Kılıçdaroğlu’ndan Adalet Yürüyüşü | Haber-Yorum | Türkiye

0

KILIÇDAROĞLU’NDAN ADALET YÜRÜYÜŞÜ

İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanıp 25 yıl  hapse mahkûm edilmesi üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’dan İstanbul’a ‘Adalet Yürüyüşü’ kararı aldı. CHP lideri ve beraberindekiler, ellerinde Türk bayrakları  ve “adalet” yazılı dövizlerle yürüyüşe başladı. Kılıçdaroğlu,  yürüyüş öncesi yaptığı açıklamada “Adaletin olmadığı bir ülkede yaşamak istemiyoruz. Bıçak  kemiğe dayandı artık ‘yeter’ diyoruz. Eğer bir bedel ödemek gerekiyorsa, o bedeli  önce biz ödeyeceğiz. Hapiste açlık grevinde olanlar, hapiste olan gazeteciler, erler, öğrenciler ve akademisyenlerin tamamı için ‘Adalet Yürüyüşü’ yapıyoruz” dedi.

Alparslan Kuytul Hocaefendi, Enis Berberoğlu’nun içeri alınmasının ardından başlatılan Adalet Yürüyüşü’nü değerlendirdi; “Milletvekilinin suçu var mı yok mu onu bilmiyorum. Ama şu bir gerçek ki birçok suçsuz insan içeri alındı. Birçok polis, hâkim, savcı kendinden korkuyor. Birçok haksızlık yapıldığı gerçek! Bir haksızlık olsa bile Ankara’dan İstanbul’a yürüme ile ne halledilecek? Sadece bir yürüyüş değil başka şeyler planlı gibi geliyor bana” dedi.

HDP de CHP’nin yürüyüşünün, ‘geç başlayan doğru bir adım olduğunu belirterek’ yürüyüşe destek vereceğini açıkladı: Kılıçdaroğlu: ‘Yürüyüş Sürecimizde Darbenin Ayrıntıları Ortaya Çıkacak’: Bir sokağın 15 Temmuz’u var. Bir de Saray’ın 15 Temmuz’u var… Bu darbeyi kimler, hangi gerekçelerle yaptılar ve hükümetin bilgisi ne düzeydeydi? Bunları bilmiyoruz. Darbe komisyonuna hükümet destek vermedi. MİT Müsteşarı ve Genelkurmay Başkanı ifade vermeye gelmedi. Çünkü hükümet istemedi. Erdoğan darbeden haberdardı. O da darbeyi sulandırdı. Enişteden bilgi aldım dedi.” Kılıçdaroğlu ayrıca, “yürüyüş sürecimizde darbenin ayrıntıları ortaya çıkacak” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise yürüyüşe tepki gösterdi. “Elinde adalet pankartıyla dolaşmakla adalet gelmez. Halkı sokaklara çağırmak kimsenin yararına değildir. Anayasa’nın 138. maddesi sadece siyasetçiler değil herkes için geçerlidir. Yarın bir gün yargı sizi çağırırsa da şaşmayın” dedi ve gittiğiniz yol Kandil ve Pensilvanya’nın yoludur” ifadelerini kullandı.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, yürüyüşe tepki verirken Saadet Partisi Genel Başkanı Temel  Karamollaoğlu, “Parti olarak bu yürüyüşü Kılıçdaroğlu’nun demokratik bir tercihi olarak görüyoruz. Şiddete yönelik herhangi bir çağrıya vesile olmadığı sürece kınanacak bir adım olarak değerlendirmiyoruz” sözleriyle destekledi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here