İstanbul Şehir Üniversitesi’nin Kapatılmasını Nasıl Değerlendiriyorsunuz?

0

Alparslan Kuytul Hocaefendi cuma tefsir dersinde sonra “Ahmet Davutoğlu’nun kurucusu olduğu Bilim ve Sanat Vakfı tarafından, Tayyip Erdoğan’ın da katılımı ile 2010 yılında açılışı yapılan İstanbul Şehir Üniversitesi’nin kapatılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” şeklinde gelen bir soruyu cevapladı. Açıklamasında devleti idare edenlerin kendi vatandaşlarına bu derece kin ve nefret duymaması gerektiğini söyledi. Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin bu soruya verdiği cevabın tamamı şu şekilde;

Bu bir diktatörlüktür, başka bir şey değil. Yalana bakın, gerekçe şu: “İşte bu üniversitenin masrafları karşılanamayacağından…” Sana ne karşılanır karşılanmaz. Karşılanmazsa, kapanır gider zaten, bırakın böyle komik gerekçeleri.

Tıpkı bize yapıldığı gibi. Yani güvenlik gerekçesiyle bütün konferanslar iptal ediliyordu, hep aynı yalan. Hep aynı yalanla yüzden fazla konferansımızı iptal etmişlerdi. Utanın, bu kadarı da olmaz. Koskoca devletsin, bir konferansın güvenliğini mi sağlayamıyorsun? Hep aynı yalancılık. Şimdi de böyle, üniversitenin geliri, giderini karşılayamazmış ta bilmem ne… Sana ne, karşılar karşılamaz.

Herkes biliyor ki Ahmet Davutoğlu’yla ayrıldılar. Ahmet Davutoğlu’na kinden ve nefretten dolayı bu kararı aldılar. Karşınızda çocuk mu var? Bu toplum bu kadar aptal değil. Senin, siyasi rakip istemediğini anlamıyorlar mı? Dün beraberken iyiydin, güzeldin. O üniversiteyi beraber açtın, açılışını beraber yaptınız.

Şimdi saflarınız ayrılınca; devlet gücünü kullanaraktan herkesi susturuyorsun. İnsan bu kadarda vefasız ve düşmanca bir tavır içerisinde olmaz.

Devleti idare edenlerde kendi vatandaşına böyle kin olmaz. Bu ne nefret!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here