü Nesil Bayramlaşıyor” adlı program düzenledi. İlahi ve orta oyununun da olduğu program sonrası sosyal mesafeye dikkat edilerek bayramlaşma gerçekleşti. Alparslan Kuytul Hocaefendi sevenleri ile sosyal mesafeye dikkat ederek bayramlaştı.

Furkan gönüllüleri bir ay boyunca aralıksız yapılan ibadetlere mükâfat olarak verilen Ramazan bayramında el sıkışması/sarılma vb. sosyal mesafeye aykırı davranışlar sergilemeden bayramlaştılar.

Sevgili Peygamberimiz(sav) bayram günü verilecek mükafatlardan bahsettiği bir hadisi şerifinde şöyle buyuruyor:
“Bayram sabahı yollara dökülen melekler şöyle seslenirler: “Ey Müslümanlar topluluğu! Keremi bol olan Rabbinizin rahmetine koşunuz. O, bol iyilik ve ihsanda bulunur. Sonra onlara bol bol mükâfatlar verilir. Siz gece ibadet etmekle emrolundunuz ve emri yerine getirdiniz. Gündüz oruç tutmakla emrolundunuz, orucu tuttunuz ve Rabbinize itaat ediniz, mükâfatınızı alınız.”
(el-Tergîb ve’t-Terhîb Trc. 2:332.)

Rabbimizin sonsuz kerem ve ihsanına mazhar olabilmek amacıyla bir araya gelen Furkan gönüllülerinin bayramlaşma programlarından geriye kalanlar;

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here