Cinin Musallat Olduğu Kişi, Bunlardan Nasıl Kurtulabilir?

0

Cinin musallat olduğu kişiyi tedavi etmek için cinlerle irtibata geçmek caiz mi? Böyle bir tedavi uyguladığını söyleyen kişi küfre girer mi?

Küfre girmez. Evet, cinler musallat olabilir. Kâfir cinler bazen de fasık cinler musallat oluyor ve Kur’an okumak suretiyle cinin çıkartılması mümkündür. İnatçı bir cinse çıkmaz, dövmek icap eder. O işi, usulünü bilenler, tecrübe sahibi olanlar yapabilir. Yalnız bu işi bilmek yetmez, bir de tecrübe lazım. Eğer tecrübesi yoksa ne yapacağını bilmiyorsa cin ona da musallat olabiliyor. Cin çıkarma işini yapan insan risk altındadır. Ondan sonra cin kendi başına bela olabiliyor.

Cinin musallat olması diye bir şey vardır. Peygamber Efendimiz bir hadiste buyuruyor ki: “Kül olan yerlere bevletmeyin ya da kaynar su dökmeyin. Oralar cin kardeşlerinizin mekânlarıdır.” buyuruyor. Yine “Abdestten sonra hayvan tezekleri ile temizlenmeyin. Taşla temizlenin, su ile temizlenin, o tezeklerle temizlenmeyin çünkü onlar cin kardeşlerinizin yiyecekleridir.” buyuruyor. Mesela bir adam bunu bilmemiş ve böyle bir şey yapmış, ondan sonra da cin ona belâ olmuş. Diyelim ki, küllüğe kaynar su dökmüş, o sırada orada cin varmış. Evet cin latîf bir varlıktır. Madde değil ama demek ki etkileniyor ve ondan sonra düşman kesiliyor. O âlemi tam anlamak için cin olmak lazım. Tam anlayamıyoruz ama Peygamberimiz ‘bunu yapmayın’ dediğine göre cinlere olumsuz bir etkisi var. Cinler o zaman düşman kesiliyor ve o kişinin içine dahi girebiliyor. Bazen dışarıdan korkutuyor, bazen kendini gösteriyor ve adam çok korkuyor, cin onu intihara sevk ediyor, damdan aşağı atlamasını söylüyor, balkondan atlamasını söylüyor vs. Bazen de içine girerek bunu yapıyor.

Cin Musallatı Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır?

Bir insanın içinde cin olup olmadığını anlamanın yolu üzerine Kur’an okumaktır. Üzerine Kur’an okuduğu zaman o kişi rahatsızlanıyorsa içinde cin olabilir. Bazı ayetleri okumak suretiyle cinin çıkması emredilir. Cin çıkmayı bilmiyorsa ona yol gösterilir. Gözden çıkmaması, ayaktan çıkması tembihlenir. Bu işi bilenler bunu yapabilirler. Yani cinlerle irtibat değil de bu işi bilen, Kur’an ile tedavi usulünü bilen birisi ile irtibata geçip onunla bu işi yapmak caiz ama cinlerle irtibata geçerek cinin tasallutundan kurtulmak mümkün değildir. O zaman cin daha fazla hâkim olmaya başlar.

Cinin Musallat Olduğu Kişi Hangi Duaları Yapmalı?

Cinden kurtulmak için cine sığınmak cahilliktir. Zaten cin o hale getiriyor. Cinin tasallutundan kurtulmanın yolu; Ayetel Kürsi’yi, İhlas suresini, Felak suresini, Nas suresini okumak, üzerine her gün 3 defa üflemek… Buna benzer dualarla insan cinlerden korunabilir. Gece yatağa girdiğiniz zaman mutlaka Ayetel Kürsi’yi okuyun, üzerinize üfleyin, çevrenize üfleyin, vücudunuzda elinizin kavuştuğu yerleri sıvazlayın. O Ayetel Kürsi’deki harfler ve kelimeler çevrenizde bir manyetik alan meydana getirmekte ve şeytan oraya girememektedir. Bununla ilgili sahih hadisler var. Yani Ayetel Kürsi okunduğunda şeytanın o bölgeye giremeyeceğine dair hadisler var. O şekilde yapabilirsiniz. Cinlerden kurtulmanın yolu bunlardır gidip de cinlere sığınmak değildir.

Tamamını izlemek için;

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin güncel, siyasi, fıkhi, ilmi sorular hakkında vermiş olduğu cevaplara alparslankuytul.com resmi youtube hesabından ulaşabilirsiniz…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here