Bahçeli’nin Karar Gazetesi Yazarlarına “Kiralık Köşe Yazarları” Benzetmesi Hakkında

0

MHP genel başkanı Devlet Bahçeli’nin Karar gazetesi yazarlarından Yıldıray Oğur, Elif Çakır ve Taha Akyol hakkında “kiralık köşe yazarları” ifadesini kullanmış, bu yazarlardan “sözde yazarlar” diye bahsederek eleştirmişti. Devlet Bahçeli’nin “Köşesiz sözde yazarlar” diye bahsettiği bu isimler hakkında yaptığı eleştiri Alparslan Kuytul Hocaefendi’ye şu şekilde soruldu:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Karar gazetesi yazarlarına kiralık köşe yazarları Elif Çakır, Yıldıray Oğur, Taha Akyol ve diğer köşesiz sözde yazarlar MHP’yi hafife almasınlar, MHP’ye kara çalmasınlar. Çünkü kazdıkları kuyuya çoktan düşmüşler, kızarmayan yüzleriyle yakayı ele vermişlerdir” açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?”

Alparslan Kuytul Hocaefendi ise Devlet Bahçeli’nin Karar gazetesi yazarları ile ilgili yaptığı konuşmanın tehdit içerdiğini ifade ederek şunları söyledi;

Devlet Bahçeli’nin Karar Gazetesi Yazarları ile ilgili Konuşması Tehdit Olmasa Bile Tehdit Kokuyor!

Karar Gazetesi’ne söylenen bu sözler aslında Karar gazetesinin hükümetle beraber olmamasıyla, yandaş olmamasıyla açıklanabilir ve tehdit kokuyor. Yani MHP’nin ülkücü gençliği olduğu ve geçmişte de birtakım hadiselere karıştığı biliniyor. Evet, Devlet Bahçeli uzun yıllardır ülkücü gençliği böyle olaylardan uzak tutmaya çalıştı ama sonuçta böyle bir kitlesi var. Böyle bir kitlesi olan bir partinin liderinin bu şekilde konuşması tehdit olmasa bile tehdit olarak anlaşılır. Tweetinde “MHP’yi hafife almasınlar” diyor. Ben kimsenin MHP’yi hafife aldığını zannetmiyorum. Çünkü şu anda zaten ülkede gerçek iktidarın MHP olduğunu bilmeyen kalmadı.

Bahçeli’nin Karar gazetesinin yazarlarına söylediği laflar; “sözde gazeteci, köşesiz yazarlar” gibi… artık şu “sözde” kelimesinden nefret etmeye başladık. Herkes birbirine sözde, sözde, sözde demeye başladı. Kişi hoca ise “sözde hoca”, diyelim ki kişi geçmişte askermiş “sözde asker”, kişi Cumhurbaşkanı “sözde Cumhurbaşkanı”. Herkes birbirine sözde, sözde demeye başladı. Diyelim ki adam bir örgütün Adana sorumlusu “sözde Adana sorumlusu” gibi. O zaman niye ceza veriyorsun? Sözdeymiş madem ceza verme o zaman, bunlar saçma sapan ifadelerdir. Bir insanın ‘köşeli’ bir yazar olması için ne olması gerekiyor? MHP’li olması gerekiyor. Acaba MHP’li ya da AKP’li olmayınca ‘köşesiz’ yazar mı olunuyor? Buna onlar mı karar verecek, kim köşeli kim köşesiz diye?

Vallahi benim gördüğüm kadarıyla şu anda kimler iktidardan nemalanıyorsa onlar daha köşesiz. Bugüne kadar AKP’ye ve Erdoğan’a bir sürü laf söyleyenler, bugün AKP’yle beraberler. Eğer bir köşesizlik varsa onlarda var gibi görünüyor. Ben Karar gazetesi yazarlarından Elif Çakır, Yıldıray Oğur, Taha Akyol nasıl bir köşesizlik yapmışlar bilmiyorum. Artık bu üslubu bırakmalıyız, bu üslubun perde arkasını herkes anlıyor. Eğer Karar gazetesi ve yazarları, bugün MHP’yi veya AKP’yi destekleseydi, herhâlde Devlet Bahçeli’nin bu sözlerine muhatap olmazlardı. Bu açıkça ortadadır.

AKP’li ya da MHP’li Değilseniz Vatan Hainisiniz, Sözdesiniz, Özde Değilsiniz

“Sözde yazar” diyorlar, “sözde olmayan yazar” nasıl oluyormuş? Adam yazar, beğenirsin veya beğenmezsin. Senin görüşünde olunca mı yazar oluyor? Ben anlamıyorum. Gerçek yazar nasıl oluyormuş? Bugün AKP’yi veya MHP’yi destekleyen ve öyle yazılar yazan bir sürü gerçekte köşesiz adamlar da var. Onlara yazar diyorsunuz; onlar özde yazar da bunlar sözde yazar mı? Ölçümüz ne olacak? Ölçümüz; bizle beraberseniz sözde değil, özde yazarsınız. Eğer bizimle beraberseniz köşeli yazarsınız ama değilseniz köşesiz yazar ve sözde yazarsınız. Bu nasıl bir mantık?

Karar gazetesinin yazarları diğer yazarlar tarafından savunulmalıdır ama maalesef bu camiada da korkaklık almış başını gidiyor ve çok kimsenin destek vereceğini de zannetmiyorum. Yine herkes sessiz kalacaktır. Bunlar aslında tehdit gibi sözlerdir. ‘Konuşmayın, muhalefet etmeyin’ demektir. Bildiğim kadarıyla Karar Gazetesi, Ahmet Davutoğlu’na yakın, bundan dolayı bu sözler tehdit gibi anlaşılıyor. ‘Ahmet Davutoğlu’na yakın olmayın, canımızı sıkmayın’ gibi bir şey bu. Böyle isim verecek şekilde tweet atılması hiç normal değil. Ben bunları yanlış buluyorum.

Sunucu: Hocam, bu ötekileştirme o kadar yayıldı ki şöyle bir espri konusu da var. Bunu tiye alan bazı sosyal medya hesapları şöyle anketler yapıyor;

“Ülkemizde adalet olduğunu düşünüyor musunuz?” sorusunun altında iki seçenek var:

a) Adaletin olduğunu düşünüyorum

b) Vatan hainiyim yani ya düşünüyorsunuz ya da vatan hainisiniz, başka seçenek yok.

Alparslan Kuytul Hocaefendi: Çok güzel yapmışlar, kim düşünmüşse güzel düşünmüş. Gerçekten başka seçenek yok. Onlardan değilseniz vatan hainisiniz, sözdesiniz, özde değilsiniz.

Bahçeli’nin Karar gazetesi yazarlarına “Kiralık Köşe Yazarları” benzetmesi hakkında sorulan sorunun videosunu izlemek için;

Gündeme İslami Bakış Programını İzlemek İçin Buraya Tıklayınız.

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin güncel, siyasi, fıkhi, ilmi sorular hakkında vermiş olduğu cevaplara alparslankuytul.com resmi web sitesinden ulaşabilirsiniz…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here