IŞİD’in Kobani ye Saldırması | Güncel Analiz

0
işidin kobaniye saldırması
işidin kobaniye saldırması

IŞİD’in Kobani ye Saldırmasından Sonra Çıkan Olayları Nasıl Değerlendiriyorsunuz?

Alparslan KUYTUL Hocaefendi: Kobani ye saldıran IŞİD’dir. Türkiye değil. Tam tersine Türkiye oradan kaçan 180 bin Kürdü kabul etmiş ve onlara günde 3 öğün yemek vermekte ve barındırmaktadır. Bu durum da HDP’nin ve PKK’nın, Kobanili Kürtlerin Türkiye’ye sığınmasına izin verdiği için devlete teşekkür etmesi ve çözüm sürecini de hızlandırması gerekir.O halde bu olaylar neden?

Bence Kürt haklarını isteyen samimi bir Kürt, bu olaylardan rahatsızdır. Maksadı eğer hak almaksa bu şekilde çözüm süreci tehlikeye girer, hakkını da alamaz ve savaş devam eder. Bunun da kimseye faydası olmaz.

Düşünebiliyor musunuz? Bir dava nasıl olurda ortalığı karıştırıp bütün dükkânları yakıp-yıkar?İçinde insanlar olduğu halde, mağazaları ve otobüsleri ateşe verir? ‘Biz terörist değiliz, biz mücadele veriyoruz’ diyorlar. Peki, mahallelerde, sokaklarda insanların dükkânını ateşe vermek, taksilerin camını indirmek nedir? PKK içinde de çözüm sürecini istemeyen radikal gruplar var ve bunların hedefi sadece Kürt haklarını almak değil, Kürdistan devleti kurmaktır.

Ya da Derin Türk Devleti bunu yaptırıyor. Onlar da Kürtlere bir takım hakların verilmesinden rahatsız oluyorlar, devlet bölünecek diye korkuyorlar ve çözüm sürecini engellemek için bunları yaptırıyorlar.

Ve olayların başlamasının zamanlaması da çok önemli! Şu anda Amerika, Türkiye’nin Suriye’ye girmesini istiyor. Kendisi karadan girerek asker kaybetmek istemiyor ve havadan bombalıyor. Aslında Amerika’nın kesinlikle IŞİD’i bitirmeye niyeti yok! Amerika dünyanın en büyük yalancısı! Muhtemelen de boş yerleri bombalıyor. Daha birkaçtane uçak kalktı, indi; Allah’tan korkmaz yalancılar, 1 milyar dolar para harcadık diyorlar. Amerika açıkça bunu körfez ülkelerinden talep ediyor ve “IŞİD’le mücadelemiz 5,6 sene sürecek, 500 milyar dolar lazım” diyor.Sen Saddam gibi bir diktatörü bile 15 günde hallettin, sonra da ipe çektin, IŞİD’i mi halledemiyorsun?Amerika, Fransa, İngiltere hepsi birden saldırıyor ve buna rağmenbir IŞİD’i halledemiyorlarmış ve daha 5-6 sene lazımmış, 500 milyar dolar lazımmış! Açıkça anlaşılıyor ki bu alçaklar milli bütçelerindeki açığı kapatmak için bu savaşı başlattılar. Kiralık katillik yapıyorlar. Öldürüyor ve para alıyorlar.

Savaş bahanesiyle körfez ülkelerinden para topluyorlar. Satılmış Arap Emirleri de kendi saltanatlarını koruyabilmek için bu ümmetin petrolünü Amerika’ya peşkeş çekiyor.Kendilerini korumaya almak için, petrolle kazandıkları milyar-dolarları Amerika’ya veriyorlar.Yoksa çok iyi biliyorlar ki; Amerika Suriye’de yaptığı gibi halkları sokağa döker,onları da devirir.

Bu şekilde düşününce oyun apaçık meydana çıkıyor ve bence Hükümet de meseleyi anlamış durumda. Bu yüzden Suriye’ye girmeyi kabul etmedi.Ben yıllar evvel bir şey dedim: “Amerika tecrübeli ve bilgili başbakan istemez. Amerika bilgisiz ve tecrübesiz başbakan ister.” Başbakan tecrübe kazandıkça Amerika ile anlaşamamaya başlar. Önceden olsaydıhemen Suriye’ye girerlerdi. Hatırlayın Irak tezkeresini. Türkiye,karadan Amerika ile birlikte Irak’a girecekti. Ozaman ki konuşmalarımı izlerseniz o zaman da karşı geldim. Bunun doğru olmadığını konferanslarda da derslerde de anlattım. Bu olayların temelinde Amerika’nın Irak’ı işgali vardır. Hükümet o günlerde sürekli Amerika ile Irak’a girmeliyiz diyordu. Tecrübesizlerdi, dünya siyasetini iyi bilmiyorlardı. Amerika’yı da tam tanıyamamışlardı. Ama şimdi daha dikkatli davranıyorlar.

Hükümet böyle tecrübeli davranınca Türkiye’yi Kobani ye sokmak için böyle olaylar çıkarıyorlar. Türk Hükümeti de; ‘ben tek başıma girmem, dünya devletleri beraber girelim diyor. Ayrıca Suriye’de; Suriye milliyetçileri var. Onlar yarın Türkiye’ye düşmanlık yapacaklar, Türkiye bizi işgal etti diyecekler. IŞİD oralarda bu saldırıları yapabiliyorsa devlet otoritesi olmadığı içinyapıyor. Eğer Esed gitseve devlet her tarafta kontrolü eline alsa zaten IŞİD oraya giremez. Bu sebeple Türkiye; “Esed’i devirelim yeni bir sistem kuralım” diyor.Amerika ise; “Hedefimiz IŞİD’dir, Esed değildir” diyerek Türkiyehükümetinin talebini reddetti. Amerika’nın baştan beri Esed’i devirmeye niyeti yok.

Sonuç olarak; bu olaylar Kürt haklarını samimice talep eden insanların kabul edeceği olaylar değildir. Ben bu olayın Türkiye’nin Kobani’ye girmesi için bir “zorlama operasyonu” olduğunu düşünüyorum. Ayrıca Amerika IŞİD ile yeni bir PKK meydana getirmek veönümüzdeki 30 yıl boyunca bu sefer de IŞİD ile Türkiye’de yeni bir savaş başlatmak istiyor. ‘Dostumuz Amerika’ diyenlere yazıklar olsun.

https://youtu.be/FOq95PlTqB4

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here