Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin Davet Yolundaki Hatıraları-4

1

Alparslan Kuytul Hocaefendinin Davet Hatıraları:

EN ZOR ŞEY
Muhterem Alparslan Kuytul Hocaefendi’ye sorulan “BİR DAVA ADAMI İÇİN HAYATTA EN ZOR ŞEY NEDİR?”sorusuna vermiş olduğu “anlaşılmamaktır” cevabı aslında kendisi gibi tüm dava adamlarının hayatını özetleyen bir kelimedir.
Kalabalıklar içerisinde yalnız olmak, konuşup dertleşebileceği bir insan bulamamak, yıllar geçmesine rağmen “acaba şimdi anladılar mı?” ümidiyle beklemek ve yine tam olarak anlaşılamamak çok zor olsa gerektir.
Bu yolda beraber yürümeye başladıklarının bir zaman gelip de insanı yapa yalnız bırakması, bir şeyleri bahane ederek kendisiyle beraber hizmeti de bitirmeye çalışmaları, fitne ve ihanet içerisinde olmaları bir dava adamını en fazla üzen hadiselerdendir.
Tam da bıçak sırtı denilen, Allah’a hakkıyla tevekkül ve Allah’ın yardımı olmasa birçok dava adamının ümidini kırabilecek hassas bir durumdur.
Muhterem Hocamızın başından bu tür hadiselerin geçtiğini söylemek sadece bunun kelimelerle izahıdır, çünkü bu ihanetlerin dava adamının kalbinde açtığı yaraları dışarıdan bakan insanın bilebilmesi mümkün değildir.

1 Yorum

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here