Furkan Gönüllüleri Neden “Özgürlük Yürüyüşü” Yapıyor?

0

#ÖzgürlükYüyüyüşleri #ÖzgürlükKonvoyları  #ÖzgürlükAtkıları

Kimler Yürüyor?

Başta Furkan gönüllüleri olmak üzere Alparslan Kuytul Hocaefendi’ye haksızlık yapıldığına kalben inandığını söyleyen yurt içi ve yurt dışında bulunan herkes sokaklarda, meydanlarda yürüyor.

Neden Yürüyorlar?

08.02. 2018 tarihinde çıkarıldığı mahkemece hukuksuz bir şekilde Bolu F Tipi Cezaevi’ne gönderilen ve 9.5 aydır tecrit zulmüne maruz bırakılan Alparslan Kuytul Hocaefendinin, arkadaşlarının ve diğer mazlumların özgürlüğüne kavuşması için yürüyorlar. Toplumda zulme karşı bir farkındalık oluşturmak isteyen gönüllüler yürüyerek zulme karşı tepkilerini dile getirmek istiyorlar. Yürüyorlar çünkü;

-Alparslan Kuytul Hocaefendinin kısıtllanan hakları verilsin diye,

-Hukuk dilinde karşılığı ‘işkence’ olan maruz bırakıldığı tecrit kalksın diye,

-Daha mahkemesi bile görülmemişken kendisine uygulanan terör örgütü mumamelesi kalksın diye;

-Ailesinin ve tüm sevenlerinin bu  büyük özlemi bitsin diye,

-Bu zulmü tüm Türkiye duysun diye,

-En çok da geçmişi tertemiz olan ve temizliği emniyet raporu ile de ortaya çıkarılmış olan  Alparslan Kuytul Hocaefendi “ÖZGÜRLÜGÜNE” kavuşsun diye…

Furkan gönüllüleri hiç durmadan yürüyor,anlatıyor ve anlatmaya devam edecek…

Alparslan Kuytul Hocaefendi’yi Aklayan Emniyetin Belgelerine Ulaşmak için tıkayınız.

Nerelerde Yürüyorlar?

Şehirlerin merkezi yerlerinde, halkın içerisinde, halkla kucaklaşabilecekleri her yerde yürüyorlar. Gönüllüler ilk günden itibaren her gün en az 10.000 adım atıyorlar.

 

Hangi Şehirlerde Yapılıyor?

Başladığı ilk günden itibaren her gün aralıksız gerçekleştirilen özgürlük yürüyüşleri bugüne kadar (30 Ekim 2018) Ankara, İstanbul, Erzurum, Malatya, Kocaeli, Mardin, Niğde, Mersin, Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Ceyhan, Dörtyol, Hatay, Konya, Bolu ve Almanya’ da yapıldı.

Ne zamana kadar devam edecek?

Eylem maksatı olmaksızın şehirlerin merkezi yerlerinde sessizce yürüyen gönüllüler, Başta Alparslan Kuytul Hocaefendi’ye reva görülen haksızlıklar olmak üzere Dünya’nın dört tarafından zulüm bitene kadar mücadelelerine devam edeceklerini ifade ediyorlar.

Bu Kadar Kısa Sürede Nasıl Yayıldı?

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin talebe ve sevenlerinin yoğun ilgi gösterdiği yürüyüş kısa sürede şehirlere yayıldı. özgürlük yürüyüşü ile ilgili açtıkları etiketler ile de yürüyüşler sosyal medyanın gündemine oturmayı basardı. Ancak asıl duyurunun emniyet engellemesi ile olduğu görüldü. Emniyetin yolda yürüyenleri gözaltına alması yürüyüşlere olan rağbet ve merakı arttı. Gözaltılar artıkça özgürlük yürüyüşlerine olan katılımın arttığı görüldü.

Özgürlük Yürüyüşlerinin Sembolü Atkılar

Furkan gönüllüleri yürürken boyunlarına özgürlük simgeli atkı takıyorlar.
Üzerinde Alparslan Kuytul’a Özgürlük- Öncü Nesil Hocasının Yanında ” ifadesinin bulunduğu atkının ise yüklendiği mana gün geçtikçe arttı. Önceleri özgürlük simgeli bir atkı iken haksız gözaltı ve engellemeler sonrası bir mücadele sembolü haline geldiği görüldü.

Neden ve Nasıl Engellenmeye Çalışıldı?

Adana Atatürk Caddesi’nde başlanılan özgürlük yürüyüşleri önceleri sadece uzaktan polis gözetimi altında yapılıyordu. Daha sonra rutin kimlik kontrolleri eşliğinde yapılmaya başlandı. Ardından önce küçük şehirlerde atkı sebebiyle suçu ve suçluyu övmek’ten denilerek başlayan haksız gözaltılara daha sonra büyük şehirlerin de katıldığı görüldü.

Gözaltılar Tepki Çekti

Yolda özgürlük atkılarıyla sessizce yürüyen insanların “suçu ve suçluyu övmek’ten” suçlusunuz denilerek gözaltına alınmaları sert tepkilere neden oldu. Sosyal medyada yoğun eleştiriler alan hukuksuz muamele mecliste de konuşuldu. Bu hususta açılan etiketler günaşırı TT listesinde en üst sıralarda yer aldı.

“Bu Ne ATKIYMIŞ Böyle!” Dedirten Gözaltı!

 

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here