Alparslan Kuytul Hocaefendi’den Dolar Yorumu!

0

Alparslan Kuytul Hocaefendi 2016 yılında ekonomimiz güçlü diyen iktidara; “Senin ekonomin güçlü değil kendini aldatma. Dolar 5.5 TL olursa şaşırmam! Osmanlı ol, ondan sonra Osmanlı gibi konuş” demişti.

Alparslan Kuytul Hocaefendi 2016 yılında kendisine yöneltilen bir soru üzerine, Türkiye’nin ekonomisinin güçlü olmadığa değinerek, “Senin ülkende dolar 5,50 TL yine olur. Olsa da şaşırmam” dedi.

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin 2016 yılında yaptığı açıklama şu şekilde;

İdareciler, “Türk ekonomisi artık güçlü krizlerden etkilenmez” diyorlardı. “Bir takım oyun kurucular üzerimizde oyun kuramazlar, ekonomimizi geriye götüremezler, Doları fırlatamazlar. Enflasyonu artık yükseltemezler, güçlü bir ekonomimiz var. Artık sağlam basan bir ekonomiye sahibiz” dediler. Ne oldu? Dolar 1 ayda 3,50 TL’ye çıktı. Hani çok sağlamdı ekonominiz?

Türkiye’nin idarecilerinde ben bugüne kadar görülmemiş bir kibir görüyorum. Problem bu! Irak’a girerken de aynı kibir onlara bu hatayı yaptırıyor. Suriye meselesinde de aynı kibir hata yaptırıyor. Ekonomi meselesinde de bu hatayı yaptırıyor. “Ekonomimiz böyle iyi, şöyle iyi” diyorlar. Öyle değil kardeşim iki tane yatırımcı parasını bankadan çektiği zaman ya da borsada oyun oynayan büyük yatırımcılar parasını çektiği zaman Dolar 3,50 TL oluyor.

Senin ülkende dolar 5,50 TL yine olur. Olsa da şaşmam.

Çünkü senin ekonomin güçlü değil kendini aldatma! Sen Türkiye’sin Amerika değilsin, Osmanlı değilsin kendini aldatma. Osmanlı ol, ondan sonra Osmanlı gibi davran, başım gözüm üstüne…

Ama Osmanlı olmadan Osmanlı gibi davranıyorsun…

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here