Savcılar, Korkularından Dolayı Mahkeme Başlatıyor, Talimat ile İş Yapıyorlar

0
Savcılar, Korkularından Dolayı Mahkeme Başlatıyor, Talimat ile İş Yapıyorlar
Savcılar, Korkularından Dolayı Mahkeme Başlatıyor, Talimat ile İş Yapıyorlar

Alparslan Kuytul Hocaefendi,  Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı binasının Kayyım atanarak 1000 gündür kapalı bulunması üzerine Adana İnönü parkında basın açıklamasında bulundu. Açıklamasında savcıların bir çoğunun adaletle değil talimatla iş yaptığını ve korku atmosferi içerisinde mahkeme başlattıklarını vurguladı.
Açıklamanın ilgili kısmı şu şekildedir:

“Aynı suçtan dolayı, aynı iddia ile seksen tane mahkeme açtınız, yetmiyor mu? Utanmıyor musunuz? Bu mahkemelerin 30-40 tanesi beraat ile sonuçlandı. Hâlâ daha neyin mahkemesini açıyorsunuz? Siz hakimlerden daha mı iyi biliyorsunuz? Otuz kırk tane değişik şehirlerde hâkim berat verdi. Beraatların çoğunluğu Adana’dan. Suç olmadığı meydanda. Arkadaşlar, ben hapisteyken (cezaevindeyken) benim özgürlüğümle ilgili yürüyüş yapmışlar, bunda suç yok ki! Bu yürüyüşlerden dolayı neden ifadeye çağırıyorsunuz? Neden mahkemeye veriyorsunuz? Savcılar, korkularından dolayı mahkeme başlatıyorlar. Talimat ile iş yapıyorlar. Ortada suç olmadığını bile bile ‘hâkim karar versin, hâkim risk altında olsun, ben kurtulayım’ diyorlar ve mahkemeyi başlatıyorlar. Her savcı böyle değil.

Emniyetin Böyle Bir Yetkisi Yok! Bu Ne Düşmanlık, Bu Ne Zulümdür!

Geçenlerde bir kâğıt geldi, savcı reddediyor, mahkeme açmıyor. Emniyet seksen beş kişiyi ifadeye çağırmış, seksen beş kişi hakkında dosyayı hazırlamış mahkeme açılması için götürüp savcıya vermiş, savcı reddetmiş. Böyle reddeden erkek savcılarda var. Elbette ‘reddeden ve bu suç değildir’ diyen savcılarda var ama korkanlarda var. Seksen tane mahkeme ne demek? Ne demek bu? Mahkemelerin bazısında yirmi otuz kişi, bazısında kırk elli, bazısında seksen yüz, bir tanesi var ki yüz yetmiş altı kişi. Emniyet hiçbir yetkisi olmadığı halde devamlı arkadaşlarımızı emniyete ifadeye çağırıyor. Emniyetin böyle bir yetkisi yok! Savcının talimatı olmadan emniyet ifadeye çağıramaz. Emniyet bunu yapıyor ve ifadeye giden arkadaşlarımıza son zamanlarda yapılan muameleyi söyleyeyim; son zamanlarda yapılan muamele şu: “Hapse girenler bilirler. Hapishaneye girdiğiniz zaman şöyle bir karton verirler, üzerinizde adınız yazar ve çenenize doğru tutturup fotoğrafınızı çekerler. Emniyete ifadeye giden arkadaşlarımıza emniyet bu muameleyi yapıyor.” Emniyet hangi yetkiyle bu zulmü yapıyor? Bu insanlar hapse mi geldiler, ifadeye mi geldiler? Emniyet hangi yetkiyle bu zulmü yapıyor? İnsanları nasıl bu şekilde aşağılıyorlar. Bu insanlar hapse mi giriyorlar? Emniyet, sen bu insanları ifadeye çağırdın, ifadeye gelmişler, nasıl bunu yaparsın? Burası hapishane midir, emniyet midir? Kartonu bu şekilde tutturarak fotoğraf çekmek nerden çıkmış? Hangi emniyette böyle muamele yapılıyor? Bu ne düşmanlıktır. Bu ne zulümdür. İnsanları aşağılamak, korkutmak ve göz dağı vermek istiyorlar.”

Tamamını okumak için;

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here