Saadet Partisi Üyelerine Yapılan Haksızlığı Kınıyorum!

0
Saadet Partisi Üyelerine Yapılan Haksızlığı Kınıyorum!
Saadet Partisi Üyelerine Yapılan Haksızlığı Kınıyorum!

Alparslan Kuytul Hocaefendi, Saadet Partili gençlerin yaptığı basın açıklaması sonrası gözaltına alınmaları ve para cezasına çarptırılmalarını kınayarak bu muamelenin, anayasal haklarını kullanan insanlara zulüm olduğunu dile getirdi.

“Saadet Partisi, Ak Parti ile beraber olsaydı bu muameleye maruz kalmazdı” diyen Alparslan Kuytul Hocaefendi, iktidarı destekleyenlerin bu tür haksızlıklarla karşı karşıya kalmadığını vurguladı. 

Açıklamanın tamamı şu şekilde;

Saadet partisi Ankara gençlik kolları üyelerinin önceden haber verdikleri ve sosyal mesafeye uyarak düzenledikleri basın açıklaması sebebiyle gözaltına alınmalarını, Temel Karamollaoğlu’nun “Bu zorbalıktır, Türkiye eşkıya devleti değildir…” açıklamasını ve Cumhurbaşkanı’nın Giresun mitinginde sosyal mesafe ve maske kurallarına dikkat edilmemesine, müdahale olmadığını söylemesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Saadet Partisi İktidar ile Beraber Olsaydı Başına Böyle Bir Şey Gelmezdi

Anadolu Gençlik kollarının yaptığı basın açıklamasının fotoğraflarını ben de gördüm. Aralarında 2 metre var, sosyal mesafeyi koruyarak, bir basın açıklaması yapmışlar, haklarını kullanmışlar. Hepsi beş-altı kişi, öyle bizimki gibi kalabalık da değil. Böyle bir düşmanlık… Tek iktidarda olanlar konuşacak, tek onlar yapacak, kimse başka bir şey yapmayacak.

Bu memleket senin babanın memleketi mi? Burası bir tek senin vatanın mı? Biz bu vatanın neyiyiz? Saadet partisi iktidar ile beraber olsaydı böyle bir muameleye maruz kalır mıydı? İhtimali bile yok. Yani biz iktidarı destekleseydik, eleştirmeseydik bu muamelelere maruz kalır mıydık? Mümkün değil!

Zulme Sessiz Kalıp Saraya Davet Edileceğime, Hapiste Yaşamaya Razıyım!

Doğu ve Güneydoğu’daki hocaları, kanaat önderlerini ben hapisteyken saraya davet etmişlerdi. Hükümeti destekliyorsanız saraya davet ediliyorsunuz. Hükümeti eleştiriyorsanız sizi F tipine davet ediyorlar.

Sarayda o güzel yemekleri yiyeceğime, F tipindeki yemeklere razıyım!

Dinimi, imanımı, hakkı, hakikati saklayıp, zulme sessiz kalıp sarayda yaşayacağıma, saraya davet edileceğime, hapiste yaşamaya razıyım!

Zulüm Üstüne Zulüm!

Saadet partisi Ankara gençlik kollarındaki şu gençlere yapılan bu haksızlık, bu zulüm nedir? Almış götürmüşler ve 4 saat emniyette gözaltına alınmışlar. Nereden çıktı böyle bir şey? Basın açıklaması yapan bu gençler nasıl gözaltına alınır? Herhalde bir de para cezası kesmişler. Zulüm üstüne zulüm! Sonra lafa geldiği zaman ‘hukuk devleti!’ Vallahi ben burada hukuk falan görmüyorum. Hukuka göre basın açıklaması serbesttir ve kimse de müdahale edemez. Hukuk bunu söylüyor. Demek ki hukuk devleti değil parti devletiyiz. Demek ki iktidar partisindenseniz yapabilirsiniz, değilseniz yapamazsınız.

Elbette bunun bir sonu gelecek! İnsanları bu kadar nefret ettirirseniz tabii ki oylarınız buz gibi eriyecek ve bir gün su olup gideceksiniz.

Saadet Partisi biraz fazla basın açıklaması yapsalar, onlara da bize yaptıkları gibi fazla ceza kesmeye başlarlar. Düşünün, şu ana kadar yüzlerce arkadaşımıza milyonlarca lira para cezası kesilmiş. Bu normal mi? Burada apaçık bizim hedef olarak seçildiğimiz belli değil mi? Gayet açık.

Yok efendim, yan yana durdunuz.” Yan yana duran mı görmek istiyorsunuz? Gel ben sana akşama kadar yan ana duran yüz bin kişiyi göstereyim, onlara da ceza kes. Gel seninle dolmuşlara binelim, otobüse binelim, uçağa binelim, çarşıda gezelim, fotoğraf makinanı da yanına al gel, ben sana göstereyim, çek fotoğrafını cezasını gönder! Sen eğer yan yana duran adam arıyorsan milyonlarca insan bu şekilde bakkalda, markette, yolda, pazarda, dolmuşta, uçakta, Antalya’da tatil yerlerinde… Söz konusu Cumhurbaşkanlığı olunca, ona kanun yok, o miting bile yapabiliyor, binlerce insan üst üste toplanıyor. Mitingleri bilirsiniz, insanlar üst üstedir.

İnsanları Bu Kadar Basit Görmeyin, Halkı Çocuk Yerine Koymayın

Bir de Giresun’daki miting de insanlar daha da üst üste olsunlar birbirini ezsinler diye çay atıyor. Zaten orası çay bölgesi, onlar çayı ne yapacak? Yani bir devletin başkanı vatandaşına çay atar mı? Ben bunu anlayamıyorum. Memlekette pahalılık almış başını gidiyor, her şey iki katına çıkmış, millete çay atmak alay etmek gibi bir şey, o işin başka bir tarafı. Bu siyasete de aykırı, çay attığın bu insanlar çocuk mu? Oradaki insanlar bir çay aldı diye oy mu verecek? Zaten verecekse verecektir. Çay aldı, diye oy verecek değildir. İnsanları bu kadar basit görmeyin. Bir çocuk böyle şeylerle kandırılır öyle değil mi? Büyük bir adamı çayla, simit ile kandıracağınızı düşünür müsünüz? Çocuğu kandırmayı düşünebilirsiniz. Bir sakızla bile bir çocuğu kandırabilirsiniz. Toplumu, halkı çocuk gibi mi görüyorlar?

Ya Anayasadan Eşitlik Maddesini Kaldırın Ya Da Eşitliği Sağlayın!

İnsanlar o çayı alabilmek için üst üste geldiklerinde ne korana var ne covid-19. O zaman hiçbir şey yok ve bunu yapan Cumhurbaşkanı. O zaman savcıların cesaretleri varsa harekete geçsinler, Cumhurbaşkanını ifadeye çağırsınlar.

Hadi bakalım; madem eşitlik var, herkes eşit öyle değil mi? Ya anayasadaki eşitlik maddesini kaldırın ya da eşitliği sağlayın. Eşitlik varsa bu şekilde miting yapan kişinin ifadeye çağrılması gerekir. Mahkeme açılması gerekir. Çay ataraktan üst üste insanları yığdınız, birisi hasta ise diğerlerine bulaştırdı, şimdi ne olacak? Cumhurbaşkanlığı yapınca, bakanlar yapınca bir şey yok. Biz yapınca, Saadet partisi yapınca, ne bileyim CHP’si, vs. yapınca hemen kıyamet kopuyor! Kanunlar, 2911’ler, neler neler hepsi devreye girmeye başlıyor.

Bugünler tarihe böyle çok kötü bir şekilde geçiyor. Bu dönem ileride lanet ile hatırlanacaktır.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here