Torpil Haram Mı? Torpille İşe Girilir Mi?

0
Torpil Haram Mı? Torpille İşe Girilir Mi?
Torpil Haram Mı? Torpille İşe Girilir Mi?

Beş yıl önce mezun oldum, puanım yüksek olmasına rağmen atamam yapılmadı. Partiye üye olursam torpil ile girebilirim ama kimsenin hakkına girmek istemiyorum. Çok bunaldım. Şu anda inşaatta çalışıyorum. Bana tavsiyede bulunur musunuz?

İnşaatın Yükünü Çek Ama Partilerin Minnetini Çekme!

Bir partiye üye olmakla iş bulup torpil ile ekmek parası kazanmak doğru bir yol değildir. Belki de kendinden daha layık olan başka bir insanın hakkını yemiş olabilir. Zaten partilerde bu yollar her türlü caizdir. Layık olsa da olmasa da kendi adamını işe sokar. Tarafgirlik, partizanlık tüm partilerde var. Onun için her dönemde insanlar iktidar partisine yaklaşırlar. Sonuçta birçok menfaatçi insan var. Bu sayede devlete de birçok liyakatsiz insan girmiş olur. Bu doğru değildir. Mecburen bir partinin şakşakçılığını yapmak zorunda kalacaktır. Böyle bir şey doğru olamaz, o yüzden inşaatta çalışsın.

İnşaatta Çalışmak Torpil ile İşe Girmekten Hayırlıdır!

Partilerin gölgesi altında bir işe gireceğine inşaatta çalışması ondan daha hayırlıdır. Alnının teriyle inşaatta çalışır, şerefiyle gider o parayı yer. O inşaatın yükünü çeksin partilerin minnetini çekmesin! Şerefiyle yaşasın. Allah ona güzel bir rızık kapısı açar, inşallah.

Programın tamamını izlemek için;

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin güncel, siyasi, fıkhi, ilmi sorular hakkında vermiş olduğu cevaplara alparslankuytul.com resmi web sitesinden ulaşabilirsiniz…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here