Alparslan Kuytul Hocaefendi İle Aynı Saatte Kitap Okuma Etkinliği

0

178 gündür Bolu F Tipi Cezaevinde haksız bir şekilde tutuklu yargılanan, insanlarla olan bütün ilişkileri kesilerek tecrit zulmüne maruz bırakılan Alparslan Kuytul Hocaefendi, Semra Kuytul Hocahanım’la iki haftada bir yaptığı telefon görüşmesinde Pazar günü saat 10.30’da kitap okunacağı bilgisini verdi.

Daha önce de Furkan gönüllüleri, Muhterem Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin Cezaevinde yaşamış olduğu yalnızlığı bir nebze paylaşabilmek adına hep beraber çay ve kahve içerek #GönüllerBirOlsun ve #GönüllerBirOlunca etiketlerini Türkiye gündemine taşımışlardı. İçilen her bir çay ve kahvelerle Hocaefendi’nin asla yalnızlaştırılamayacağının mesajını veren Furkan gönüllüleri, hocalarıyla kendileri arasına hiç bir mekânın giremeyeceğini bir kez daha göstermiş oldular.

Yapılan bu etkinliklere bugün bir yenisi daha eklendi. Bu kez teklif Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin kendisinden geldi. Günde 12 saat kitap okuyarak cezaevinde ki her anını kıymetlendiren Hocaefendi, kendisiyle birlikte kitap okumak isteyen herkesi saat 10.30 da kitap okumaya devam etti. ‘Mürekkebin akmadığı yerde kan akar’ fikrini benimseyen ve her daim okuyarak aydın alim vasfını kazanan Hocaefendi, talebelerini de sürekli okumaya, anlatmaya ve yaşamaya teşvik etmiştir. Cezaevinden sunmuş olduğu etkinlikle de okumaya vermiş olduğu önemi bir kez daha gözler önüne seren Hocaefendi’nin telefon görüşmesinde yapmış olduğu teklifi Semra Kuytul Hocahanım sosyal medya üzerinden şu şekilde duyurdu.

Furkan gönüllüleri Hocaefendi ile aynı anda kitap okuma etkinliğine katılarak zulme ve haksızlığa karşı nasıl tek yürek olunduğunu bir kez daha ispatlamış oldular. Ayrıca kitap okumanın mekan ve zaman tanımadığını gösteren Furkan gönüllerinin sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlar sonucu bir kez daha anlamlı görüntüler ortaya çıktı.

İşte o görüntülerden bazıları;

 

 

 

ÖNCÜ NESLİN KİTAPLIĞI

 

 

 

 

 

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here