Alparslan Kuytul Hocaefendi 82 HDP’linin Gözaltına Alınmasını Değerlendirdi

0
Alparslan Kuytul Hocaefendi 82 HDP’linin Gözaltına Alınmasını Değerlendirdi
Alparslan Kuytul Hocaefendi 82 HDP’linin Gözaltına Alınmasını Değerlendirdi

Cuma tefsiri sonrası kendine yöneltilen soruları cevaplayan Alparslan Kuytul Hocaefendi Kobani olayları hakkında 6-7 yıl sonra aralarında HDP’den tanınmış isimlerin de olduğu 82 kişi hakkında çıkarılan gözaltı kararını değerlendirdi.

Söz konusu olaylar zamanında halkı sokağa çağıran Selahattin Demirtaş’ı eleştirdiğini hatırlatan Alparslan Kuytul Hocaefendi “Şuanda içeri alınanlar o zaman halkı sokağa davet mi etti? Ettiyse o zaman neden 6 yıldır bunlar hakkında soruşturma açmadınız? Bugün mü aklınız başınıza geldi? Tamamen siyasi operasyonlar!” yorumunda bulundu.

HDP’li tek bir belediyenin bile kalmamasına da değinen Alparslan Kuytul Hocaefendi “Dağdan inin siyasete girin dediniz, siyasetle uğraşıyorlar, ondan sonra da sürekli böyle yapıyorsunuz!” dedi.

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin açıklamasının tamamı:

Tamamen Siyasi Operasyonlar Bunlar!

HDP milletvekillerine bugünkü yapılan operasyonlarla ilgili şunları söyleyebilirim;

Kobani olayları sebebi ile Türkiye’de olan 6-7 Ekim olayları, bundan ötürü deniliyor. O olaylar 6 sene evveldi. Çocuk mu kandırıyorsunuz? 6 sene sonra mı soruşturma açıyorsunuz? Tamamen siyasi operasyonlar bunlar! Ben o zaman 6-7 Ekim olaylarına karşı gelmiştim ve Selahattin Demirtaş’ı da bundan dolayı kınamıştım. O konuşmalarım hala internette bulunuyor.

Halkın Sokağa Dökülmesin Sonu Ölümdür

Demirtaş, halkı sokağa davet etti. Halk sokağa davet edilirse bunun sonu ölümdür. Çünkü tabanları öyle bir tabandır ve bundan çekinmez. Böyle bir tabanı sokağa çağırırsanız bunun sonunun ölüm olacağı bellidir. Ben o zaman da bundan dolayı kınamıştım. Bunun yanlışlığını o zaman söylemiştim. Evet, hala aynı kanaatteyim. Ama şuanda içeri alınanlar o zaman halkı sokağa davet mi etti? Ettiyse o zaman neden 6 yıldır bunlar hakkında soruşturma açmadınız? Bugün mü aklınız başınıza geldi? Tamamen siyasi operasyonlar!

Hak hukuk diye bir şey bırakmadılar. ‘Elimizde güç var, istediğimizi yaparız’ diyorlar. Allah’tan güçlü değilsiniz. Allah isterse bütün gücünüzü elinizden alıverir.

‘Biyedihil mülk’; ‘’Mülk O’nun elindedir’’

Biyedihil mülk’; ‘’Mülk O’nun elindedir.’’ Senin elinde değil! İsterse gücünü bitiriverir, isterse sizi birbirinize düşürüverir. Gücünüzü eninde sonunda kaybedersiniz. Çok siyasi operasyonlar bunlar! Adaletsizce! İçeri atılmayan ya da görevden alınmayan, yerine kayyum atanmayan bir tane HDP belediye başkanı kalmadı. Bir tek Ayhan Bilgen kalmıştı, Kars belediye başkanı, bugün onu da aldılar. Bir tane belediye kalmadı. ‘’Şimdi siz bu halinizle nasıl demokrasi diyorsunuz?’’ Nasıl onları suçlayacaksınız? Dağdan inin siyasete girin dediniz, siyasetle uğraşıyorlar, ondan sonra da sürekli böyle yapıyorsunuz!

Artık Adalete Zerre Kadar Güven Kalmadı

Bunlar halka ‘sokağa çıkın insan öldürün’ mü dediler? Benim bildiğim halkı sokağa çağıran Demirtaş’tı. Bunlar da eğer vardıysa bugüne kadar neden bunlara bir işlem uygulanmadı? Şimdi nerden icap etti? Artık adalete hiç zerre kadar güven kalmadı! Her yapılan operasyonun arkasında siyasi bir sebep var. Gerçekten suç olduğundan olmuyor. Çoğunlukla suç olduğu için değil siyasi durumlar onu gerektirdiği için böyle yapılıyor. Böyle olunca adalete zerre güven yok! Adalete güvenenin, adalete işi düşmemiştir. İşi düşen, adaletin perişan olduğunun farkındadır.

İzlemek İçin;

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here