Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin Annesi Bolu’ya Böyle Uğurlandı…

0

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin 88 yaşındaki oldukça yaşlı ve hasta olan annesi dün gece Adana’dan Bolu’ya Hocaefendi ile yarın gerçekleşecek açık görüş için yola çıktı.

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin 88 yaşındaki annesi ve ailesi, Alparslan Kuytul Hocaefendi ile yarın gerçekleşecek olan açık görüş için dün gece Adana’dan Bolu’ya ailesi ve sevenleri tarafından uğurlanarak yola çıktı.

Semra Kuytul Hocahanım geçtiğimiz hafta Alparslan Kuytul Hocaefendi ile gerçekleştirdiği görüşün ardından Hocaefendi’nin duygulu bir şekilde (belki de son kez) annesi ile görüşmek istediğini ve tüm şartları zorlayarak annesini Hocaefendiye götüreceğini ifade etmişti. Semra Kuytul Hocahanım dün gece Hocaefendi’nin arzusunu gerçekleştirdi. Hocaefendi’nin 88 yaşındaki oldukça yaşlı ve hasta olan annesi belki de son kez oğlunu görmek için Adana’dan Bolu’ya,  8 saatlik bir yolculuğa uğurlandı. Yolculuk için özel bir araç ve görevli bir hemşire ayarlandığı öğrenildi.

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin annesi ve ailesini uğurlamak için evinin önünde büyük bir kalabalığın olduğu gözlemlendi. Anne Besime Kuytul’un evden çıkarıldığı esnada, Hocaefendi ve annesine ithafen yazılan ezginin şiir eşliğinde seslendirilmesi orada bulunanlara duygulu anlar yaşattı. Ardından tekbirler ve sloganlar ile özel olarak hazırlanan araca bindirilen Hocaefendi’nin annesi ve ailesi, sevenleri tarafından oluşturulan konvoyla şehrin çıkışına kadar uğurlandı.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here