Türkiye’de Okullarda Mescit Açılması Ve Katar Meselesi – Güncel Analiz

0

MUHTEREM ALPARSLAN KUYTUL HOCAEFENDİ’DEN

GÜNDEME DAİR ANALİZLER

Muhterem Alparslan Kuytul Hocaefendi son dönemde gündemde olan Türkiye’deki okullarda mescit açılması kararı ve şuan tüm dünyanın gündemine oturan, gün geçtikçe daha da önemli hale gelen “Katar” meselesi ile ilgili kendisine yöneltilen sorulara cevaplar vererek önemli analizlerde bulundu.

“Hükümetin Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğinde yaptığı değişiklikle okullarda kız erkek ayrı mescit açılması kararını ve Doğu Perinçek’in bu kararın iptali için Danıştay’a başvuracağını bildirmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?”

“HÜKÜMETİ BU KARARINDAN DOLAYI TEBRİK EDİYORUM”

Daha evvel başörtüsü meselesini hallettikleri zaman Hükümeti bu kararından dolayı tebrik ettiğimi hatırlarsınız. Şimdi de bu kararından dolayı hükümeti tebrik ediyorum. Doğu Perinçek’in Danıştay’a başvurmasını da normal karşılamak lazım. Herkes kendisine yakışanı yapar ve kendi düşüncesine, inancına göre mücadelesini verir.

Ben bir Müslüman olarak bu karardan elbette memnunum. İnşallah gerçekleşir, inşallah bir takım güçlerin müdahalesiyle karar rafa kaldırılmaz, lafta kalmaz. Çünkü her şey Hükümetin kontrolünde değil. Bir takım derin güçler okul müdürlerine talimat verebilir, tehdit edebilir, “Yapmayacaksınız, yapmış gibi göstereceksiniz’ diyebilir. Okul müdürlerinden ve il-ilçe Müdürleri’nden bir direnç olabilir. Bir takım güçler ‘direnin’ diyebilir. Hükümetin bunun peşinde olması, takip etmesi gerekir.

Benim oğlum bu yıl 5.sınıfı bitirdi. Okulda namaz kılıyor. ‘Oğlum, öğretmene sor, okulda mescit var mı?’ dedim. Din dersi öğretmenine sormuş. Öğretmen ‘Bilmiyorum’ demiş. Ben bir arkadaşı gönderdim ‘Git bak, gerekirse müdürle konuş, bir yer varsa çocuk orada namazını kılsın’ dedim. Gitti, görüştü. Müdür ‘yerimiz var’ demiş, göstermiş.

Birçok öğretmen ve talebe gerçekten okullardaki mescitlerin yerini bilmiyor. Belki bazı müdürler mescidi yapmış bazıları yapmamıştı, belki de kimsenin kullanmadığı uygun olmayan bir yere yapılmıştı. Bu karardan sonra herhalde şimdi mescitler biraz daha büyütülecek ve uygun yerlere yapılacaktır. Ben bu kararı bir Müslüman olarak elbette destekliyorum. İnşallah gerçekleşir, engellenmez.1

Alparslan Kuytul Hocaefendi, Ortadoğu’daki Katar krizi ile ilgili görüşünün sorulması üzerine konuyu şöyle değerlendirdi:

Büyük Orta doğu Projesİnİn 2. Aşamasına Geçİlİyor

Amerika büyük bir plan yapmış durumda… Büyük devletlerin liderleri seçimle falan seçilmez. Derin ve büyük güçler projeyi yaparlar ve o projeye uygun bir başkan bulurlar. Eski başkanlardan Bush’u seçmeleri boşa değildi, Büyük Ortadoğu Projesini başlatması için seçilmişti. Bir önceki başkan Obama da özellikle seçilmişti. İktidara, melez ve ataları içinde Müslüman olan birini getirerek ‘Saldırgan, İslam düşmanı, Haçlı Seferleri’ni başlatan Amerika’ imajını yıkmak istediler. Şimdi Trump’ı seçmeleri de boşa değil. Trump’ın başa gelmesi tüm dünyada İslami faaliyetlere baskı olacağını gösteriyor. Projenin ikinci basamağına geçtiler.

Bu merhalede Amerika kendisini kötü göstermemek için müslümanları birbirine kırdıracak. Nasıl ki Suriye meselesinde başrol Türkiye’ye verilmişti; bu işte de başrol Suudi Arabistan’a verildi. Amerikan’ın Eski Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice yıllar evvelki açıklamasında: ‘23 ülkede rejim değişikliği yapacağız.’ demişti. Bakın Irak’ta rejim değişti ve ülke bölündü. Suriye bölündü.  Mısır, Libya ve Yemen’de rejim değişikliği yapılmış durumda. Şimdi sıra Katar’da. Bu dünya çapında bir proje. Her tarafta İslami gelişmelere engel olunuyor. Bunu yapmayan idareciler indirilecekler; plan budur. Suudi Arabistan bu işte başrolde oynuyor.

 

‘TÜRKİYE’NİN BU SÜREÇTE KATAR’LA BİRLİKTE OLMASI DOĞRUDUR’

Görüldüğü kadarıyla Katar Emirinin İhvan’a ufak tefek yardımları oluyor ve tabi Amerika da bunu biliyor. Türkiye’nin bu süreçte Katar’la birlikte olması doğrudur. Hükümet dış politikada bu zamana kadar pek doğru karar veremedi. Özellikle Irak ve Suriye konusunda. Bu kadar kötü ve pahalı tecrübelerden sonra bu sefer doğru karar vermişler gibi görünüyor. Ancak mutlaka Avrupa, Amerika ve Arabistan’dan baskı gelecektir.  Bu baskı geldiğinde dayanabilecekler mi? Bugüne kadar birçok meselede U dönüşü yaptılar. Bu meselede inşallah U dönüşü yapmazlar. İran ve Pakistan ile birlikte davranarak Amerika’nın bu projesini bozabilir ve Suud’un bu ihanetini durdurabilirler.

Amerika’nın 19 trilyon dolar borcu var. Trump bunu Arap Devletleri’ne ödetmeye ve Amerika’nın borçlarını temizlemeye kararlı. Amerika’ya yardım etmeyi kabul etmeyen zengin Arap devletlerine çeşitli bahanelerle ceza kesilmeye çalışılıyor. Suud Kralı kendini kurtarmak ve saltanatını devam ettirmek için yeni bir ihanet içerisinde… Amerika’dan 460 milyar dolarlık mal alacakmış. Altı üstü 30 milyon nüfusu var. Mal alacağından değil, Amerika’nın borcunu ödüyor. 460 milyar dolarlık malın 110 milyar doları silah. Ne yapacaklar bu kadar silahı? Orduları bile yok. Besbelli ki bu meselede kendilerine rol verilmiş. IŞID bahanesiyle Şii-Sünni savaşı ve İhvan bahanesiyle de Sünni’ler arasında savaş çıkartmak istiyorlar.

Türkiye Çok İsabetli Bir Politika İzlemek Zorunda

Amerika’nın bizatihi kendisi müdahil olmayacak gibi görünüyor. Zaten uşak devletler varken, Amerika’ya gerek yok ki. Türkiye çok isabetli bir politika izlemek ve diğer devletleri yanına almak zorundadır. Rusya, Katar konusunda Türkiye’yi destekler mi bilemiyorum. Amerika’nın önünü kesmek için belki Katar’ı korumak isteyebilir.

Türkiye Katar’ı yalnız bırakmamalıdır. İran, Pakistan ve mümkünse Rusya’yı içine alarak bu projeyi durdurmak için ne gerekiyorsa yapmalıdır. Çünkü bu alçaklar Ortadoğu’da daha büyük bir kan gölü istiyorlar. 110 milyar dolar silah bunun için. Türkiye Katar’a 5000 asker gönderme kararı aldı. Türkiye bir bakıma ‘Biz de buradayız, işin içerisindeyiz’ demek istemektedir. Türkiye tarafsız bir siyaset izliyor gibi davranarak Katar’ın yanında yer almalı ve bu oyunu bozmalıdır.2

1-https://www.tvfurkan.com/hukumetin-meb-yonetmeliginde-yaptigi-degisiklik-ile-okullarda-kiz-erkek-ayri-mescid-acilmasi-kararini-ve-dogu-perincekin-bu-kararin-iptali-icin-danistaya-basvuracagini-bildirmesini-nasil-degerlendir_d9271a3de.html

2- https://www.tvfurkan.com/son-zamanlarda-yasanan-katar-olaylarini-nasil-degerlendiriyorsunuz_5cc2b38f3.html

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here