Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin Türkçe Olimpiyatları Hakkında Görüşü

0

Ömrünü İslam davasına adayan her anında İslam ümmetinin içinde bulunduğu durum için kederlenen ve bu durumdan kurtuluş için öncü bir neslin yetiştirilmesini kendine vazife bilen Muhterem Alparslan KUYTUL Hocaefendi son zamanlarda bazı iftiralara maruz kalmıştır.

Allah’ın dünyasında Allah’ın dediği olmalı diyen Hocaefendi’nin hayatında bundan başka bir derdi ve tasası olmamıştır.  Talebeleri ve onu tanıyanlar bilirler ki; Hocaefendi, her zaman ehl-i sünnete bağlılığı ile tanınmış ve asla Müslümanlara ve İslam’a zarar veren bir fikrin ve yapılanmanın yanında olmamış ve onları savunmamıştır.

Türkçe Olimpiyatları hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bu programlar son yıllarda çok yaygınlaştı. Önceleri yaşı küçük kızlar çıkartılıyordu şimdi yaş 18-20’ye çıkartıldı. 20 yaşında bir genç kızın başı, boynu, kolları, gerdanı açık, her türlü müzik aletiyle erkeklerin karşısında şarkı söylemesinin ve bu kıza erkeklerin bakarak dinlemesinin helal olduğunu kimse söyleyemez. Bu programları tertipleyenler “haram değil” diyorlarsa açıkça söylemeliler. Eğer onlar da “haram” diyorlarsa o halde ne yapmaya çalışıyorlar? Bu şekilde haramlar helalleştiriliyor. Bu organizeyi bir cemaat yapınca insanlar harama gittiklerini, harama baktıklarını fark etmiyorlar.

Müslümanlar tarafından tepki görmeyince bu iş meşrulaştı. Bunu başka birisi yapsa, kimse caiz düşüncesine kapılmaz, şarkıcıların davet edildiği böyle bir programa da katılmazdı. Ama bunu bir cemaat yapınca insanlar caiz zannediyorlar. Gazinodakiler bundan daha az tehlikelidir. Çünkü gazinodakiler bunu İslam adına yapmıyor. Keyif için yapıyor ve günahkâr insanlar oraya günah olduğunu bile bile gidiyor. Bu yapılanın caiz olup olmadığı konuşulmuyor, sadece stadyumların doldurulduğu konuşuluyor. Eğer hedef stadyumları doldurmaksa şarkıcıları çağırsaydınız, her zaman dolardı. Siz insanları stadyumlara, Kur’an’ın mesajını anlatarak mı topluyorsunuz? İnsanlar, şarkıcılar için ve eğlenmek için geliyor. Eğer mesele buysa bunu yapmak zaten her zaman mümkündü. Bu kadar yurt yapmaya da bu kadar para toplamaya da bu kadar insanı seferber etmeye de gerek yoktu.

Konuyla ilgili sorulan sorulara verdiği cevaplar;

Türkçe Olimpiyatlarına Peygamberimiz katıldı diyenlere cevap

Türkçe olimpiyatları hakkında görüşünüz nedir?

https://www.youtube.com/watch?v=sZ9sDAI5xIA

Ayrıca Hocaefendi’nin konu ile ilgili merak ettiğiniz diğer cevapları için  www.furkanvakfi.net  adresindeki Soru-Cevap arşivine başvurabilirsiniz.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here