Faruk Beşer’den Alparslan Kuytul Hocaefendi’ye İhanet!

1
faruk beşer den kuytula ihanet

Bazı karanlık güçler 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Muhterem hocamızın darbe gecesi yaptığı açıklamayı  kısaltıp manasını bozmuş ve hocamızı darbe taraftarı gibi göstermeye çalışmışlardır. Darbe girişimi sebebiyle sadece o camiaya değil bütün cemaatlere ve hocalara darbe vurmak isteyen bu karanlık güçler bu şekilde hem hocamızı hem de Furkan Hareketi’nin diğer üyelerinin göz altına alınmasını sağlamak istemektedirler.

Faruk Beşer de bu çarpıtma videoya inanmış, inanmak istemiş ve isim verecek kadar cesareti olmasa da hocamızı kastettiği belli olan şu tweeti ile hocamızı “projenin bir ucudur” diyerek darbecilerin bir üyesi gibi göstermiş, adeta emniyete ihbarda bulunmuş, hedef göstermiş ve tutuklanmasını sağlamaya çalışmıştır. Bu bir ihanettir. Allah ise ihanet edenleri sevmez. 

Her habere inanılamayacağını ve ona göre konuşulamayacağını bırakın bir fıkıhçıyı bir cahil bile bilir. Kur’an ve Sünnete göre davranarak önce konuşmayı araştırması gerekirken 6. hissine yani nefsine göre davranarak hedef gösteren ve  iftira atan Faruk Beşer, konuşmanın aslını izleseydi Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin “Hükümetin kalemi kırılmıştır” dediği o konuşmanın karanlık güçlerin çarpıttığı gibi darbeden bir gün önce değil aylar önce yapıldığını ve benzeri konuşmanın on dört gün önce tekrar edildiğini görürdü.

Ayrıca Hocaefendi’nin Amerika’nın Tayyip Erdoğan’a karşı davranışlarına ve siyasî gelişmelere bakarak basiretiyle bu tehlikeyi gördüğünü ve tedbirler alması için iyi niyetle Hükümeti uyarmak maksadıyla bu konuşmayı yaptığını anlardı. Hocaefendi o konuşmasının sonunda “Beni dinlerlerse kendi hayırlarınadır, dinlemezlerse kendileri bilir” diyerek iyi niyetini bir kez daha ortaya koymaktadır.

Hocaefendi’nin darbe gecesi yaptığı konuşma da yine aynı karanlık güçler tarafından kesilerek 1 dk’dan bile kısa hale getirilmiş, çarpıtılmış ve sanki darbecilere dua ediyormuş gibi bir izlenim verilmiştir. Faruk Beşer bunu da yine araştırmadan inanmıştır. Daha sonra konuşmanın aslı 4.5 dk olarak yayınlandığında bir çok kimse dua ile ne kastedildiğini anlayıp özür dilediği halde Faruk Beşer bu erdemi dahi gösterememiştir.

Faruk Beşer araştırmadan konuşan ve iftira atmaktan korkmayan bir kişiliğe sahip olduğunu bu olayla göstermiştir. Böyle araştırma yapmadan konuşan birinin fıkhî meselelerde verdiği cevaplara da güvenilemeyeceği meydandadır.

Faruk Beşer’in kim ve ne olduğunu açıklamaya başlıyoruz.

Kaynak: http://www.furkanhaber.net/faruk-beser-den-furkan-hareketine-ihanet/8362/

1 Yorum

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here