Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin Cemaat Olmak Konusundaki Görüşü

0

Ömrünü İslam davasına adayan her anında İslam ümmetinin içinde bulunduğu durum için kederlenen ve bu durumdan kurtuluş için öncü bir neslin yetiştirilmesini kendine vazife bilen Muhterem Alparslan KUYTUL Hocaefendi son zamanlarda bazı iftiralara mazur kalmıştır.

Allah’ın dünyasında Allah’ın dediği olmalı diyen Hocaefendi’nin hayatında bundan başka bir derdi ve tasası olmamıştır.  Talebeleri ve onu tanıyanlar bilirler ki; Hocaefendi, her zaman ehl-i sünnete bağlılığı ile tanınmış ve asla Müslümanlara ve İslam’a zarar veren bir fikrin ve yapılanmanın yanında olmamış ve onları savunmamıştır. 

Soru: Cemaatin önemi nedir? Cemaatleşmeyi lüzumlu görmeyenlere neler söylersiniz?

http://tvfurkan.engellenemez.com/cemaatin-onemi-nedir-cemaatlesmeyi-luzumlu-gormeyenlere-neler-soylersiniz_e1fe8dc62.html

Peygamberimiz yalnızca tebliğ yapmadı. Tebliğ, önce kâfire anlattı. Anlattın, adam Müslüman oldu, ondan sonra ne yapacaksın? Peygamberimiz ondan sonra Darül-Erkam’a aldı talim etti. Onları teşkil etti, cemaat yaptı. Görevlendirdi. Yani Allah Resulü yalnız tebliğ yapmadı talim yaptı, teşkilatlandı. Biz ümmetiz, ümmet olmak zorundayız. Ama ümmet olmak cemaat olmadan mümkün değil.

 Soru: İslam’da cemaatleşmenin önemini açıklar mısınız?https://www.youtube.com/watch?v=6dHirxS5cIs

İslam cemaat dinidir. Hatta cemaatin en büyüğü ümmettir. İslam ümmet dinidir. Ama ümmetimiz parçalandığı için biz yeniden başlıyoruz. Bizden evvelkiler ümmetin kıymetini bilmediler. Maalesef ümmeti kaybettik parçalandık. Şimdi yeni ümmet olmaya çalışıyoruz. Elbette ki bu da ancak cemaat olmakla mümkündür. Cemaat olmayanlar, olamayanlar ümmet mi olacaklar?

Konu ile ilgili kendisine yöneltilen sorulara verdiği cevaplardan bazıları;

Nasıl bir cemaate girmeliyiz. Rabbani bir cemaat nasıl olmalıdır?

Cemaatsiz kendimizi geliştirebilir miyiz?

Ayrıca Hocaefendi’nin konu ile ilgili merak ettiğiniz diğer cevapları için  www.furkanvakfi.net  adresindeki Soru-Cevap arşivine başvurabilirsiniz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here