Siz Bu İnsanlara ‘HDP’lilere “Dağdan İnin Siyaset Yapın Demediniz mi?”

0
Siz Bu İnsanlara Dağdan İnin Siyaset Yapın Demediniz Mi?
Siz Bu İnsanlara Dağdan İnin Siyaset Yapın Demediniz Mi?

Kobani soruşturması kapsamında gözaltına alınan Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilge’nin gözaltı süresi bittiğinde, Kayyum atanmadığı takdirde Belediye Başkanlığından istifa edeceğini duyurmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Alparslan Kuytul Hocaefendinin Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen’in 6-7 Ekim Olaylarından Dolayı Gözaltına Alınması Hakkındaki Açıklaması

Siz Bu İnsanlara (HDP’lilere) Dağdan İnin Siyaset Yapın Demediniz Mi?

Sanıyorum akşamüstü kayyum atandı. Bugün cumanın son saatlerinde mesai bitimine yakın bir sürü uzun namlulu silahlı korumalarla kayyum, belediye binasına doğru giderken fotoğrafı yayınlandı. Bildiğim kadarıyla HDP’li belediyelerin hepsine kayyum atanmış bir tek Kars Belediyesi kalmıştı. Ona da atandı, fotoğrafını gördüm. Şimdi siz bu insanlara dağdan inin siyaset yapın demediniz mi? Elini silaha vurmamış insanlara ‘dağdan inin, ova da siyaset yapın’ dediniz. Bunlarda ova da siyaset yapmaya çalışıyorlar ve engelliyorsunuz. Seçimi kazanmış ne kadar belediye başkanı varsa hepsi görevden alındı.  Şimdi bunun neresi adalet, neresi vicdan, neresi insanlık? 

Şu anda Türkiye’ye dışardan bakan bir insan, Türkiye’yi tam bir diktatörlük olarak görüyor. Seçilmişler silah zoruyla görevden alınıyor.

6-7 Ekim 2014 olayları üzerinden 6-7 sene geçti ve bu kişi bu ithamla itham edilerek hapse atılmış, 8-9 ay ceza almış. Sonra mahkemeden berat etmiş ve 20 bin lirada tazminat almış bir insan. Bunun 6-7 Ekim olayıyla bir alakasının olmadığı mahkeme kararıyla tescillenmiş. Kimseyi kışkırtmamış. Demirtaş o zaman halkı sokağa davet etmişti. Bende onu o zaman kınamıştım. Ama Ayhan Bilgen böyle bir şey yapmamış. Ayhan Bilgen’in görevden alınması olayı neden 6-7 Ekim 2014 olaylarıyla bağlantılı?

Minareyi Çalacak Kılıfı Hazırlamaya Bile Gerek Görmüyorlar

Bir delil gösterilmemiş, beraat etmiş ve tazminat almış.  Öyle bir devlete dönüştük ki aynı suçlamayla bir insanı susturmak istiyorsan çok güzel operasyonlar yapmaya bile gerek görmüyor. Paldır küldür (ansızın ve yol yönteme aldırmaksızın) bir operasyon ile hallediveriyor. Minareyi çalan kılıfını hazırlar derler ya işte öyle… Artık minareyi çalacak kılıfı hazırlamaya bile gerek görmüyorlar. Aynı suçla itham ederek hapse atıyor ve görevden alıyor. Hâlbuki Ayhan Bilgen bu suçlardan daha evvel beraat etmiş.  Bu kadar ağır baskı var! Yargı üzerinde bu kadar ağır baskı olmasına rağmen Ayhan Bilgen beraat etmiş. Demek ki Ayhan Bilgen’in halkı kışkırtmakla, sokağa davet etmeyle alakası yok. Her HDP’li halkın sokağa davet edilmesini mi istedi?  Her HDP’li bunu yapmadı ki.

Zannediyorum hala gözaltında. Mahkemeye çıktı mı veya çıktıysa tutuklandı mı serbest mi bırakıldı? Bilmiyorum.  Bunu söyler söylemez gözaltı süresi bittiğinde ‘Kayyum Atanmadığı Taktirde İstifa Edeceğim’ diyor.  Niye istifade edeceksin? Ben istifa edersem belediye meclisinden birisi belediye başkanı olarak tayin edilmek zorunda kalınır. Onun önünü açmak için bunu bahane ediyor. Bir AKP’li kayyum gelmesin ya da MHP’li bir kayyum gelmesin ben istifa edeyim. Benim yerime o zaman mecburen toplantı yapılacak ve belediye meclisinden birisi seçilecek. Bunu sağlamak için ve yine bizden birisi belediye başkanı olsun diye düşünmüş ve istifa edeceğim demiş.  Bunu söyler söylemez ondan sonra gelen belediye meclisindeki 19 kişi daha hemen gözaltına alındı.

Biz Nasıl Bir Ülke Olduk?  Bu Ülkenin Neresin De Adalet Var?

Biz nasıl bir ülke olduk?  Mademki istifa edeceksin senden sonra yine sizden birisi belediye başkanı olacak.  O eller kimler olabilir? Şunlar şunlar hemen 19 kişiye gözaltı. Bu ülke dünyaya nasıl bir görüntü veriyor?  Bu adalet mi? Suçu varsa ispat et! Hayır! Suçunuzun olması gerekmiyor. İspat nerede olur? Adaletli ülkede olur.  Adaletli ülkede yahut adaletin olduğu ülkede savcılar suçu ispat eder. Adaletin olmadığı ülkede siz suçsuzluğunu ispat etmek zorundasınız.

Türkiye böyle acayip bir ülke oldu. Suçsuzluğunuzu ispat etmek zorundasınız. Böyle bir mantık hangi hukuk sisteminde var?  Savcılar suçu ispat eder.  Bu ülkede suçsuzlar suçsuzluğunu ispat etti, etmezse hapiste. O da ne zaman suçsuzluğunu ispat edebiliyor? Bir sene sonra.  Sen şöyle kafadan bir sene yat bakayım. Bir sene sonra mahkemeye çık. Ondan sonra arıyorlar, suçsuzluğunuzu ispat edin. Savcı da suçu ispat edemiyor. Ama bu yetmiyor. Eğer siz suçsuzluğunuzu ispat etmek gibi bir başarıyı gösterebiliyorsanız hâkim tahliye veriyor. Bu tahliye kararı hoşlarına gitmezse, bana yaptıkları gibi 24 saat sonra tekrar tutukluyorlar. Bu ülkenin neresin de adalet var?

Her Şey Vatan, Millet, Sakarya Denilerek Yapılıyor

Cumhurbaşkanı bugün; ‘Eskiden üstünlerin hukuku vardı, artık hukukun üstünlüğü var’ demiş. Bu söylediğine kendi inanıyor mu bilmiyorum ama ben asla inanmıyorum. Bu ülkede üstünlerin hukuku var.  Hukukun üstünlüğü diye bir şeye kimse inanmıyor.  Her şey hangi maske altında yapılıyor biliyor musunuz? Her şey vatan, millet, Sakarya denilerek yapılıyor.  Kendi şahsi menfaatleri, partilerinin menfaatleri ya da bir ekibin, derin devletin menfaati neyi gerektiriyorsa onu yapıyorlar. Ama kendi menfaatim için yapıyorum diyebilir mi? Diyemez. Ne diyor? Vatan, millet için böyle gerekiyor diyor. Kendilerinden başka herkes vatan haini.

Siyasi Tekfircilik

Bu ne biliyor musunuz? Bu siyasi tekfirciliktir. Işid kendinden olmayan herkese kafir diyor ya bunlar da kendinden olmayan herkese vatan haini diyor. Bu da bir tekfirciliktir.  Ve sürekli herkes vatan haini olmakla suçlanıyor, hapse atılıyor. Vatan haini olmakla suçlanıp soruşturmalar başlatılıyor.

5-10 gün önceki Erzin’de bize yapılan zulüm ve alçaklıktan sonra orada olan birisi söyledi;Bir polis diyormuş ki ‘’Bunlar hain, bunlar vatan hainleri, bunlar vatanı bölmek isteyenler. ‘’ Bunu söyleyen her kimse o alçağa söylüyorum; sen bu vatan için 6 ay maaşsız çalışmazsın, ben 40 yıldır bu vatana, millete, İslam’a hizmet ediyorum. Hayatımda da bir kuruş para almadım, aldıysam Allah belamı versin.

Vatan Hainliğinin Tanımını Yapmak Lazım

Bir basın açıklaması yapmak istemişiz. Basın açıklamasına engel olanlar, hakkımızı vermeyenler, zulmedenler, kardeşlerimize vuranlar ondan sonra utanmadan bir de böyle konuşuyor. Şimdi bu polisi kim dolduruyor? Amirler polisi bir yere götürürken evvela bir konferans veriyor. Onlar şöyle şöyle bunlar böyle böyle. Çevik Kuvvet genç polis.  20 yaşında delikanlı ne anlayacak ki?  Kimseyi tanımaz etmez. Amirlerin lafına inanıyor. Copla daha iyi vursun, plastik mermiyi alnının ortasına çatsın diye öncesinde doldurup doldurup gönderiyorlar. Onlar vatansevermiş.  Sen onlara biraz eleştiri yaptığın zaman sen vatan haini oluyorsun. Vatan hainliğinin tanımını yapmak lazım! Herkes birbirine aynı IŞİD’çiler gibi vatan haini, kafir derse bunun sonu birbirini öldürmektir. Vatan hepimizin vatanıdır.

Vatan haini kimdir?

Vatanın gizli bilgilerini vatanın düşmanlarına satan alçaktır. Vatanın düşmanları ile iş birliği yapan alçaktır. Vatan haini budur, yoksa ben senin şu yaptıklarının vatanıma milletime yanlış olduğuna inanıyorum. Ben görüşümü söylüyorum öyle yapma böyle yap diyorum, bu vatan millet sevgisidir, vatana ihanet değildir!  O zaman herkes sussun siz konuşun sadece. Böyle şey mi olur?  Her konuşana vatan haini deniyor.  Bu şekilde bütün zorbalıklar yapılabiliyor. Nasıl ki birisi birini öldürmek istiyorsa evvela ona kafir diyor, sonra öldürüyor. Bunlarda birine zulmetmek istiyorsa önce vatan haini diyor, sonra yapacağını yapıyor.

Vatan Haini Kelimesini En Çok Kullananlar ‘Vatan Yiyicileridir!’

Vatan haini tanımını bir yapalım; Ona buna en çok vatan haini diyenler, vatanı yiyenlerdir. Kim en çok vatan haini kelimesini kullanıyorsa bunlar ‘Vatan Yiyicileri!’ dir. Herkese vatan haini diyenler, vatanı yedikleri için hatta tek kendileri yiyebilmek adına herkesi vatan haini ilan ediyorlar. Onlar herkese vatan haini diyorsa herkes de onlara vatan yiyicileri desin! Vatanın kaymağını yiyenler, saltanatını kuranlar için ne kanun var ne mahkeme!  İstedikleri gibi para da kazanıyorlar;  ne mahkeme ne kanunlar hiçbir şeyle alakaları yok.  Onlara hiçbir şey olmuyor. Tabii ki bunlar bu ortamı sevecekler.  Bu ortamın devamını isteyecekler.

Bu durum Türkiye’nin karnesinin her gün daha kötüye gitmesi demektir.  İnsanlar sürekli gözaltına alınıyor. Şu anda kimse kendinden emin değil. İslami hizmetlerle uğraşan biriyseniz ya da farklı fikirden; gece 10-11’de yahut sabahın 7’sinde kapınız çaldığı zaman bunlarla alakanız varsa ‘acaba polis mi geldi?’ korkusu herkeste var.  Şu anda polis devleti olduk. Herkeste bir korku var, kime ne zaman operasyon yapılacağı belli değil. Bu vatanın ne kadar çok vatan haini varmış! Herkesi korkutuyorlar, herkes vatan haini.

Kime Yaparsan Yap Zulüm Zulümdür!

HDP’ci değiliz, oy verdiğimiz de yok. Ben Allah için konuşuyorum. Sen HDP’li Ayhan Bilgen’e seçime gir demişsin o da seçime girmiş, dağdan inin ovada siyaset yapın demişsin o da onu yapmış. Hiçbir gerekçe göstermeden operasyon yapıyorsun. Bu nedir?  Ben böyle konuşuyorum diye hemen bana mahkeme açıyor; PKK propagandası.  PKK propagandası yaptıysam Allah belamı versin. Yapmadıysam ve sen alçaklık yapıyorsan Allah senin belanı versin. Ben senin yaptığın zulme tepki gösteriyorum.

Onların propagandasını niye yapayım?  Ben onlardan mıyım ki onların propagandasını yapayım? Onlardan olanlar bile konuşmuyor, şu anda korkuyor.  Ben onlardan değilim, neden onların propagandasını yapayım?  Ben senin zulmüne tepki gösteriyorum! Kime yaparsan yap zulüm zulümdür!

HDP’nin ideolojisi İslam değil, bunu herkes biliyor. Ama İslam’ı kabul edenler İslam için çalışanlar şu olaylardan bir ders almalılar. Parti kuralım parti metoduyla çalışalım, şöyle yapalım, böyle yapalım diyenler; işte partinin sonu da bu!  Böyle bir ülkede yaşıyorsun. Parti kursan ne kurmasan ne.  30-40 yıl uğraşacaksın 3-5 tane milletvekili çıkaracaksın 30-40 yıl çalışacaksın onca masraf, onca zahmet, onca zaman harcayacaksın ondan sonra 3-5 belediye kazanacaksın ona da pat diye el koyacaklar, kayyum atayacaklar.

Yerin Dibine Batsın Böyle Siyaset!

O zaman insanlar neden siyasetle hakkını arasın ki? İşte bu insanları zorla terörist yapmaktır. Diyor ki sen insan gibi mücadele verirsen dahi ben yine sana yapacağımı yaparım. Sen silaha sarılmasan da seçimde halk seni desteklerse ben zorla gelir, seni oradan alır, hapse atarım. Senin yerine de benden bir kayyum tayin ederim olur biter. Şimdi bunu gören insanlar o zaman neden siyasetle uğraşsın? işte böyle böyleyken hareketleri terörize ediyorlar. Bu vatana iyilik midir, kötülük müdür? 2 tane adam orada belediye başkanı olsa ne olmasa ne? Belediye başkanı ne yapıyor? Yol yapıyor.  Ne olacak ki bununla?  Bu devlet ona bile tahammül edemiyor.  Bütün Güneydoğu insani, 15-20 milyon Kürt, bunu biliyor ve görüyor.

Tamamını dinlemek için;

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here