Erdoğanın Çevresi Tamamen Boşaltılıyor | Haber-Yorum | Türkiye

0

ERDOĞANIN ÇEVRESİ TAMAMEN BOŞALTILIYOR

Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in görevden alındığına dair sosyal medyada çıkan söylentilere yanıt verdi: “Şu anda henüz böyle atılmış bir adım söz konusu değil fakat geleceğe yönelik Sayın Başkanın bu noktada farklı bir görevle devam şeklinde bir arzusu, talebi söz konusu… Ne görevden alma ne istifa, böyle bir şey söz konusu değildir.”

Bazı çevreler ise Görmez’in de bir şekilde istifa etmesinin sağlandığını söyledi. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ise gazetecilerin sorularını yanıtladı. Açıklamasında; ‘’Bütün görevler, makamlar, vazifeler sadece birer emanettir. O emanet, vakti, yeri ve zamanı geldiğinde teslim edilir. Diyanet İşleri Başkanlığı gibi bir makamdan sonra talip olduğum bir görev vardır, o da ilimdir’’ diyerek olayın Cumhurbaşkanının dediği gibi olmadığına, yani başka bir görev talep etmediğine işaret etti.

Konuyla ilgili olarak 21 Nisan tarihinde kendisine sorulan bir soruya verdiği cevapta Alparslan Kuytul Hocaefendi Mehmet Görmez ile ilgili şunları dile getirmişti: “Cumhurbaşkanı’nın altını oyuyorlar etrafında samimi Müslüman bırakmıyorlar. Yanında kalan birkaç samimi Müslüman aleyhinde de propaganda başlatacaklardır. Buna Diyanet Başkanı da dâhil. Çünkü Kutlu Doğumu devam ettirmek istiyor. Onu da bitirmek isteyeceklerdir. Daha Laik, daha Kemalist bir Diyanet Başkanı getirecekler. Büyük ihtimalle bundan sonraki dönemde belki Cumhurbaşkanı’nın danışmanlarından samimi insanlar varsa onları vs… hepsini tasfiye edecekler.”

ERDOĞAN COCA-COLA FABRİKASINI AÇTI!

Yıllardır Müslümanların boykot ettiği Coca-Cola Türkiye’de 10’uncu fabrikasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Isparta’da açtı. Sahibi Yahudi asıllı olan Coca-Cola bilindiği gibi gelirinin kar paylarını işgalci İsrail ordusuna bağışlıyor. Bu ilginç açılış, “hükümet yetkililerinin İsrail ile dostuz ifadelerinin bir başka göstergesi mi” olduğu sorusunu akla getirdi.

Coca Cola Fabrikası Olduğunu Gizlemeye Çalıştılar!

Erdoğan’ın açılışını yaptığı açılış sosyal medyayı karıştırdı. ‘Coca Cola içecek mi? Meyve suyu tesisi mi?’ Coca-Cola İçecek’in resmi sitesi cci.com.tr’de de geçtiğimiz Mart ayında duyurulan açılış haberi “Coca-Cola İçecek Türkiye’deki 10. fabrikasını Isparta’da açıyor” başlığıyla yer almıştı. Geçtiğimiz günlerde ise açılışı Erdoğan’ın gerçekleştireceği haberi birkaç haber sitesi tarafından duyurulduysa da ilginç bir şekilde birçok haber sitesi bu bilgiyi paylaşmadı. Erdoğan’ın Coca -Cola fabrikasının açılışını yapacağını öğrenen Alparslan Kuytul Hocaefendi yaptığı tefsir dersinden sonra canlı yayında Erdoğan’ın bu açılışı yapmasına tepki gösterdi. Ayrıca açıklamasında bu haberin neden gizlendiği konusuna da değinerek bilgiyi teyit etmek amacıyla Isparta Belediyesini aradıklarını, Erdoğan’ın Coca Cola fabrikasını bizzat açacağı bilgisinin doğru olduğunu öğrendiklerini de duyurdu. Hocaefendi’nin canlı yayında ‘herkes bu açılışa tepkisini göstermeli’ demesinin ardından Furkan Hareketi tarafından başlatılan #ErdoğanınCocaCola hashtag’ı Türkiye gündemine oturdu.

Sosyal Medyada Büyük Tepki: Sosyal medyada açılan #ErdoğanınCocaCola etiketi, Türkiye gündeminde 2. Sıraya kadar yükseldi ve günlerce halkın her kesiminden etikete yorum yazanlar oldu. Türkiye gündeminde uzun süre ses getiren etikette, “Filistinlilerin yüzüne nasıl bakacağız, eğer Erdoğan bu açılışı yaparsa tarihi hata yapmış olur” şeklinde binlerce tepki tweeti atıldı.

Cumhurbaşkanlığı’nın resmî sitesi “Anadolu Grup Isparta Meyve Suyu Üretim Tesisleri” adıyla açılışı duyurdu. Fakat açılış esnasında çekilen resimlerin yayılmasıyla meyve suyu tesisi değil Coca Cola içecek fabrikası olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Coca Cola içecek fabrikasının açılışını meyve suyu fabrikası diye göstermek isteyen Ak Troller ise sosyal medyada alay konusu oldu. Daha sonrasında ise açılışı Erdoğan’ın yapacağı bilgisini duyurmayan birçok haber sitesi Erdoğan’ın meyve suyu tesisi açılışı yaptığını duyurdu. Birkaç günlük bu gizemli akış, akıllara “Cumhurbaşkanlığı, Erdoğan’ın Coca Cola fabrikasının açılışını yapacağı bilgisini neden gizlemek istedi?” sorularını getirdi. Düne kadar Coca Cola’yı yollara döken, ‘bu kapağı açma’ diyenlerin bu açılışla kendileri ile olan çelişkileri örtülmek mi istendi?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here