Akp Hükümeti’nden Tarihe Geçecek İtiraflar | Haber-Yorum

0
işidin kobaniye saldırması
işidin kobaniye saldırması

AKP HÜKÜMETİ’NDEN TARİHE GEÇECEK İTİRAFLAR

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş:

Suriye Politikası Baştan Beri Yanlıştı: “Baştan beri Suriye politikasının büyük yanlışlarla dolu olduğuna inananlardanım. Tabii ki Esad rejiminin, zalimlerin yanında yer alacak değiliz. Şimdi bunları tamir ediyoruz, düzeltiyoruz” dedikten sonra ‘Bölgenin bir kez daha dizayn edilmeye çalışıldığını’ da vurguladı.

Maalesef Bedelini Suriye Halkı Ödedi: “Suriye politikamız baştan beri yanlıştı’ şeklinde bir açıklamanız olmuştu. Esad rejimi öncelik olmaktan çıktı mı?” sorusu üzerine Kurtulmuş: “Suriye politikası, genel olarak uluslararası camiayı da kastederek, ‘Suriye’de uygulanan politika yanlıştı ve maalesef bunun bedelini Suriye halkı ödedi. Suriye’de Özgür Suriye Ordusu’na ciddi bir şekilde destek verilemedi. Sonunda buraya geldik. Şimdi olan oldu. Keşke bunlar olmasaydı. Ama bundan sonraki süreçte Türkiye olarak biz yeni bir barış perspektifini ortaya koymaya çalışıyoruz. Suriye halkının yanındaydık, Suriye’de demokratik bir sürecin başlatılmasını istiyorduk ama bunları gerçekleştirebilecek politik araçların gelişmesini sağlayamadık, gücümüz tek başına buna yetmedi.” dedi.

Irak ve Suriye’de Makas Değiştiriyoruz: Kendisine ‘Türkiye’nin Suriye ve Irak politikasında değişikliğe gidip gitmeyeceğinin’ sorulması üzerine ise, “Türkiye bölgede çok ciddi bir makas değişimine gidiyor. Aynı şekilde Irak-Türkiye ilişkileri yeni bir döneme taşındı. Bu dönemde Türkiye-Irak merkezi hükümetiyle de Irak’ın birliğini, toprak bütünlüğünü sağlayacak. Irak içerisindeki bütün farklı unsurların siyasal katılımına destek olacak şekilde yeni bir sayfa başlatıyoruz” dedi.

Kurtulmuş’tan Sonra Bir İtiraf Da Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan Geldi:

Amerika, Verdiği Sözleri Tutsaydı Suriye Muhalefeti Böyle Olmazdı: “Amerikan yönetimi Suriye muhalefetine verdiği sözleri tutsaydı, Suriye muhalefeti bugünkü kadar güçsüz olmazdı belki Halep’te yaşananlar yaşanmazdı” diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek:

Türkiye, Artık Esad’sız Bir Anlaşmada Israr Edemez!: “Suriye halkının acıları ve trajedileri, doğrudan Esed’in suçu. Ancak pragmatik ve gerçekçi olmak zorundayız. Biliyorsunuz, sahadaki gerçekler dramatik bir şekilde değişti. Bundan dolayı da Türkiye Esad’sız bir uzlaşmada ısrar edemez. Bu, gerçekçi olmaz” dedi.

Ancak daha sonra Şimşek’in makamından yapılan yazılı açıklamada bu ifadelerin söylenmediği iddia edildi.

 

Alparslan Kuytul Hocaefendi Bir Kez Daha Haklı Çıktı!

Muhterem Alparslan Kuytul Hocaefendi, 15 Ocak 2013 tarihinde Suriye’de olaylar henüz yeni başlamışken konuyla ilgili şu açıklamalarda bulunmuştu: “Bir hata yapıldı. Bunların Suriye’yi bırakmayacakları belliydi. Oradaki muhalefetin gerçek bir muhalefete dönüşmesi bir kadroyla sağlanmalıydı. Türkiye bir anda kendi iç sorunları varken, muhalifleri destekledi ve olay hızla, daha da büyüdü. Biz halkın yanındayız destekliyoruz ama bu iş böyle olmamalıy, Suriye halkına yazık olur. Türkiye iyilik yapmak istedi ama bilmeden kötülük yapıyor.” Yine diğer bir açıklamasında “Şuan Suriye’nin yarısı yurtdışına kaçmak zorunda kaldı, bir kısmı ise yolda telef oldu. Amerika’ya güvenmenin sonu böyle hazin olur!” diyerek aynı hataya dikkat çekmişti. Daha sonraları devam eden ikazlarında “Esad’lı Suriye’yi kabul edecekler.” demişti.

O günlerde Suriye politikasını tenkit ettiği zaman Alparslan Kuytul Hocaefendi’ye ağır tenkidlerde bulunanlar şimdi ise Hükümet yetkililerinin ağzından aynı ifadeleri duymaktadırlar. Bugün Hükümet yetkilileri gecikmiş bir itirafta bulunmaktadırlar. O zaman ileri görüşlü olamadıkları için Hocaefendi’yi ağır ithamlar ile suçlayanlar, birçok siyasi analizinde haklı çıktığı gibi bu durumda da haklı çıkan Hocaefendi’den özür dilemeliler. Maalesef bu haklı eleştiriler dikkate alınmadığı için Suriye halkına fayda sağlayamadı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here