Skandal Yargılama Devam Ediyor!

0
Skandal Yargılama Devam Ediyor!
Skandal Yargılama Devam Ediyor!

Alparslan Kuytul Hocaefendi’ye, başka bir kişiye ait olan “Atatürk’e hakaret” konuşmasından dolayı açılan skandal mahkemenin 3. duruşması bugün saat 10.40’ta Adana 28. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme üçüncü kez ertelenerek 16 Şubat 2021 tarihine gün verildi.

Bir önceki duruşmada ses ve görüntü kaydı istenilen Alparslan Hoca’nın dosyası, incelenmek üzere Ankara Adli Tıp Merkezi’ne gönderildi ancak burada gerekli incelemeyi yapacak birimin olmadığı, dolayısıyla dosyanın İstanbul’a gönderileceği bilgisine ulaşıldı.

Sürekli olarak ertelenerek psikolojik işkence aracı haline getirildiği düşünülen mahkemenin Şubat ayında görülecek duruşmasınında ileri bir tarihe atılma ihtimali söz konusu.

2’nci Duruşmada Yaşanan Skandallar!

Mahkemenin 2’nci duruşmasında Hakim, hakaret içerikli konuşmayı yapan kişi ile Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin farklı kişiler olduğunu anlamak için ses ve görüntü kaydı almaya karar verilmişti.

İnternet ortamında binlerce fotoğraf ve videosu olan Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin fotoğraflarını çektiren hakim, ses kaydının ortam şartları sebebiyle emniyette alınmasına karar verdi.

Atatürk’e hakaret içerikli konuşmayı yapan kişinin Alparslan Kuytul Hocaefendi olmadığına dair bilirkişi raporu olmasına ve iki kişi arasındaki fark gözle görülür derecede olmasına rağmen mahkeme bugüne ertelenmişti.

Alparslan Kuytul Hocaefendi Ses Örneği Vermek İçin Karakola Çağrıldı!

Kendisine ait olmayan bir video hakkında açılan dava da yer alan konuşmaların kendisine ait olup olmadığını anlamak için mahkeme kararıyla ses örneği vermesi istenen Alparslan Kuytul Hocaefendi, internet ortamında ve emniyette binlerce video kaydı bulunmasına rağmen karakola çağrıldı.

Karakol sonrası açıklama yapan Alparslan Kuytul Hocaefendi şunları söyledi;

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum. O konuşmanın benimle hiçbir alakası yok. Başkasının konuşması. Devlet de kim olduğunu çok iyi bilmektedir. Konuşan kişiyle benim aramda 20 yaş fark var. 3 sene evvel yaptığı konuşma. O zaman o günkü konuşan kişinin saçı sakalı simsiyah. 3 sene evvel benim saçım sakalım simsiyah olmadığına göre demek ki o kişi ben değilim. Ayrıca zaten kuş kadar beyni olan bir insan iki insanın farkını anlar.

Dolayısıyla hem sesimiz farklı, hem simamız farklı, hem yaşımız farklı. Her şeyimiz farklı olduğu halde sırf beni uğraştırmak, sırf gözdağı vermek, sırf usandırmak, yıldırmak. Yani ‘istersek başkalarının konuşmasından ötürü bile mahkeme açarız.’ mesajını vermek için bunu yapıyorlar. Zaten 9 tane mahkeme açmışlardı. Bu 10. Mahkeme oldu. Bu bana açılan, eşime açılan 15 mahkeme var. Arkadaşlara açılan 70-8- tane mahkeme var. Yani 2 milyon 100 liralık para cezası var. Çeşitli bahanelerle kesilen para cezaları var. Yani tüm bunlar yetmiyor gibi bir de bunu yaptılar.

Alparslan Kuytul Hocaefendi Mahkemede Muhbirliğe Zorlandı!

Bir önceki mahkemede, muhbirliğe zorlandığını belirten Alparslan Kuytul Hocaefendi: “Kuş kadar beyni olan kişi, videoda konuşan ile beni birbirimizden ayırt edebilir. Davanın amacı, mahkemede benim ağzından çıkacak isimleri sağda solda yayıp beni ispiyoncu ilan etmek!” ifadelerini kullanmış ve arkadaşlarından birçoğunun da bu yönde tehdit aldığını söyleyerek:

“Kimi arkadaşımız iş yerinde, kimi ormanda, kimi tenhada sıkıştırılıyor ve şerefsizlik yaptırılmaya çalışılıyor. Bunları yapanları isim isim açıklayacağım” ifadelerini kullanmıştı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here