Berat Albayrak’ın İstifasını Nasıl Değerlendiriyorsunuz?

0
Berat Albayrak’ın İstifasını Nasıl Değerlendiriyorsunuz?
Berat Albayrak’ın İstifasını Nasıl Değerlendiriyorsunuz?

Damat demek oğul demektir. Cumhurbaşkanı kendi damadına iyilik yapmak istedi, Berat Albayrak’ı yükseltmek istedi ama bence Berat Albayrak’a en büyük kötülüğü yaptı. Çünkü Berat Albayrak’ın birikimi böyle bir bakanlığı yürütecek bir birikim değil. Hazine ve Maliye Bakanlığı çok teknik ve uzmanlık gerektiren bir bakanlıktır, diğerlerine benzemez. Her bakanlıkta liyakat şartı vardır, elbette her bakanın ehliyetli olması gerekir ama maliye daha ilmi bir konudur. Bu alanda yüksek seviyede eğitim görmemiş olanlar bu işi yapamaz.

Bence Cumhurbaşkanı, damadını bu makama getirerek ona en büyük kötülüğü yaptı. Yapamayacağı ilk günden belliydi. Mesela ekonomik önlemler paketi açıklıyor daha onu yapmadan ikinci paketi, onu yapmadan üçüncü paketi… Artık büyük zenginler alay etmeye başlamışlar. Bu kaçıncı paket? Hiç biri de yürürlüğe girmiyor. Hiç birinden bir sonuç alınmış değil. Sürekli yeni bir paket açıklanıyor artık millet paket lafından nefret etmeye başlamıştı. Belli ki bu zat bu işi bilmiyor. Onu da kınamıyorum. Gerçekten zor bir şey. O değil onun yerinde başka biri de olsa gerçekten yapamaz çünkü çok uzmanlık gerektiriyor. Uzman olmayanın Maliye Bakanlığında başarılı olması mümkün değildir.

Berat Albayrak’ı görevden almakla;“Sen istifanı ver, ben de kabul etmiş olurum” gibi bir takım stratejiyle bu iş yapıldıysa, suçu Albayrak’ın üzerine yıkmaya çalışıyorlarsa, tüm başarısızlığın sebebini oymuş gibi gösteriyorlarsa bu da haksızlıktır.

Tek Suçlu Berat Albayrak Mıdır?

Bizzat Cumhurbaşkanının kendisi “Ekonominin patronu benim” dedi. Yani “Berat Albayrak bu işi iyi bilmiyorsa bile siz bana güvenin” dedi. Ve herkes tarafından üniversite mezunu olmadığı, bir diplomasının olmadığı söyleniyor. Ama buna rağmen Cumhurbaşkanı “Ben ekonomistim”dedi. Nerede ekonomist olmuş ben anlamadım. Hangi ekonomi fakültesini bitirmiş kimse bilmiyor.

“Ben ekonomistim” dedi. Dolasıyla bütün suçu Berat Albayrak’a atamayız. Adaletli olacağız. Berat Albayrak bu işin ehli değil ama bütün suç onunda değil. Adalet lazım. Ekonomiye müdahale eden bir Cumhurbaşkanı var ve kanaatimce başka güçlerde var. Dış güçlerden bahsetmiyorum, onlar da var düşman düşmanlığını yapar tabii ki o gayet normal.

Devleti sömüren bir devlet var, derin devlet var. Cübbelinin sevdiği bir derin devlet var ya, işte o. Hem devleti sömürüyorlar hem de hükümeti başarısız kılmak için çeşitli operasyonlar yaptırıyorlar ve bütün suçlu Berat Albayrak oldu.

Bu hükümetin görünmeyen diyeceğim ama görünen, belki resmi olmayan gayrı resmi ama herkesin bildiği ortağı yok mu? MHP hükümetin ortağı değil mi? Vatan partisi hükümetin ortağı değil mi? Herkes bunu bilmiyor mu? Gayrı resmi olarak ortak değiller mi? O zaman hepsi beraber bu yükü taşıyacaklar, bu suç hepsinin suçudur. Bir tek Berat Albayrak’ın değil, Cumhurbaşkanın değil, AKP hükümetinin değil; bu başarısızlıkta MHP’nin de payı var, Vatan partisinin de payı var. Çünkü beraberler.

“Başarı olursa beraberiz, başarısızlık olursa hepsini AKP yaptı.” Böyle bir şey olamaz. Baştan itibaren muhalif partiler, herkes Cumhurbaşkanına ne dedi? “Berat Albayrak bu işin ehli değil yapma” dediler. Ama Cumhurbaşkanı onların dediğini yapmadı. Onlar muhalif parti olabilirler ama dedikleri doğruydu. Onları dikkate almadı.Kendiyle beraber olmayanları sürekli düşman gibi görüyorlar, her dediklerini yalan gibi düşünüyorlar, herkesi vatan haini olarak görüyorlar, her farklı şey söyleyeni kötü niyetli olarak kabul ediyorlar. Hepimiz bu vatanın çocuğuyuz, kimse vatanın kötülüğünü istemez. Nereye gideceğiz, başka bir vatanımız mı var? Herkes iyi niyetle konuşuyor. “Bu adam bu işin adamı değil” denildi ama Cumhurbaşkanı dinlemedi. Ve bence devlete de millete de kötülük yaptılar. Berat Albayrak’ın kendisine de kötülük yaptılar. Hatta bence Cumhurbaşkanı şuanda ailevi sorun yaşıyor olsa gerek. Kızı kocasını savunuyorsa babasıyla karşı karşıya gelecektir. Babasını savunuyorsa kocasıyla karşı karşıya gelecektir. Bu iş yanlış oldu. Bunun sonucunda boşanma durumu söz konusu da olabilir. Yanlış oldu.

Berat Albayrak bu işin ehli değil, bu bir. Sonra yaşı da çok genç. Albayrak uzun yıllar devlette çalışmış biri olsaydı ama böyle bir tecrübesi de yok. Madem Berat Albayrak’ı bakan yapmak istiyorsun, önce Maliye Bakanının yanında yardımcı olsaydı, işi öğrenseydi sonra nasıl çalıştığına bakardın. Yapabilecek bir adamsa, o zaman o görevi verirdin.

Hayatında bir bakkal dükkânını çalıştırmamış bir insana koca devleti teslim ettiniz. Şimdi suçlu Berat Albayrak mıdır yoksa Berat Albayrak’ın üzerine bu kadar ağır bir yükü verenler midir?

İzlemek için;

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin güncel, siyasi, fıkhi, ilmi sorular hakkında vermiş olduğu cevaplara alparslankuytul.com resmi web sitesinden ulaşabilirsiniz…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here