“Alparslan Kuytul” Alman Basınında!

0

Özgürlük Mitingi Düzenlenmişti

Dünyanın birçok ülkesinde binlerce talebe ve seveni bulunan ve 9 aydır haksız bir şekilde tecritte tutulan Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin haksız tutukluluğunu protesto etmek amacıyla dikkat çeken bir organizasyon düzenlenmişti. 20 Ekim Cumartesi günü, Hamburg Adenaurallee 48 ‘den, Hansabrunnen’e kadar büyük bir kalabalıkla Alparslan Kuytul’a Özgürlük yürüyüşü yapıldı. Ardından iki dilde basın açıklamasının yapıldığı miting gerçekleştirildi.

Almanya’nın en merkezi yerinde düzenlenen ve çevre ülkelerden de erkek- kadın yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen “Alparslan Kuytul’a Özgürlük Mitingine” ilgi büyüktü.

Alman Medyasına Nasıl Yansıdı?

20 Ekim Cumartesi günü, Hamburg Adenaurallee 48’den başlanılıp Hansabrunnen’de basın açıklamasıyla son bulan özgürlük mitingine Alman medyası da büyük ilgi gösterdi.

Birçok haber sitesinde yer verilen protesto mitinginde en çok öne çıkan konunun ise katılımcı sayısının beklenin çok daha üzerinde olması oldu.

Mopo Hamburger Morgenpost isimli haber sitesi Furkan gönüllülerinin yaptığı miting haberini “İslamcı Grup Kayıtlı Oldukları Sayıdan 3 Kat Daha Fazla” başlığıyla paylaştı..

Aşırı İslamcı olarak tanıttıkları vakfın amacını yazdıkları haberde şu ifadeler yer aldı:

“Furkan topluluğu, şeriat kurallarının geçerli olması gereken bir tür İslam uygarlığı kurmayı amaçlamaktadır. Ancak basın açıklamasında yaptıkları konuşmaya göre grup sadece barış içinde yaşayan İslam ile ilgileniyor. Şiddet kullanılmamalıdır diyorlar. Her halükarda, IŞİD gibi suç örgütlerinin yanında durmuyorlar.”

Frankfurter Erklärung isimli sitede ise “2016 yılından beri Hamburg istihbarat teşkilatı tarafından gözetim altında tutulan İslamcı Furkan topluluğu var” şeklinde yer aldı.

Alparslan Kuytul Hocaefendi ve Furkan Vakfı ile ilgili kısa bir bilgilendirme yapan site, Avrupa’daki Furkan gönüllüsü sayısının yıl yıl artmasının Alman istihbaratı tarafından yakından izlendiği bilgisi dikkat çekti.

Hamburg 1 Fernsehen adlı bir başka haber sitesinin ise “Alparslan Kuytul’un Serbest Bırakılması İçin Furkan Topluluğunun Gösterisi” başlığını kullandığı görüldü.

Avrupa’da yapılan ve Türkiye’de sosyal medyanın gündemine oturan, esas itibariyle Türkiye’yi ilgilendiren ve yoğun katılımcının olduğu bu yürüyüşün ise Türkiye medyasına da yansına yansıdı.

AVRUPA ALPARSLAN KUYTUL HOCAEFENDİ’YE ÖZGÜRLÜK İÇİN YÜRÜYOR

 

 

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here