Secdede Nasıl Dua Edilir?

0
Secdede Nasıl Dua Edilir?
Secdede Nasıl Dua Edilir?

Namazın içinde secde de dua edilir mi?” şeklinde sorulan bir soruyu cevaplayan Alparslan Kuytul Hocaefendi; secdede dua edilebileceğini hatta bunu yapmanın sünnet olduğunu söyledi.

Evet, namaz içinde secdede dua edilir.  Bu aynı zamanda sünnettir.

Secdede bildiğiniz duaları yapabilirsiniz. Farz namazlarda Arapça olarak, Kur’an’da ve hadislerde geçen duaları okuyabilirsiniz. Namazların sonunda okuduğunuz ‘Rabbena’ duaları veya Kur’an’da ve hadislerde olan diğer dualar secde de de okunabilir. Mesela ‘Rabbi zidnî ilmen’ diyebilirsiniz. Yani “Rabbim ilmimi arttır.” (Taha Suresi, 114. ayet) veya ‘Rabbena la tüziğ gulubenâ’ benim derslere başlarken okuduğum dua. “Ya Rabbi! Kalplerimizi hidayete erdirdikten, kalplerimizi düzelttikten sonra eğriltme.” (Ali İmran, 8. Ayet)  ‘Rabbena la tuziğ gulubenâ ba’de iz hedeytenâ’ gibi bildiğiniz duaları okuyabilirsiniz. Yine amenerresulunun sonundaki ‘Rabbena lê tüehıznâ innesînâ ev ehta’nâ’ “Rabbimiz, hata eder ya da unutursak bizi hesaba çekme.” (Bakara, 286. Ayet)  Mesela sonunda ‘Vensurnâ alel kavmil kâfirîn’ gibi. ‘Allahummensurnâ alel kavmul kâfirîn’ diye de söyleyebilirsiniz. “Allah’ım, kâfirlere karşı bize yardım et.” Bunlar ve buna benzer Kur’an ve sünnette gelmiş olan dualar namazda okunabilir ama tutup da “Ya Rabbi! Bana zenginlik ver, bana mal mülk ver” gibi dualar namaz esnasında okunmaz. 

Tamamını izlemek için;

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin güncel, siyasi, fıkhi, ilmi sorular hakkında vermiş olduğu alparslankuytul.com resmi web sitesinden ulaşabilirsiniz…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here