Zinaya Yardım Etmek Haramdır!

0

Ülkemizde bütün illeri sarmış olan günlük kiralık daire rezaleti var. Bu dairelerde her türlü fuhuş işleniyor. Bu dairelerin çoğu saatlik, zina için bile kiralanabiliyor. Polis, ihbarları değerlendirmiyor. Bu daireler artık ailelerin olduğu apartmanlarda bile var. Geçen yıl Diyarbakır’da 17 yaşındaki bir kız çocuğu bu dairelerin birinde intihar etti. Bu konuda bir açıklama yapabilir misiniz?

Zina Haram Olduğu İçin Zinaya Yardım Etmek De Haramdır

Bunu ilk defa duyuyorum. Böyle evler var tabii de, onlar yıllık ya da aylık kiralanıyor diye biliyoruz. Hatta bizim apartmanda da böyle bir ev vardı. Sonra şikâyet oldu, bazı olaylar oldu vs. çıkıp gitmek zorunda kaldılar. Zaten bu tür işleri yapanlar bir yerde uzun süre kalmıyor. Mutlaka apartman rahatsız oluyor, ondan sonra 6 ay – 1 sene sonra defolup gidiyorlar. Ama böyle günlük veya saatlik ev kiralanması olayını ilk defa duyuyorum. Otelleri biliyorduk, demek evler de başlamış. Normal insanlarda bu şekilde evinlerini otel gibi saatlik veya günlük vermeye başlamışlar. Bunu yapanlar (evlerini bu şekilde saatlik, günlük kiraya verenler); eğer bu kişilerin burada zina yapacağını, gayrimeşru işlerin yapılacağını bilerek bu evleri veriyorlarsa kazançları haramdır. Yok, onları evli sandılar da ‘uzaktan gelmiş de bir-iki günlüğüne burada kalıp işlerini gördükten sonra gidecekler’ diye biliyorsa, onları evli olarak biliyorsa tabi o zaman buna bir şey diyemeyiz. Bu durumda 2 günlük de kiraya verilir 2 saatlik de verilir, bunda bir sorun yok.

O zaman ne yapılması lazım? Böyle evleri olanların, bu kişilerin evlilik cüzdanlarını sormaları lazımdır. Evliler mi değiller mi onu anlaması lazım. Aksi halde zina edecekleri malumdur, bu açıktır. Dolayısıyla bu şekilde kiraya verilemez, bunu yapanlar haram işlemektedirler. Kazançları da haramdır. Zina haram olduğu için zinaya yardım etmek de haramdır. Harama yardım etmek haramdır. Ve bakın Türkiye’nin geldiği nokta budur.

Bizim apartmanda olan olay; bundan aşağı yukarı 10 yıl kadar önceydi herhalde. O zamanlar apartmanın yöneticisi aynı zamanda caminin de imamıydı. Ve emniyet teşkilatında da tanıdığı çok kimse vardı. Emniyette müdürleri, komiserleri de tanıyan bir kimseydi. O evde fuhuş yapılmıyordu ama o eve gelip gidiyorlardı. O evde kötü işler yapan, kötü yollarda çalışan, çalıştırılan kadınlar-kızlar kalıyorlardı. Belki orada yatmıyorlardı ama orayı mesken olarak kullanıyorlardı. Tabii o arada gelenler, gidenler, sesler, gürültüler… Gelen giden tipler de belli, nasıl olduklarını tahmin edersiniz. Bu şekilde insanlar gelip gidiyordu. Cami imamı; o apartmanın da yöneticisi ve Müslüman olduğu için bunu ihbar etmişti. Polisten yardım istedi, emniyet teşkilatında tanıdıkları vardı. Bana kendisi anlatmıştı. “Konuştuğum komiserler ve müdürler, bana ‘Bir şey yapamayız. Ama onlar içeride gayri meşru ilişki yaparken basarsak ancak o zaman engelleyebiliriz’ dediler.” Demişti. O da tabii mümkün değil. ‘Bir şey yapamayız, diyorlar’ demişti. Devlet zinayı serbest bıraktığı için polis ne yapsın? Her şeyi yasaklayan, konuşanı hapishaneye atan devlet, zinayı yasaklamıyor.

Hadi Şimdi Zinayı Yasakla!

Tayyip Erdoğan bir ara, bundan 8-10 sene kadar önce “Zinayı yasaklayalım” demişti. Sonra Avrupa Birliği’nden çağırdılar, “Gel bakalım biraz şöyle” dediler. “Sen Avrupa Birliği’ne girmek istiyorsan zina serbest olacak” dediler. Ondan sonra gitti geldi, “Tamam, zina serbest” dedi. “Bir daha bu konuyu açmayacağız” dedi. Şimdi geçenlerde tekrar diyor ki “Zinayı serbest etmekle hata ettik.” Zinanın haram olduğunu yeni mi öğrendin? Madem ‘hata ettim’ diyorsun o zaman hadi şimdi yasakla! Bu tamamen siyasetçi konuşmasıdır. Oy amaçlı yapılan konuşmalardır. Sen daha evvel ‘yasaklayalım’ demiştin, sonra ‘serbest’ dedin. Şimdi ‘hata ettik’ diyorsun. Hadi o zaman yasakla hata ettiysen. Bir sürü baskı içeren kanunlar çıkartıyorsunuz. Baskıcı bir düzen kurmayı biliyorsunuz, hadi burada da bir baskı uygulayın bakalım, devlet ne yapacak? Hükümete müsaade edecek mi,  bir görelim! İktidar mısınız, hamal mısınız bir görelim! Bu ülkede zina serbest, o yüzden saatlik evler de olur, günlük evler de olur. Yollarda, parklarda, ormanlarda da oluyor…

Programın tamamını izlemek için;

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin güncel, siyasi, fıkhi, ilmi sorular hakkında vermiş olduğu cevaplara alparslankuytul.com resmi web sitesinden ulaşabilirsiniz…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here