HSK’nın, Osman Kavala’yı Tutuklayan, Tahliyeye İtiraz Eden Hakim ve Savcıların Listesini İstemesi Hakkında

0
HSK'nın, Osman Kavala'yı Tutuklayan, Tahliyeye İtiraz Eden Hakim ve Savcıların Listesini İstemesi Hakkında
HSK'nın, Osman Kavala'yı Tutuklayan, Tahliyeye İtiraz Eden Hakim ve Savcıların Listesini İstemesi Hakkında

HSK’nın Osman Kavala’yı tutuklayan ve AYM kararına rağmen tahliye etmeyen hakimlerin listesini istemesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Evet. HSK; hakimler savcılar kurulu, Osman Kavala’yı tutuklayan hakimlerin listesini istemiş, bunların hepsi devranın değiştiğinin alametleridir. Osman Kavala kimdir? Bilmem, medyadan biraz duyduğum kadarıyla gezi olaylarının finansörü, asıl suçlusu gibi lanse edildi, solcu olduğunu biliyorum. Mahkemeye sevk maddesi “Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmaya çalışmak” gibi ağır maddeler. Türkiye’de Osman Kavala’yı kim tanır? Osman Kavala kim ki (nasıl bir güce sahip ki) Türkiye Cumhuriyeti’ni devirecekmiş?

Sürekli yalan söyleniyor, bir insanı susturmak istedikleri zaman böyle yalanlarla susturup hapse atıyorlar. Nasıl ki bana ceza vermek için, geçen Erzin olayında mahkemede bana ceza vermişlerdi. Tek ben ceza aldım. Ben tek başıma polislerin görevini yapmasına engel olmuşum. Ben neymişim? Ben neymişim? O maddeden ben tek başıma ceza aldım, kimse ceza almadı. Tek ben ceza aldım. Ben neymişim ya! Tek başıma ben mi yüzlerce polise engel olmuşum? Hedeflerinin ben olduğum açıkça meydanda.

Ben tek başıma engel olamayacağına göre… Ben polisle itiş kakış mı yaptım? Bu bana yakışır mı? Ben polise vurdum mu? Ben polisin görevine mi, neyine engel oldum? Vali izin verdi, valinin izniyle gittik, binlerce kişiyle İskenderun’da, istasyon meydanında, koca meydanda miting yaptık. Ben neye engel oldum? Nasıl ki böyle yalanlar söyleyerek ceza veriyorlar, nasıl ki 4 terör örgütünü yamalamaya çalıştılar, böyle büyük laflar, büyük laflar…  Ağır ceza alınması için “Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmaya çalışmaktan, bilmem anayasal düzenli yıkmaya çalışmaktan.”  Osman Kavala’ya da aynısını yaptılar. Osman Kavala 3 yıldır yatıyor. Osman Kavala kim ki (nasıl bir güce sahip ki) Türkiye Cumhuriyeti’ni devirecekmiş yani, böyle bir gücü mü var?

Susturmak istedikleri kimselere damgayı vuruyorlar hem de böyle büyük damgalar, büyük laflar, iftiralar.

Şimdi HSK, Osman Kavala’yı tutuklayan, tahliyeye itiraz edenler vs. kimler varsa, hangi hâkim, savcılar bu işin içindeyse hepsinin listesini istiyor.

Madem HSK bu işi başlattı, başka yerlerden talimat alan hakimlerin, savcıların listelerini toplamaya başladı, ben de ona bir isim vereyim:

  1. HSK’ya beni tutuklayan ‘2. Sulh ceza hâkimi Çağrı Burak Türk’ adını veriyorum.
  2. İlk tutuklanmamı isteyen ‘terör savcısı Çağlar Ertaş’ adını veriyorum.
  3. 4. Ağır ceza tahliye ettikten sonra, ikinci tutuklamayı yapan yan odadaki aynı derecedeki mahkeme olan ‘5. Ağır ceza hâkimi ve mahkeme başkanı Kadir Kuru’ adını veriyorum.
  4. Hiçbir suçumuz olmadığı halde ‘Erzin’de ceza veren hâkim Hasan Erdem’ adını veriyorum. Kendileri suçumuz olmadığı halde ceza vererek zulmettiler.

Mazlumun Ahı İndirir Şahı. Bu Kadar Ah Alanlar İflah Olmazlar!

HSK bir tek Osman Kavala’ya ceza kesen hakimlerin mi listesini isteyecek? Bu ülkede çok mazlum var, çok. HSK, bu hakimlerin, savcıların içinden kimler talimatla iş yaptıysa hepsinin dosyasını istemeli. Saat 11-12 gibi 20 bin sayfa dosya, 800 sayfa ifade hâkime götürülüyor, hâkim 1 saat sonra mahkeme yapıyor ve ‘şunlar tutuklanacak bunlar bırakılacak’ diyor. Bu hâkim kararı mı siyah gözlüklülerin getirdiği liste mi? Hâkimin 20 bin sayfayı inceleyip karar verdiğine inanan bir tane akıllı insan var mıdır bu dünyada? Kuş kadar beyni olan bilir ki bu hâkimin kendi kararı değil, talimat var. Bu hâkim ve savcıların hepsi yükselmek için ya da korkularından bunları yaptılar. Ama onların bu yaptıklarından dolayı nice insanlar perişan oldu, nice aileler perişan oldu, nice çocuklar babasız kaldı, nice kadınlar dul gibi kaldı, nice çocuklar yetim gibi kaldı. Bu hakimlerin ve savcıların hepsi soruşturulmalıdır.

Madem HSK, zulmeden hakimlerin dosyalarını istemeye başlamış, bende buradan söylüyorum: “Bende zulme uğradım, arkadaşlarımda zulme uğradılar. Bize zulmedenlerde işte bu hakimler, bu savcılardı.”

Dosyayı 6 ay inceleyen 4. Ağır ceza mahkemesinde 3 hâkim, 3 gün süren mahkemede sabahtan akşama kadar herkesi dinledi, sorusunu sordu, dosyayı inceledi ve bu hakimler tahliye kararı verdi. İlk duruşma, dosyada bir şey yok, tahliye verdi ve dosyayı hiç bilmeyen diğer mahkeme, tekrar tutukladı. Şimdi o hâkim (5. Ağır cezadaki) 20 bin sayfayı inceledi, binlerce sayfalık 3 günlük ifadeleri inceledi, bizimle görüştü, bize soru sordu da ona göre mi tekrar tutuklama kararı verdi? 5. Ağır cezadaki hâkim dosya hakkında bir kelime bile bilmiyor, bir sayfasını dahi okumuş değil. Talimat geliyor ‘şunları tekrar tutukla’ diye onlarda tutukluyorlar. Bunu yapan hâkim mahkemede hesap vermeyecek mi?

Bu dünyanın mahkemesinde olur mu bilmiyorum ama Mahkeme-i Kübra da iki elim, iki yakanızdadır ey bize bu zulmü yapan hakimler, savcılar, emniyetçiler, istihbaratçılar! Biz ahirete iman eden insanlarız. Ahirette, Allah’ın mahkemesinde hesabını vereceksiniz. Bu dünyada bile, bakın davran değişmeye başlıyor.

Osman Kavala’yı öncelikle ele almaları gayet tabiidir çünkü Kavala hâlâ hapiste. Bizden evvel onun hakkıdır tabii ki, onun dosyası önceliklidir elbette. Ama bu ülkede bu hakimler, bu savcılar çok insana zulmettiler. İçinden erkek adamlar yok mudur? Adaletli insanlar yok mudur? Elbette vardır. Hepsi de çiğ süt emmemiş, kimi insan evladıdır kimi de vicdan sahibidir.

Bazı hakimlerden, bu günaha ortak olmamak için daha aşağı mahkemelere tayin isteyenler var. Ağır cezada hakimlik yapmak istemeyenler var. Bu günaha ortak olmak istemiyorlar. Talimat geliyor, talimat istemiyor. Hukuk mahkemelerinde hâkim olmak istiyor. Daha alt düzeyde, daha basit mahkemelerde hakimlik yapmaya razı olanlar var. Ağır cezadaki görevini bırakmak istiyor, bu günaha ortak olmak istemiyor, böyle insanlar da var. Maalesef hâkim ve savcıların birçoğu baskılara göre karar verdiler. Şimdi o baskılara göre karar veren hakimler, savcılar bakanın bu konuşmasını dinledikleri zaman ne diyorlar acaba? Bizi sattın bakanım mı diyorlar? Demek bizi savunmayacaksınız, demek yarınlarda biz aynı bu mahkemelerde sanık makamında oturacağız herhalde?  Herhalde gidişattan korkmaya başlamışlardır. Mazlumun ahı indirir şahı. Bu kadar ah alanlar iflah olmazlar.

İzlemek İçin;

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin güncel, siyasi, fıkhi, ilmi sorular hakkında vermiş olduğu cevaplara alparslankuytul.com resmi web sitesinden ulaşabilirsiniz…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here