Tahliye Kararı Sonrası Dünden Bugüne Yaşananlar

0

Dün Adana Kürkçüler cezaevindeki 3 Furkan Gönüllüsü serbest bırakılarak 5.5 ay sonra ailelerine kavuştular. Bugün ise, İzmir Ödemiş’ten tahliye olup Adana’ya ulaşan Furkan Gönüllüleri büyük bir coşku ile aile ve sevenlerine kavuştu.
Aylardır haksız bir şekilde tutuklu bulunan Furkan gönüllülerinin dün tahliye olması büyük bir coşku ve sevinçle karşılandı.
Dün öğle saatlerinde, İzmir Ödemiş’ten 9 ay sonra tahliye olan 3 Furkan Gönüllüsü yola çıkarak memleketleri Adana’ya geldi.
Adana baraj yolu civarında beklemeye başlayan kalabalık, Furkan gönüllülerini tekbirler ve alkışlarla karşıladı.
Furkan Gönüllülerini bekleyen sevenlerin, heyecan ve coşkusu sosyal medyada da gündem oldu.
Ardından Furkan gönüllülerini evlerine bırakmak için ilahi ve ezgiler eşliğinde dev bir konvoyla yola koyuldular.Tahliye edilen Furkan gönüllülerini tek tek evlerine bırakarak evlerin önünde büyük bir sevinçle ilahiler ezgiler söyleyip tekbirler getirdiler.

Saat 8 civarlarında ise yeniden Furkan Gönülleri, özgürlüğün simgesi haline gelmiş olan ‘Alparslan Hocama Özgürlük’ atkılarını boyunlarına takarak merkez Sabancı camisinde buluştular.
Yatsı namazını toplu bir şekilde eda ettikten sonra merkez parkta toplanan kalabalık, ilahiler ve tekbirler eşliğinde ‘Alparslan Kuytul’a ÖZGÜRLÜK’ çağrılarını yenilediler. Programa 6 Furkan gönüllüsü de katılarak kısa ve umut dolu konuşmalar gerçekleştirdiler.
Ardından tüm mazlumlar adına toplu dua edilerek sessizce dağıldılar.
Furkan Gönüllüleri olarak temennimiz aynı davadan yargılanan ve suçsuzluğu istihbarat ve tem raporları ile ispatlanan Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin de serbest bırakılmasıdır.
6 Furkan gönüllüsü hakkında çıkan tahliye haberi, 9 aydır haksız bir şekilde tutuklu bulunan Alparslan Kuytul Hocaefendi ve 2 Furkan gönüllüsü içinde tahliye umudumuzu arttırmıştır.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here